tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulupuu on rakennettu ja paketit paketoitu!

Pääsin eilen viimein hakemaan joulupuun eteiseen ja paketoimaan lahjoja. Seuraavassa teillekin vinkkejä helppoon ja ekologiseen joulukoristeluun sekä paketointiin.


Sain viimein eteiseen joulupuun. Kannoin radan varrelta kesällä kaadetun puunraahkan sisälle ja pystytin sen vanhaan maitotönikkään. Muutama punainen joulupallo ja eteisen ilme muuttui hetkessä niin jouluiseksi!
 
En löytänyt varastoistani joulutähteä joulupuuhun, joten yritin askarrella sellaisen. Eihän siitä mitään tullut, mutta sain muutaman ovikoristeen tehtyä sen sijaan. Rautalankapaketti oli hyvä ostos; siitä saa väännettyä vaikka mitä kivaa ja aina vain uudelleen ja uudelleen... Jos vielä ehdin, olisi vielä kiva kirjoittaa rautalangasta "Hyvää joulua" -tervehdys, ja laittaa se seinälle kiikkumaan.

Ostan jouluna harkitusti vain muutaman paketin, ja tänä jouluna osa oli myös ns. palvelupaketteja ja osa kierrätettyjä kirpputorilta haalittuja. Lahjapaperia en ole ostanut moneen vuoteen, vaan olen käärinyt lahjat joko sanomalehteen tai muuhun kierrätyspaperiin, pussiin, tms. Tänä vuonna käytin Oriflamen postipakettien pakkausjätettä; ns. täyttöpaperia, josta tuli todella nättejä paketteja, kun paketit koristeli lopuksi valkoisella nauhalla, villalangalla sekä muilla pikkukoristeilla, jotka olen säästänyt vanhoista paketeista ja käytöstä jääneistä koristeista. Nyt lahjat odottavat jouluaattoa eteisessä, ja ilahduttavat mieltä myös näin ennen jouluaattoa. Ekologinen tapa koristella joulukotia ovat myös värikkäät hedelmät, jotka takuulla menevät kiertoon, eivätkä aiheuta turhaa jätettä. Minulla omenat ja mandariinit koristavat kotia mm. eteisen lipaston päällä vanhoissa tinasissa astioissa, jotka nekin olen joskus löytänyt kirpputorilta.


Rakkaan kummityttöni paketin paketoin niin, että sitä voi käyttää myöhemmin uudessa leikkihuoneessa lelulaatikkona. Pupu kurkistaa paketista, mutta onkohan siellä vielä jotain muutakin...?


Ja jouluvalmistelujen päätteeksi vielä kuva muutaman viikon takaa. Kahvipöydän joulukattaukseen erilainen vinkki: kukkamaljakko tarjoiluastiana (Ikean Vasen-maljakko). Maljakkoon on laitettu pipareiden lisäksi väriä tuomaan paperikarkkeja ja vihreitä kuulia. Kun maljakko on syvä, mutta leveä ja läpinäkyvä, pääsevät tarjoilut hienosti esille!

Enää kolme yötä jouluun! Ja kolme yötä jouluarvontaan! Jos haluat osallistua arvontaan, pistä kommenttia johonkin kirjoitukseeni täällä. Palkintosi saat tosiaan valita täältä: yksi myytävänä oleva "löytö" voi siis olla pian sinun... Torstaina minulla alkaa joululoma ja päivä on pyhitetty siivoukselle. Toivottavasti ehdin silloin vielä laittaa teille tänne muutaman löydön, jotta palkintojen valikoima olisi laajempi.

Pirteää viikkoa teille kaikille, ja jos ette ole vielä paketoineet lahjoja, miettikää, josko hauskasta mainoslehdestä, vanhasta pakkauspaperista, kivasta pahvilaatikosta, sanomalehdestä tai vaikkapa käyttömättämästä T-paidasta kääräisisi erilaisen paketin tänä vuonna!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että huomioit tuon ekologisuuden paketoinnissa. Kiiltävät joulupaperit ovat ongelmajätettä! Eli niitä ei voi laittaa esmes paperinkeräykseen. Sitä paitsi nuo ekokääröt on paljon kauniimpia. :)
  Hyvää joulua! Toivottavasti nähdään taas isolla porukalla ensi vuonna.
  -Eeva

  VastaaPoista
 2. Niinpä; kauniimpia ja persoonallisempia. Toivottavasti nähdään tosiaan pian, ja mukavia hetkiä teidän jouluun!

  VastaaPoista
 3. näyttipä hyvälle toi mimman lahja! terv kaija

  VastaaPoista