tiistai 12. lokakuuta 2010

Värikäs koti Kalliossa

Helsingin Kallion sydämessä on ystäväni pieni, suloinen ja erittäin värikylläinen koti. Viikonloppuvierailuni yhteydessä sain luvan ottaa ystäväni sisustuksesta kuvia teille jaettavaksi.

Ystäväni kodin sisustus rakentuu lähestulkoon kokonaan kirpputorilöydöistä, joita ystäväni on kerännyt vuosien varrella vähitellen. Vanhan Jugend-kivitalon sisustuksessa korostuu etenkin 40- ja 50-luvun tyyli sekä historialliset ja kulttuuritapahtumat korttien ja julisteiden muodossa.

Eteisen vanha komero on muutettu vessaksi. Vessan ovea koristaa vanha katukyltti, jonka vieressä on mustavalkoinen juliste. Ystäväni
koti on tällaisia pieniä yllättäviä yksityiskohtia täynnä; nämäkin kun ovat sellaisella korkeudella, ettei näitä näe ensi silmäyksellä, mutta
kun pyörii vähän aikaa asunnossa, nämä yksityiskohdat paljastuvat vähitellen myös vieraan katseelle!

Eteistä valaisee massatuotannosta poikkeva valaisin, joka oli asunnossa jo ystäväni muuttaessa sinne. Ihmettelimme yhdessä lamppua ja sen rakennetta. Johtopäätöksemme oli, että lampun "varjostin" on rakennettu koristerautalangasta. Aivan mahtava keksintö; kerrassaan erilainen varjostin, joka ei kuitenkaan häivytä valoa juuri ollenkaan; eli näin myös energiankäytön kannalta järkevä ratkaisu!
Seinää koristavat erilaiset julisteet. Nämä julisteet on tilattu netin kautta. Värikkäiden julisteiden kautta asunnon valkoiset seinät saavat väriä ja sisältöä. Julisteet ovat myös helposti siirrettävissä ja vaihdettavissa sekä halpoja verrattuna tauluihin, joita tässä kodissa ei juuri olekaan.
Ruokapöydän yläpuolelle ystäväni on kerännyt postikortteja. Yhdessä nämä pienet kortit tulevat paremmin esille kuin eri paikkoihin ripoteltuina tulisivat. Musta väri sekä historiallinen henki yhdistävät lisäksi kortit toisiinsa; tulee tunne, että tämähän on juuri oikea paikka ja asettelu näille korteille!

 
Keittiön kaappien päältä kurkistaa vanha leikkikoira, jonka ystäväni on löytänyt kirpputorilta - ja vieläpä ulkomailla. Leikkikoira ei siten ole vain koriste-esine, vaan myös hauska muisto matkoilta. Ystäväni kodissa on leikitelty muutenkin lasten leluilla; asunnosta löytyy mm. hänen vanha lapsuuden aikainen punainen pieni leikkituoli, joka toimii nyt ns. sivupöytänä.


Vanhassa Jugend-talossa alkaa syksyllä olla viileämpää. Ystäväni äiti on kutonut värikkäitä villasukkia tyttärelleen, joista riittää myös vieraiden varpaiden lämmittämiseksi muutamat parit. Kodin lattiaa koristaa ihanan värikäs räsymatto, joka paitsi lämmittää jalkojen alla, mutta tuo myös pirteän tunnelman pimeneviin syysiltoihin!

Punavalkoinen pöytäliina koristaa persoonallisen kodin ruokapöytää. Luin viikonlopun aikana pöydän äärellä Hellaton kokki -kirjaa, jossa kerrottiin paljon asiaa raakaravinnon eduista ja ystäväni teki kokeeksi kirjasta mm. suklaavanukasta, joka oli yllättävän hyvää huomioiden, ettei se pitänyt sisällään yhtään maitotuotteita - ja vain avocadon rasvaa! Myönnän, että hurahdin raakaravintoon, ja nyt etsinkin tehokasta, kaunista ja kestävää tehosekoitinta, jossa pääsisin kokeilemaan reseptejä. Pöytää koristaa myös Arabian mustikat-purkki, jossa ystäväni säilyttää päivittäin käyttämiään vitamiinitabletteja; suloinen pieni yksityiskohta, ja tabletit nätisti piilossa! Mustikkka-purkin suositushinta 27,90 ja purkkia myy mm. Stockmann. Purkki on myös kiva lahjaidea.
Kiitos ystävälleni siis ihanasta viikonlopusta, luvasta jakaa sisustuksen helmet blogini lukijoiden  kanssa sekä tervetulleista vinkeistä koskien terveellistä ruokavaliota!

3 kommenttia:

  1. Kaunis ja persoonallinen koti ystävällä! Minä muuten lenkkeilen joka päivä Matosuontiellä ;)

    VastaaPoista
  2. No mutta valaisinhan taitaa olla Tord Boontjen suunnittelema Garland! :) (Joulun lahjatoivelistallani...;)

    VastaaPoista
  3. Voi niinpä onkin!! Pitääpä kertoa tästä kodin omistajalle. Vinkkinä muillekin; tätä myy mm. Sagan hintaan 114 euroa. Kiitos korjauksesta / vinkistä!

    VastaaPoista