lauantai 30. lokakuuta 2010

Löytöjä kellareista ja ullakoilta

Taloyhtiössämme oli syksyn pihatalkoot viikko sitten. Edellisen viikon sateet olivat muisto vain, sillä aurinko paistoi jo aamusta mitä kauneimmin. Porukka kokoontui ansiokkain joukoin haravoimaan pihaa ja tyhjentämään ullakoita ja kellareita käyttämättömistä "rojuista". Toisen roju on toisen aarre; sen päivä todisti taas kerran ja olin haltioissani: löydettiin kaikkea vanhaa ja kaunista - ja löytäjä sai pitää!

Syksyinen lauantaiaamu Portsassa: hiljaista, puissa vielä syksyn väriloistoa ja aurinko nousi lämmittämään talkoolaisia ja etenkin ilahduttamaan mieltä. Tästä päivästä tulisi hieno: aurinkoa, talkoot, aarteiden etsintää kellareista ja ullakoista ja loppuillasta olisi vielä tiedossa yllätyspolttarit ystävällemme. Kyllä hymyilytti!

Aarteita: 1. Puinen silityslauta! Tämä päätyi minun kotiini; vielä mietin, minkä tehtävän se saa osakseen. Sopisi hyvin vaikka maustehyllyksi?! 2. Vanha seinäkaappi: todella likainen ja huonossa kunnossa, mutta tästä tulee vielä varmasti jotain hienoa... 3. Painekyllästetystä puusta tehtyjä parveke/terassilaattoja noin 12 kappaletta. Jos sinulle on tarvetta tällaisille, ota yhteyttä. Lähtee halvalla ja tuotto menee taloyhtiön hyväksi! Myös taustalla oleva iso lassipullo kera metallisen suojuksen on myytävänä. 4. Vanhat aivan mahtavat sukset; nämä voi vaikka ripustaa seinälle. Nämäkin myydään, joten yhteyttä vain ja tarjoa, jos kiinnostaa! 5. Hieno vanha rikkalapio päätyi minun kotini siivousvälineeksi; ei mene rikki kuten nykyiset muoviset kapineet. Ja lisäksi: onhan tässä huomattavasti enemmän luonnetta ja näköä. 6. Tällaiset puiset laatikot ovat verrattomia varastoinnissa: mahtuu paljon tavaraa ja ovat tämän lisäksi hyvän näköisiä säilytyksessä. Tämä on myös myytävänä, joten tarjoapa ihmeessä, jos kiinnostuit.

Ja vielä otoksia löydöistä: 1. Vanha aito Helsingissä valmistettu hetekka ja mahtavassa kunnossa!! Tämä pääsi kellarista uuteen kotiin; toivottavasti pääsen joskus katsomaan, minkälaisen paikan ja tehtävän hetekka sai. 2. Tämä on lumilapio, joka vetää pisteet 10-0 kaikille kaupan muovisille kapistuksille ja oikein huutaa pääsyä näkyvälle paikalle toisin kuin muoviset jälkeläisensä. Lumilapio odottaa nyt ensilunta pihallani ja pääsyä monen lepovuoden jälkeen kunnon hommiin. 3. Vanhat sukset, jotka nämäkin sopisivat niin hyvin jonkun onnekkaan seinää koristamaan. Ota yhteyttä, jos kiinnostavat! 4. Vanha kolmijalkainen tarjotinpöytä pääsi ensin eteiseeni odottamaan ja toimii nyt sohvani vieressä pikkupöytänä: soma erilainen yksityiskohta kotiini.Naapurin rouva tietää paljon pihan kasveista, ja joka kerta opin häneltä jotain uutta. Tällä kertaa hän sanoi: "Napsaiseppa nuo kukat tuosta sisälle ruukkuun; säilyvät pitkän aikaa. Ja pensas pitäisi muutenkin leikata, jotta siitä tulee tuuhea." No minä hain käskystä sakset ja otin pensashortensian kukat turvaan. Siinä ne ilahduttavat edelleen viikon jälkeenkin ilman vettä kukkaruukussa eteisen ikkunalla - ja eivätkö olekin kaikessa yksinkertaisuudessaan kauniita?
Nämä olivat parhaat talkoot ikinä, missä olen ollut. Eli suosittelen: jos kallarinne ja ullakkokomeronne pullistelevat roinaa, tilatkaa roskalava pihaanne joko taloyhtiön tai suuremman porukan voimin ja pistäkää töpinäksi. Tulee siistiä, ja samalla toiselle hyödytön tavara saa toisen kodissa uuden tehtävän. Ja on myös paloturvallisuuden sekä ilman vaihdon kannalta monessa kodissa järkevääkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti