perjantai 10. joulukuuta 2010

Perjantaisiivous ja hyllyt näteiksi

Ihanaa: viikonloppu alkoi! Vapaa ilta, jonka nautin siskoni kanssa kaupoissa kierrellen ja sen jälkeen kotia järjestellen. Kävin viime viikonloppuna vanhempieni luona, jossa minulla oli säilytyksessä (ja on edelleen iso liuta) astioita, joita ostin keväällä viettämiäni syntymäpäiviä varten. Kuulostaa varmasti hölmölle, mutta kyllä: hain vanhempieni luota hyllylleni jouluastiat esille! Kulta ja valkoinen valtasivat siis hyllyni - ja keltaiset sekä vihreät astiat menivät sängyn alle odottamaan kevättä... Kuulostaa siis todella hölmölle!!

Ja nyt kun jouluastiat pääsivät hyllylle, oli hyvä syy pyyhkiä keittiön kaapeista pölyt, tyhjentää ne rojuista ja laittaa järjestykseen. Tässä muutamia vinkkejä kaappien järjestykseen ja hei: kauniit astiat voivat todella olla esillä - ja siihen avohyllyt ovat todella oivallisia!

On suorastaan mieltä ylentävää, kun kaappien sisältö näyttää näin hyvälle! Peltipurkit ja lasiastiat pitävät sisällään kaiken maailman siemeniä ja hiutaleita - paljon kauniimmin ja siistimmin kuin paperipusseissa tai pahvilaatikoissa.Ihan ylimmälla hyllyllä tapetilla päällystetty kenkälaatikko, joka pitää sisällään ompelutarvikkeita - piilossa, mutta nopeasti saatavilla.

Jouluastiat avohyllyllä hyvässä järjestyksessä. Avohyllyssä on hyvät ja huonot puolet. Huonot: astiat pölyyntyvät, astioiden pitää sopia muuhun sisustukseen ja hyllyt on pidettävä järjestyksessä. Mutta hyvät: saat nauttia kauniista astioistasi paljon enemmän, astiat ovat käden ulottuvillasi - ja tuleepahan pidettyä hyllyt siistinä ja kauniina, kun ovat katseille alttiina. Alavasemmalla mahtavat kullan värillä koristellut valtavan isot kupit, jotka ostin juuri syntymäpäiväjuhliini. Yläoikealla Iittalan Tapio-sarjaa olevia viinilaseja. Ja hei: säilytän avohyllyllä myös tiskiharjaa, laturia ja hammastikkuja.. Eivät satu heti silmiin, ja se on tarkoituskin - vaikka eräs herra tässä nauroikin, että sulla on outo järjestyskäsitys, kun astiat on sängyn alla ja laturi mittakupissa...! Heh, tämä nainen se keksii keinot ja paikat piilottaa asioita.

Synttäreilleni ostin Ikeasta useamman Vasen-kukkamaljakon. Synttäreiden jälkeen on ollut ihmettelemistä, mitä näille kaikille teen. Tänään keksin kahdelle tehtävät: toinen toimii puisten salaattiottimien paikkana ja toinen on varattu leivinpaperi-, folio- ja muovikelmurullille. Kukkamaljakoista on kyllä vaikka mihin!

Itserakentamani maustehylly liesituulettimen päällä ei pidä sisällään mausteita vaan astioita. Kauniit astiat pääsevät tällä hyllyllä erittäin kauniisti esille! Ylimmällä hyllyllä perinteisen muotoiset glögilasit, jotka löysin pikkujoulujen alla sopivasti halvalla kirpputorilta. Alempana Iittalan Tapio-viinilaseja. Ja näiden alla näkyy hopeinen kermanekka, jossa säilytän hopealusikoita. Enkelilaatikko piilottaa sisälleen puolestaan tulitikkuja, joita tarvitsee tänä vuodenaikana usein - ja ovat näin käden ulottuvilla. Suolat ja ihmejauheet säilytän tinasissa astioissa, jotka nekin hopea-astioiden ja Iittalan Kartio-lasien kanssa ovat kauniita kirppuritorilöytöjä useamman vuoden takaa.

Tähän lopuksi: Omistan siis noin 35 ruokalautasta, leipälautasta, kahvikuppia sekä viinilasia, juomalasia sekä tietenkin haarukoita, veitsiä ja lusikoita. Jos siis joku teistä haluaa joskus vuokrata näitä astioita pienellä vaivanpalkalla, voin kuskata ne miuluusti mukaan toisiinkin juhliin. Astiat ovat juoma- ja viinilaseja lukuun ottamatta, eriparisia, mutta sointuvat toisiinsa värityksen ja tyylin kautta. Saan varmasti tänne blogiini jossain välissä kuvia muistakin astioista, mutta jos tarvitset tätä ennen astioita lainaan, ota yhteyttä!

Blogissani on vierailtu sen perustamisesta 2931 kertaa! Olen todella kiitollinen kaikille kävijöille ja facebookin kautta olen saanut myös positiivista ja kovin kannustavaa palautetta teiltä. Toivoisin lukijoilta, että lähetätte minulle vain enemmänkin palautetta - ja varsinkin tänne blogiini, sillä facebookin päivitykset häviävät muiden juttujen sekaan, kun täällä taas ne säilyisivät tallessa. Lisäksi olisi hienoa tietää teistä enemmän; kuka täällä käy ja mitä ajattelet Hiljamaarian sisustuskirjasta?

Siksi ajattelinkin, että järjestän teille lukijoilleni jouluarvonnan. Jokainen, joka kommentoi tänne blogiini jotakin kirjoitustani 9.-23.12.2010 välisenä aikana, osallistuu arvontaan, jossa voittaja saa itse valita myynnissä olevista löydöistäni palkinnon! Arvonnan suoritan jouluaattoaamuna, jolloin ilmoitan myös heti voittajasta teille kaikille.

Onnea teille ihanaiset arvontaan, ja iloista viikonloppua kera jouluostosten ja -valmistelujen!

13 kommenttia:

  1. Heippa, minä täällä ainakin vierailen :) Mukavia ratkaisuja ja selkeän näköinen koti sinulla, itsekin tykkään pitää kaunista esillä ja kätkeä sen rumemman, mutta näin lapsiperheessä tuntuu, että sitä esillä olevaa tavaraa on aina enemmän kuin pitäisi ;) Hyvää joulunodotusta!
    -Aino

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Aino, että käyt täällä - ja kiitos palautteesta. Ja totta; lapsille on vaikea sanoa, että tuo lelu on äidin mielestä ruma ja laitetaan siksi piiloon ;) Mukavaa joulunodotusta myös sinulle, ja pistän sun nimen ensimmäiseen arvontalipukkeeseen!

    VastaaPoista
  3. Heippa Mari! Olen sun fani ;) Kunpa itsekin saisin kaiken noin nättiin ja selkeään järjestykseen. Ja miten ihania löytöjä teetkään kirppareilta. Voisin joskus siellä kyläillessäni lähteä kierrokselle mukaan :)

    VastaaPoista
  4. Totta kai minäkin käyn katsomassa aina mitä hauskaa sinä olet taas keksinyt. :) Suosikkijuttuja on ollut monta. Se sinun eteisen maalausurakka oli hupaisa ja M:n värikäs koti, jonka olin juuri vähän ennen sitä juttua ensimmäistä kertaa livenä nähnyt.
    Pitääpä yrittää tänne(kin) joskus jotain kommentoida, kun kuitenkin aina käyn pyörähtämässä kun näen linkin naamakirjassa.
    -Eeva

    VastaaPoista
  5. Hyllyt näteiksi- juttu sopi kuin nakutettu ainakin meidän kotiin. Tässä just katselen takan reunustaa koristavia tikkuaskeja ja sytkäreitä ja näen ne jo nyt mielessäni jossain nätin näköisessä astiassa:) Samanlaisia pieniä "ärsyttäviä" tavarakasoja löytyy ympäri kotia eikä ole tosiaan tullut mieleenkään, että ne voisi kätevästi kätkeä jonkun muunkin kuin kaapin sisään. Mainio sivusto ja kuulun siis vakiokävijöihin.

    VastaaPoista
  6. Jospa nyt kommentoisi, että pääsee arvontaan :). Hei, se sinun avainkaappi sai arvoisansa paikan ja näyttää upealta! -Anne

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteistanne, ja hienoa, että käytte täällä! Nyt on viidelle arpalipukkeelle jo nimi rustattavana ;)

    Satu: toki mennään joskus kirpputorikierrokselle, vaikka ikinähän ei voi tietää, tekeekö juuri silloin niitä löytöjä :)

    Eeva: se eteisen urakka oli tosiaan lähes kuin elokuvasta ;)

    Taija: tuli mieleen, että katsopas kaapeista, jos sieltä vaikka löytyisi joku kiva maljakko; voisi ajaa asian. Tai sitten joku pieni puulaatikko sinne takan päälle...

    Ja Anne: Hienoa, että tykkäsit avainkaapista. Tulee hyvä mieli, kun saa tavarat kiertoon ja hyvään kotiin!

    VastaaPoista
  8. Blogissasi on paljon kauniita ideoita, joita olen käynyt ihastelemassa. Haluaisin joskus piipahtaa luonasi, saisin varmasti monta hyvää sisustusideaa omaan kotiini! T.Sarita

    VastaaPoista
  9. Mie teen ekan uudenvuodenlupauksen ja aion jatkossa kommentoida sinun kirjoituksia täällä :)

    Tämän blogin myötä minunkin sisustusintoilu on taas alkanut heräillä. Viihtyisä + siivottu koti lisää arjeniloa.

    Mullakin on muuten värikkäitä astiota esillä... tiskialtaassa tiskausta odottamassa!

    t.Marjut

    VastaaPoista
  10. Kiitos Sarita; tule vaan joskus vaikka joskus teelle, kun talon rakentamiselta kerkeät!

    Ja Marjut: todellakin, tiskikasakin näyttää paremmalle, kun astiat ovat kauniita ;)

    C:n kommentti näkyi vain hallintapaneelin kautta, mutta C:lle terveiset: jäälyhdyt oli tosiaan paljon helpompi tehdä kakkumuoteista - ja ne mahtuu jäätymään tosiaan pakastimeenkin!

    VastaaPoista
  11. Hei,

    Myös minä teen ennen joulua siivouksen kaikkiin kaappeihin, myös keittiön. Tänään oli vuorossa keittiö. Sitten kun Mari ehdit ottaisin mielelläni vastaan neuvoja, mitä voisin keittiöni avohyllyille laittaa... ovat nyt kovin tyylittömiä (yksi kori ja purkkapussi)... Ehkä nyt arvonnasta voitan jotain hyllyille :) terv. Katja

    VastaaPoista
  12. Tulen Katja toki joskus ideoimaan sun hyllyjä! Ehkä siinä samalla, kun järkätään ne kauneusiltamat? Ja P.S. En kyllä ainakaan lupaa, että teen kaikkiin kaappeihin joulusiivousta, mutta näkyvimmät on kiva saada järjestykseen ;)

    VastaaPoista