perjantai 7. joulukuuta 2012

Purkit, purnukat ja lasit


Keittiö sai uutta näköä vanhoista lasipurkeista, ja peltiset purkit menivät vuorostaan kaappiin piiloon. Lisäksi sekaan vanhoja puisia juttuja, joissa mausteita, leivontatarvikkeita ja teetä.

Olen äärimmäisen huono ostamaan jotain purnukkaa monta kappaletta. Mies ehdotti tätä; saataisiin hyllyistä siistit ja yhtenäiset. No näytin oman versioni siististä, kun kaivelin esiin vanhoja lasipurkkeja ja purnukoita. Mies oli tyytyväinen; kehui jopa kivasti talon henkeen sopivaksi.

Taustalla on tietenkin se, että ostan purnukat kirppareilta ja keräilen niitä sieltä täältä. Ruokailuastiat ovat poikkeus; niitä olen kerännyt uusina, mutta pääosin saanut ne lahjoina. Nyt on teeman lautasia sopivat kasat; ja nyt keräilen kastehelmeä, mutta sitäkin harkitusti ja vähän eri värisinä - tulee sitten kivaa vaihtelua kattaukseenkin.

Minä kipeänä ja tyttö kaipaa äitiään vieresensä nukkuessaan. Onneksi saan kuitenkin näpyttää konetta, vaikka onhan se ihanaa katsella vain häntäkin; niin suloinen söpöläinen voi pieni ihminen olla!

Nyt jos kuitenkin yritän hiipiä yläkertaan vaihtamaan vaatteet ja pesemään hampaat... Eipä olisi uskonut, että minusta aamuvirkusta tulee tällainen; klo 11 vasta pesen hampaat - oikeasti. Kyllä kotiäitiys muokkaa ihmistä - tai pikemminkin tuo pieni ihminen. Ja hyvä niin :)

Mukavaa perjantaita sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti