tiistai 11. joulukuuta 2012

Vihreä vaateostos

Blogissani en blogin nimen mukaisesti juuri muotia harrasta, mutta nyt oli pakko jakaa teidän kanssa tämä linkki, jonka kautta pääset ostamaan vihreitä vaatteita.

... ja mitähän ihmeen vihreitä vaatteita...?! ;)

Lainaus sinuilta:

Vihreä vaate on ekologinen ja eettinen koko elinkaarensa ajalta:

Ekologinen vaate:
- tuotteen koko elinkaari kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän
- tuotannossa käytetään mahdollisimman vähän energiaa, luonnonvaroja ja haitallisia kemikaaleja
- vaate on laadukas ja designiltaan pitkäikäinen

Eettinen vaate:
- valmistettu niin ihmisiä kuin eläimiäkin kunnioittaen
- työntekijöillä on turvalliset työolosuhteet ja kohtuudenmukaiset työajat
- työntekijät saavat reilun korvauksen työstään
- lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty

Kävin juuri ostamassa Nurmiclothing-putiikista tämän mekon.


Kaunis, enkä todennäköisesti näytä maailmanpelastajalta tämä päällä ;) Ja postituskulut sai nyt ilmaiseksi!

Meikäläinen ei jostain syystä tykkää juuri vaatekaupoissa kierrellä; siinä määrin hyvin erilainen nainen. Kirpparit ovat aivan eri asia; sieltä kun löytää jonkun kivan vaatteen, tulee sellainen ihana onnistumisen tunne! Enkä tunne niin suurta syyllisyyttä, vaikka ostan vaatteita kirpparilta myös ns. turhaan. 

Vaatekaupoissa kaikki on ilmeisesti aseteltu niin valmiiksi - ja kaikki on niin samasta muotista tehtyä. Lisäksi viime aikoina olen alkanut miettiä, minkälaiseen kulutuspolitiikkaan itsekin olen osallinen; vaikken välttämättä tarvitse uutta paitaa, ostan sen vaihtelun vuoksi. Ja se vaihtelun halu maksetaan Aasiassa, jossa pahimmassa tapauksessa lapset raatavat pitkää päivää huonoissa oloissa...

En ole itse varmasti paras kertomaan, miten pitäisi toimia, koska itsekin ostan paljon tuotteita, joiden alkuperästä ei ole tietoa. Nyt äitiyslomalla, kun on aikaa, olen ehtinyt miettiä asiaa, ja kyseenalaistaa omaakin toimintaani. 

Nyt siis lupaus: yritän ainakin muuttaa tapojani, ja yritän aloittaa tapojen muuttamisen pienellä askeleella ja nimenomaan vaateostoksien osalta. Koska ostan muutenkin vaatteita hyvin vähän uutena, yritän ostaa tästlähin omat uudet vaatteeni vihreinä.

Katsotaan, miten käy. Jos tästä asiasta ei enää ikinä kuulu mitään, olen ehkä luovuttanut ;) Mutta toivotaan, ettei niin käy! Saa tivata ja patistaa, jos mitään ei kuulu :)

Ja nyt odottamaan, saanko uuden mekon jouluksi päälle - toivottavasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti