keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kellarin vanhojen tiiliseinien puhdistus


Pitkästä aikaa olen minäkin saanut tehdä jotain muuta kuin kotitöitä; kellarin seinien ja kattojen rakentaminen sekä putkityöt saatiin ennen joulua suht koht valmiiksi, ja joulun jälkeen mies tasoitteli kipsiseiniä - ja viime viikolla aloitettiin "pölytys"; kipsiseinien tasoitus ja tiiliseinien ylimääräisten laastien rapsuttelu sekä siistiminen - joissa siis minäkin jo sain olla mukana :) 

Kädet verillä urakasta, ja ylhäällä vasemmalla näkyy tulos!

Siis aika sotkuinen oli seinä vielä rapsuttelun jäljiltä, joten päädyttiin nettisurffailun jälkeen kokeilemaan Soledon betoniroiskeiden poistajaa, ja ollaan tosi tyytyväisiä aineeseen; biohajoavaa ja mukavaa työskennellä aineen kanssa, kun ei tarvitse pelätä happoja tms. myrkkyjä. Eilen saatiin yksi seinä putsattua, ja ylhäällä oikealla tulos; aika hyvälle näyttää?!  Sopivasti vanhan näköinen, mutta silti siisti!


Vielä pitäisi pari tiiliseinää putsata, huh, mutta kyllä lopputulema kannustaa urakoimaan. Sitten päästäänkin maalaamaan katto ja kipsiseinät - ja sitten lattian laittoon...

Kellariin tulee siis meidän kodinhoitotilat, arkieteinen säilytyksineen sekä mahdollisesti vilvoittelutilat saunojille. 

... Jotenkin mulla on sellainen kiva kutkuttava tunne, että tästä tulee aika pähee - vai mitä tuumaat??

14 kommenttia:

 1. upealta näyttää jo nyt!
  mä sitten rakastan vanhoja tiiliseiniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Minä en edes ymmärtänyt, kuinka paljon rakastan näitä seiniä, ennen kuin alettiin rapsuttaa laastia seinien päältä pois... Ajatella, että tässä oli ennen valkoinen rappaus päällä!

   Poista
 2. Ihan mahtava<3 mä haaveilen meille kans tuollasta tiiliseinää, feikkitiilistä mut kuitenki.
  Näyttää toosi hyvältä!!kivaa kun löysin blogiisi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos; tästä tulee kyllä mahtava, vaikka itse sanonkin ;) Ja ilo on myös minun puolellani, että löysit tänne!

   Poista
 3. No huh huh! Sydän hakkaa täysillä ;-D. Mikä löytö blogisi onkaan! Olen vanhojen tiiliseinien ehdoton fani ja meillä olisi yksi seinä olohuoneessa ehdottomasti tiiltä, jos vain lattia olisi kantanut sen! Eli Wau, olen kade.
  Klikkasin itseni oitis lukijaksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti; toivottavasti en kuitenkaan liikaa aihauttanut tykytyksiä ;) Lämpimästi tervetuloa lueskelemaan ja katselemaan meidän kotijuttuja, ja kellaristakin kuuluu taas toivottavasti pian, kun saadaan taas remppaa vietyä hitunen eteenpäin.

   Poista
 4. Vau, miten ihanan näköistä seinää tulee! Vanha tiiliseinä olisi minun unelma!! Ja sopii täydellisesti juuri kellaritilaan.

  VastaaPoista
 5. Tiili on aina yhtä tyrmäävän kaunista, voi että!!!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä vaan noihin hommiin, meillä sama tehty pariin otteeseen, on sitä siinä :)

  Viimeks tänne: http://pikkutalo.blogspot.fi/2012/07/keisarin-uudet-verhot.html

  VastaaPoista
 7. Hei, täällä kans naama harmaana raaputtelen parhaillaan tiiliä puhtaaksi. Mitä laitoitte tiilien päälle lopuksi? Saumat kun tulee pölyämään todennäköisesti jatkossakin, niin puhtaaksi niitä tuskin saa mitenkään. Eli joku lakka vai miten? Me haluttaisiin kuitenkin, että pinta jäisi mattaiseksi, ei kiiltäväksi.

  VastaaPoista
 8. Mahtavat sivut. Erityis kiitos betonin puhdistukseen käytettävän aineen nimen jakamisesta meille muillekkin remontoijille.

  VastaaPoista