keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Keittiön "uudet" kalusteet

Vanha, aikoinaan kirpparilta löytämäni pöytä + siihen ostetut ruskeat tuolit aiheuttivat tälle emännälle päänvaivaa; kun ei ne sopineet meidän uuteen keittiöön, jossa kaikki oli niin valkoista ja uutta ja puhtoista. Ei vaan millään halunnut luopua tuosta vanhasta tammisesta pöydästä; niin oma yksilönsä se on ja monta kotia jo nähnyt....

Viikonloppuna sen sitten keksin; ruskeat tuolit pois ja valkoiset, kaatopaikalta viime talvena löydetyt tuolit tilalle, pöytä uuteen asentoon ja syöttötuolikin löysi paikan. Nyt näyttää paremmalle ja uskalsin viimein näpsäistä muutaman kuvan kokonaisuudesta tännekin.

Tavoitteena oli saada keittiöön sellaista vanhan kyökin tunnelmaa; kuluneet lautalattiat, ruututapetti, puiset tasot, räsymatot ja puiset kaapinovet valkoiseksi maalattuina - ja sellaista ei niin täydellistä ja suunniteltua...? Että ei haittaa, jos kattilankansi jää tasolle tai leivontatarvikkeet ovat levällään - silti kotoista ja mukavaa katsella...?

Ei saisi sanoa tätä varmaan ääneen, mutta salaa olen ollut tyytyväinen kolhuista ja jäljistä kaapinovissa, lattiassa ja pöytätasossa; niistähän tulee juuri sitä aitoa vanhaa kulunutta tunnelmaa?! Vanha puuhella olisi sopinut kuvan myös, mutta valitetavasti se oli purettu joskus muinoin pois.

Muuten keittiö onkin mielestäni lähes täydellinen; tarvitsee vain käyttöä ja kulmisen jälkiä - vai mitä tuumitte?

Mukavia hetkiä jouluvalmisteluihin!

P.S. Keittiön kaapithan maalattiin, josta voit lukea lisää tästä. Ja lautalattian tarinaan voit tutustua tästä. Vielä täältä puuttuu listoja, liesituulettimen kuvun viimeistelyä ja lautalattian korjausta... Mutta ne unohdetaan nyt jouluksi, ja jatketaan remontointia taas joulun jälkeen.

P.P.S. Kiitos ihanista kommenteistanne viime postaukseen; kakluuni on tosiaan tämän kodin sydän, ja sitä sietää kuvata - ja siitä nauttia.

7 kommenttia:

 1. Todella kaunis pöytä kauniissa keittiössä!
  Erityisesti tapetti on minun makuuni!
  Teillähän on muutekin niin superkaunista muuallakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kiitos, kiitos ja kolmanteenkin kiitos ;D Olen imarreltu! Mutta pitä huomauttaa, että superkaunista on teilläkin :)

   Poista
  2. No voihan kiitoksia, Hiljamaaria! Mun sisustusmakuni vielä kaipaa isompaa budjettia (ja huonekaluja), mutta ehkä joku päivä sitten ;)

   Poista
 2. tosi kiva tuo pöytä. meillä siirrtyttiin vähän isompiin svääreihin tällä viikolla. siitä laittelenkin postia mehtäpirttiin jahka kerkeän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, kuulostaa mielenkiintoiselle; odotan mitä tuleman pitää :)

   Poista
 3. Minä iin tykkään teidän keittiöstänne. Omaan keittiööni en ole ollenkaan tyytyväinen. SItä harvakseltaan blogissani esittelen jos ollenkaan. Nyt ajattelin tehdä postauksen niin te lukijat voitte antaa mulle parannusehdotuksia minimibudjetilla:) Pöytä on kyllä todella kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos; tämäkin keittiö tehtiin minibudjetilla, jos ei noita vahingossa kalliilla ostettuja pöytätasoja huomioida (oltiin ymmärretty hinta väärin, ja tasojen leikkuun jälkeen oli vähän vaikea mutista vastaan...) ja jos ei työtunteja lasketa; niitä sitten menikin melkoisesti hiotessa ja moneen kertaan maalatessa...

   Poista