tiistai 28. joulukuuta 2010

Käden taidon näytteitä talven tunnelmissa

Joskus minäkin virkkasin, kudoin ja näpertelin kaikkea kankaasta ja langoista. Viimeiset vuodet ovat menneet miehisempien käsitöiden kanssa, mutta nyt joululomaillessani päätin tarttua taas puikkoihin; tavoitteena kaunis valkoinen pitkä villatakki lämmittämään tätä puutalossa palelevaa poloista. Ei. Nyt en valita, kun lämpöä on jopa 17,8 astetta. Jouluaatonaattona oli vain 11,8 - ja se oli jo minullekin liikaa!

Innostus käsitöihin lähti liikkeelle kotona palelemisen ja kaupoissa turhauttavan ravaamisen lisäksi myös seuraavista joulun ajan kaunistuksista, josta kuvat teillekin seuraavassa.


Äitini oli tehnyt valkoisista pitsiliinoista kauniit koristeet ikkuniin kovettamalla ne sokeriliemellä. Ja olivat kyllä kauniit valkoista talvimaisemaa vasten! Muissa kuvissa jälleen otokset kauniista himmelistä, joka on tosiaan löytö Puolangan käsityökeskuksesta ja edustaa sitä miehisempää käden työn taitoa.

Näitä toivoin joulupukilta ja sain vielä kauniimpina kuin osasin edes odottaa. Käsityötä parhaimmillaan ja lämmittävät varpaitani - tälläkin hetkellä. Kiitos äiti!

Näihin tunnelmiin sopii hyvin myös seuraava kuva; mustaa ja valkoista - löytö kenties sinulle?

Somat tuikkuasetit koristavat panelin reunustani, mutta voisin antaa ne koristamaan myös sinun kotiasi. Nämä kaksi tuikkualustaa yhteensä 5 euroa. Kuvat on otettu ulko-oveni läheltä, jossa on koukut käytetyimmille laukuille. Laukuille on on näin ollen oma paikkansa, eivätkä ne näin loju lattialla tai pöydän tasoille epämääräisinä kasoina - vaan pikemminkin koristavat sisustusta! Kuvassa oleva laukku löytyi Turku10-nimisestä liikkeestä - luonnollisesti Turusta. Todella kaunis yksilö - eikö?

EDIT: Tuikkuasetit myyty!

Joululoman urakka olisi nyt purkaa vanha villatakki rullalle; ja sen jälkeen kutomaan takkia. Vielä pitäisi löytää hyvä ohje takille. Vinkkaa, jos tiedät hyvän paikan, mistä lähteä sitä etsimään.

Hiljamaarian sisustuskirja löytyy nyt muuten myös Facebookista, jonne lisään aina linkit, kun teen tänne päivityksiä. Liity siis faniksi etenkin, jos lukeminen sitä kautta on mukavampaa.

Pirtsakoita talvipäiviä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti