sunnuntai 3. lokakuuta 2010

12 eurolla tunnelmaa vierashuoneeseen

Pääsin viime viikolla sisustamaan tuttavani vierashuonetta, joka kaipasi etenkin väriä. Pienten muutosten kautta vierashuoneeseen tuli enemmän tunnelmaa - ja särmää. Sisustus kaipaa kontrasteja - ja niitä voi tuoda sisustukseen etenkin tekstiilein helposti ja halvalla. Löysin kirpputorilta hienot verhot 12 eurolla, ja "uusi" sängynpeite on vanha - varastoon aikoinaan kannettu, Ikeasta ostettu. Varastosta löysin myös muutaman koristetyynyn. Tarvitsin lisää, ja ne sain tavallisista vierastyynyistä; päälle vain valkoiset tyynynpäälliset.


Uudet verhot, sängynpeite ja tyynyt; vierashuoneen ilme muuttui helposti ja halvalla! Mitä pehmeämmän näköinen sänky on, sitä houkuttelevampi ja kodikkaampi. Ja pehmeyttä luot juuri tyynyillä. Tyynyjen ei tarvitse olla samaa paria, vaan monipuolinen valikoima pikemminkin lisää kodikkuutta. Nyt sänky oikein houkuttelee vierasta yöpuulle.

"Vierashuoneet päätyvät usein varastomaisiksi tiloiksi, joihin kasaantuvat tavarat, jotka eivät ole enää käytössä." Näin toteaa Jane Burden kirjassaan Kaunis & mukava koti, ja jatkaa, että nukkuminen ei ole kuitenkaan mukavaa täyteen pakatussa huoneessa. Burden tarjoaakin vierashuoneen sisustukseen hyviä vinkkejä.

Tavarapaljouden raivaamisessa tulee huomioida vierailijan tarpeet: vierashuoneessa olisi hyvä olla mm. hyvän sängyn lisäksi peili, ylimääräinen peite, paikka märälle pyyhkeelle, naulakko sekä säilytystilat vaatteille. Lisäksi vieras ilahtuu kovasti, jos yöpöydällä odottaa muutama hyvä kirja sekä tuoretta vettä. Pienet asiat voivat myös ilahduttaa suuresti: käydessäni Briteissä ystäväni luona, sänkypöytää koristi muutama pihalta poimittu kukka maljakossa. Kukat nähdessään vieras tuntee varmasti olleensa todella tervetullut ja odotettu - tai näin minä ainakin tunsin kukat nähdessäni.

Sain juuri luettua yllä mainitun Jane Burdenin kirjan: suosittelen niille, jotka tavoittelevat käytännöllistä ja kodikasta tunnelmaa kotiinsa! Nyt palaan takaisin työn pariin; eteisen komeron maalaamiseen. Siitäkin kenties riittää juttua joksikin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti