lauantai 16. lokakuuta 2010

Uutta pihalle ja vanhat sisälle talvehtimaan

Aurinko paistoi Turussa tänään todella kauniisti; oivallinen keli viedä viimeiset kesäkalusteet kellariin, haravoida lehtiä, laittaa talvi-istutuksia pihalle ja nostaa viimeiset kesäkukat kylmäeteiseen odottamaan ensi kesää...Kaipasin oveni vierelle jotain näyttävää, kun penkkini joutui talviteloille. Ostin sypressin ja sypressin juureen
istutin muutaman matalakasvuisen callunan - ja sain näyttävyyttä. Nyt vain odottamaan joulukuuta, jotta saa laittaa sypressiin jouluvalot!
  

Callunat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni kauniita ja mukavaa vaihtelua ainaisille kanerville.


Nostin pelargonian muutama viikko sitten kylmään eteiseen ja kukka on viihtynyt niin hyvin sisällä, että pukkaa uutta kukintoa; ihana vastapaino ulkona tapahtuvalle muutokselle.

Margaretat kukkivat vieläkin pihalla ja olivat niin hyvässä kunnossa, että päätin nostaa ne pelargonian viereen kylmään eteiseen talvehtimaan. Katsotaan, miten käy; ovatko kukat vielä keväällä hengissä?

Lopuksi mahtava kuva pihalta; Syksyn väriloistoa parhaimmillaan. Maksaruoho kukkii vieläkin - siis lokakuun puolivälissä! Maksaruoho, tiilitalon seinä, vaahteran punaiset lehdet sekä etualalla kasvava hopeahärkki: todella kaunis yhdistelmä. Sekä maksaruoho että hopeahärkki viihtyvät hyvin kuivalla ja paahteisella paikalla - ja tämä paikka on niille siten oivallinen.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti