keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Roskat siivosti järjestykseen

Puoli vuotta katsoin sitä: roskakaappia ilman ovea kaikki törkyiset törpöt näkyvillä ja aina epäjärjestyksessä. Mitä muuta nyt roskakaapilta voi vaatia?

No voi, ja sen takia odotinkin niin kauan: olin päättänyt asentaa kaappiin vetolaatikot ja vielä kahteen tasoon, jolloin kaapin tila tulisi paremmin hyötykäyttöön ja voisin lajitella roskat kaappiin enkä eteisen pusseihin.

Viimein tuli viikonloppu, jolloin ehdin suunnistaa Ikeaan, ostaa tarpeet ja asentaa laatikot ja oven paikalleen. Koko sunnuntaipäivä asennukseen meni: ohjeiden lukemista, palapelitekniikan opettelua, ahtaassa tilassa nyhjäämistä, välillä reissu Ikeaan yhden osan puuttuessa, ja lopulta sekasotkun siivoamisessa.

Keittiövermeet maksavat hirmuisesti: pelkästään tämä setti, eli kaksi vetolaatikko ja täyspuinen ovi maksoivat yhteensä noin 170 euroa. Mutta kyllä se kannatti: nyt eteisen roskat mahtuvat oikeaan osoitteeseen, eli kaappiin. Lisäksi kaappiin mahtuvat nyt pyykinpesuaineet.

Saa nähdä, kuinka kauan minulta menee saada ovenkahva paikoilleen, sillä se jäi laittamatta kuuden tunnin uurastuksen jälkeen...

Kuvapari kertoo hyvin, kuinka paljon käytännöllisemmät vetolaatikot ovat allaskaapissa, jossa lajitellaan roskat ja säilytetään muta pesutarvikkeita.

Kaappiin mahtui hyvin vielä ylälaatikko, johon saan nyt käytännöllisesti laitettua pyykinpesuaineet sekä tiskitabletit ym. aineet. Todella kätevä!

Ja nyt roskapussit eivät vyöry ulos kaapista: ystäväni opetti minut taittelemaan pussit näin kolmion mallisiksi. Nyt pussit on nätisti ja vielä kaiken lisäksi huomattavasti pienemmässä tilassa kuin ennen olivat. Pieni vaiva toki, mutta kiität viitseliäisyyttäsi, kun kaappisi ei huku pussimereen.
 
Ja keittiöstä tuli nyt niiin siisti!! Kyllä kalpaa. Ja vinkkinä tosiaan: Ikeasta saa myös täyspuisia koivuisia ovia. Kylläkin tuplasti kalliimpia, mutta sopivat paljon paremmin vanhan asuntoni keittiöön ja ovat kyllä varmasti ainakin tuplasti pitkäikäisemmät kuin lastulevyiset. Vielä kun saan vetimen paikalleen, on kaappi vetolaatikkoineen toimivuuden huippu...Tässä siis vinkkiä keittiön säilytykseen. Kaikki apteekkarin kaapit ja muut vetolaatikot ovat kyllä niin hyviä keksintöjä, että niitä kannattaa kyllä harkita keittiöön - vaikka maksavatkin huimasti. Etenkin pienissä keittiöissä nämä ovat kuitenkin ylivertoja: tulee kaikki tila käytettyä perusteellisesti.

Minä ainakin olen nyt kovin tyytyväinen roskien lajittelija. Ja vierailijakin kiittää, kun roskat eivät ota häntä vastaan eteisessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti