sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Ronski moderni kohtaa vanhan ja perinteisen

Sain luvan ottaa muutaman kuvan kodista, jossa osin ronskikin moderni kohtaa oivallisesti maaseuturomantiikan. Vaikka yhdistelmä kuulostaakin hurjalle, on lopputulos mahtavan persoonallinen. Tässä siis koti, jossa lehmät, seeprat ja mustat nahkasohvat elävät sulassa sovussa.

Olohuoneen monet kasvot: 1. Vanha nojatuoli Marimekon Kaivo-kankaasta tehdyn verhon edessä; tästä vinkkelistä katsottuna ollaan kuin 50-luvulla. 2. Seepraa, trakkipuita sekä mustia sävyjä; hyvinkin moderneja sisustuselementtejä, mutta vanha maitotönikkä sekä musta arkku tuovat myös mennyttä aikaa modernin lomaan. Huomatkaa, kuinka valkoinenkin tiiliseinä pehmenee, kun seinälle on ripustettu Ikeasta ostettu kangastaulu ja edessä on muutama huonekasvi. 3. Tätä puolta huonetta hallitsevat modernit elementit: musta nahkasohva sekä hauskat tyynyt, joista liila tyyny tuo piristävän säväyksen värimaailmaan. Tyynyjen hapsuinen materiaali pehmentää muuten varsin kylmän oloista mustaa nahkasohvaa. Toisella puolella huonetta oleva tiiliseinä ikäänkuin jatkuu myös tällä puolella huonetta tapetin muotojen kautta. Tapetti yhdistää näin huoneen seinät toisiinsa, mutta luo mukavaa vaihtelua erisuuntaisilla suorakulmaisilla muodoilla sekä harmaan eri sävyillä.

Otin kuvan eteisen seinistä, sillä ne ovat kaikessa erilaisuudessaan mainostamisen arvoiset: tylsähköä peessin väristä tapettia on piristetty sen alareunassa mustalla tapettikaistaleella. Paitsi että tämä tosiaan piristää seinää ja on kaunis, on se myös käytännöllinen; pienet kuraroiskeet eteisen seinillä eivät näy heti, joten tätä tapetointivinkkiä voi suositella etenkin lapsi- ja koiraperheiden koteihin! Musta kaistale yhdistää hyvin myös eteisen ja olohuoneen värimaailmat toisiinsa luoden huoneiden välille jatkuvuutta.
 
Otteita persoonallisen sisustuksen yksityiskohdista: 1. Ulkona tallilyhty luo maaseutumaisen tunnelman ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. 2. Moderni valaisin ja vanha maitotönikkä: sama värimaailma yhdistää nämä oivallisesti toisiinsa. Tällaiset valaisimet ovat parhaita juuri sohvan reunalla huoneen nurkassa: valoa voi kohdistaa sohvalla lukuun, mutta myös tunnelmallisesti seinille tilanteen mukaan. Kun nurkat on valaistu, näyttää huone myös suuremmalle. Kannattaa kokeilla! 3. Keittiössä on vanhan maatalon malliin kerätty lautasia seinälle. Kuvassa mm. Marimekon hieno Kevätjuhla-kuvioinen lautanen, joka muistuttaa hyvin asunnon emäntää ympäröivästä maaseudusta. 4. Vanha iso pottukattila, jossa ripauksena pääkallopyyhe reunalla roikkumassa! Ronskia maaseuturomantiikkaa - eikö? 4. Unten maille vasikoiden juostessa iloisesti kesälaitumille, eikä päiväpeitettä tarvita, kun lakanat ovat näin hienot ja itsessään! Esimerkiksi Finnish Desing Shop myy näitä (pussilakana + tyyny -setti) hintaan 77 euroa, ja lakanoita saa myös pirteän vihreän värisinä. Tällaiset Marimekon Kevätjuhla-pussilakanat haluan minäkin. Oivallinen lahjavinkki - äiti!
Tässä siis oivallinen esimerkki, että ronsin modernia voi hyvin yhdistää vanhaan ja maaseutumaiseen tyyliin - ja näin sisustuksesta itse asiassa tulee huomattavasti eläväisempi ja persoonallisempi. Samalla on kuitenkin hyvä muistaa sisustuksen yhdistävä tekijä, mikä tässä kodissa oli pääosin musta väri, joka toistui matoissa, tekstiileissä, seinissä sekä kalusteissa sopivin määrin.

Kiitos emännälle erittäin hauskoista kesteistä ja luvasta jakaa sisustusvinkit blogini lukijoiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti