maanantai 11. lokakuuta 2010

Valoa ja toiminnallisuutta olohuoneeseen

Olen huomannut, että blogini kautta minulta on alettu kysellä vinkkejä kodin sisustamiseen. Olen siitä paitsi kovin otettu, mutta myös innoissani, kun pääsen ideoimaan ystävieni koteja, pohtimaan heidän kanssaan tilaongelmia ja siirtelemään kalusteita.

Tämän viikonlopun sisustusoperaatiosta olen erittäin onnellinen, sillä luulin, ettei ystäväni juuri edes piittaa sisustamisesta. Viikonloppuvierailuni ensimmäisenä iltana hän kuitenkin otti esille olohuoneen järjestyksen, joka ei miellyttänyt häntä. Mietin yön olohuoneen sohvan paikkaa ja sitä miten huoneesta saataisiin intiimimpi, toimivampi ja kotoisampi. Aamulla emme malttaneet syödä edes aamupalaa, vaan ryhdyimme heti ajatukseni kerrottuani siirtämään sohvaa. Sohvan lisäksi televisio siirtyi noin metrin ja ikkunan alla oleva taso noin 40 senttimetriä. Myös nojatuoli sai uuden paikan niin, että se yhdessä sohvan ja pianon kanssa muodostaa toiminnallisen kehän. Kehän ansiosta kukaan ei jää huoneessa syrjään, vaan tila suorastaan houkuttelee yhdessä oloon. Lisäksi cd-tornit ja kukat siirrettiin "kasoista" osaksi sisustusta. Lopputulos oli yllättävän kotoisa, valoisa ja tilava, kun ottaa huomioon, ettemme ostaneet mitään uutta vaan siirtelimme vain kalusteet uusille paikoille!

Aamupalan ja kaupunkikerroksen jälkeen sisustusoperaatio jatkui makuuhuoneen ja keittiön sisustamisella. Kalusteita siirreltiin jälleen ja luotiin kummastakin huoneesta viihtyisämpi - ja ainoastaan siis kalusteiden paikkoja vaihtamalla. Mikä mielestäni oli parasta, oli pehmeä nojatuoli keittiössä ikkunan alla! Siihen isäntä meni heti lukemaan lehteä, kun minä ystäväni kanssa vielä kahvittelimme pöydän äärellä.

Yksinkertaisia, mutta silti erittäin tehokkaita vinkkejä sisustukseen:
  • Asettele kalusteet oleskeluun ja yhdessä oloon tarkoitetuissa tiloissa niin, että ne muodostavat ns. toiminnallisia kehiä.
  • Tuo kukat osaksi sisustusta. Viidakko ikkunan edessä pimentää huonetta. Erillään kukat puolestaan tulevat paremmin oikeuksiinsa ja pehmentävät tunnelmaa.
  • Jos keittiöösi mahtuu nojatuoli, harkitse sellaista. Kuinka mukavaa onkaan vaihtaa kuulumia puolison tai vieraan kanssa, kun itsellä on vielä keittiöaskarreet kesken - ja kuinka mukavaa vieraalla tai puolisolla onkaan sohvan pehmeässä sylissä jutustella ja katsella ympärilleen!
Ystäväpariskunta oli tyytyväinen lauantain sisustusoperaatioon - ja niin olin minäkin. Kuinka hyvä mieli tulikaan, kun pääsi kaunistamaan heidän kotiaan ja sai samalla heillekin iloisen mielen. Illaksi lähdin toisen ystäväni luo, jonka sisustuksen helmistä sain luvan ottaa kuvia teille näytettäväksi. Näistä toisella kertaa. Nyt siivoan sotkuni, juon kuumaa teetä flunssaisen kurkun parantamiseksi ja menen pitkille yöunille toiveena, että olen huomenna terve!


Käsipiirros olohuoneesta ennen ja jälkeen. Olohuoneessa korostui ennen käytävä parvekkeelle, ja muutenkin huone oli pimeä kukkaviidakon ja ahtaan oloinen kalusteiden sijoittelun takia. Piano ja nojatuoli jäivät taustalle eivätkä olleet osa muuta oleskelutilaa. Jälkeen-kuvassa on havainnollistettu sohvan ja kaikkien muiden elementtien - ikkunanäkymien, nojatuolin, television sekä pianon - välistä vuoropuhelua. Voin vain kuvitella, kuinka iloisia hetkia huoneessa tullaan viettämään ystävien seurassa, kun emäntä asettuu pianon äärelle, isäntä rämpyttää kitaraa nojatuolilla ja vieraat istuvat sohvalla laulaen säestyksen voimin! Nyt huone houkuttelee siis paljon muuhunkin kuin pelkkään television katseluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti