torstai 4. marraskuuta 2010

Lipaston nuorennusleikkaus

Eteiseni lipasto on nähnyt ja kokenut paljon. Ostin sen teini-ikäisenä omaan huoneeseeni ja muuttaessani kotoa muutti lipasto mukanani. Lipaston päällä on ollut koriste-esineitä, eteisessä se on toiminut oivana laskutasona esimerkiksi avaimille ja pitkään se toimi myös akvaarion tasona. Yli 15 vuotta vanha lipasto alkoi näyttää jo ikäiselleen, ja pitkän pohdinnan jälkeen päätin maalata sen valkoiseksi. Tarkemmin ottaen "peperin valkoiseksi", eli sävytin maalin kaupassa - ja sain siitä hyvästä ostaa maalia kaikki kolme litraa. Sutineen kaikkineen lipaston kunnostus maksoi noin 70 euroa.

Mutta koska maalia oli kaikki 3 litraa, on sillä maalattu lisäksi komero seinineen kaikkineen ja vieläkin maalia on puolet jäljellä odottamassa uusia ideoita...

Tässä siis sinullekin idea: pienellä vaivalla ja rahalla saat vanhasta kalusteesta kuin uuden. Varsinkaan tunnearvokalusteita, kuten tämä lipastoni oli, ei halua luovuttaa pois, vaikka ne kyllästyttävätkin. Tällöin kannattaa miettiä, mitä maalilla tai lakalla saisikaan aikaan!?

Lipaston nuorennusleikkaus: sopii nyt eteiseeni ja yläpuolella olevaan peiliin huomattavasti paremmin!

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että puiset huonekalut ovat huomattavasti pidempi-ikäisempiä kuin lastulevykalusteet ovat: puuta voi aina hioa, paklata ja maalata. Ja jos et jaksa sitä tehdä, voit myydä sen eteenpäin, kun lastulevyiset kalusteet joutuvat todennäköisesti kaatopaikalle.

Maalilla voit myös modernisoida vanhoja kalusteita: 1990-luvulla mäntyiset kalusteet olivat viimeisintä huutoa, nyt valkoinen ja yleensäkin värilliset kalusteet ovat enemmän pinnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti