keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Pienet joulujuhlat kera ystävien

Sain viikonloppuna kunnian pitää pikkujoulut pienelle, mutta sitäkin tärkeämmälle ystäväpiirille. Tottakai kaiken piti olla tip-top, ja viimeinen ilta menikin metsästäessä joulukukkaa, joulukuusta ja kynttilöitä koristeluun - ja lauantai tuli pyhitettyä siivoukselle, puunaukselle ja koristelulle. Mutta kannatti; kaikilla oli hauskaa, ja emäntä nautti, kun sai laittaa kotinsa hyvällä syyllä hienoksi!

Valmistelua... Kaiken kiireen keskellä pesin vanhoja oliivipurkkeja etiketeistä puhtaaksi ja kiersin rautalangat purkkien ympärille niin, että sain niistä mainiot lyhdyt pihan puun oksille roikkumaan. Hyvin ekologista ja halpaa. Kun teet näitä paljon puun oksille roikkumaan, on tulos aina vain parempi.
Ulkona lyhdyt toivottivat vieraat tervetulleiksi. Vasemmalla jäälyhty, joita tein useampia pihalle kakkumuotista. Pakkaset pääsivät hiipumaan kesken lyhtyjen jäädyttämisen, joten loput lyhdyt jäädytin pakastimessa... Oven juuressa punainen lyhty toi jouluista tunnelmaa. Oikealla askartelemani lasipurkkilyhdyt koristavat pihan puun oksia. Ja huomaa: täällä Turussa todella on tällä hetkellä paljon lunta, mikä oli piste I:n päälle pikkujoulun viettoon. Toivottavasti lumi säilyy jouluun asti!
Tällaisen joulukuusen löysimme pitkän metsästyksen jälkeen  lopulta Kodin Ykkösestä. Lajiketta en tiedä, mutta kesäkukkana sen ostimme ja sopii kassaneidin mukaan hyvin sisäolosuhteisiin. Juuri sopiva pieneen kotiini, johon en valitettavasti oikeaa joulukuusta saa sopimaan - tai ehkä se on järjestelykysymys. Joulukuusi sai paikan keittiötasolta vanhasta padasta. Kuusen koristelin valkoisin lumihiutalein ja juureen laitoin kauniita valkoisia joulupalloja. Mustan padan ilme keveni, kun kietaisin sen ympärille hennon valkoisen lahjanauhan rusetin kera.
Otoksia ruokapöydästä ja keittiön tasolta, joka notkui ihania siskoni laittamia herkkuja. Ylävasemmalla todella ihana löytö Plantagenista: kultakimaltein koristeltu valkoinen joulutähti, joka sopii niin hyvin kotiini. Olin hymystä soikeana, kun tein tämän ihanan löydön usean kaupoissa vietetyn tunnin jälkeen! Ylävasemmalla patonkikori on koristeltu muutamalla paperikarkilla. Alavasemmalla vanha mandariinikori on saanut uuden tehtävän hedelmäkulhona. Alhaalla keskellä viime hetkellä paistetut piparit, jotka aseteltiin kakkuvuokaan. Tässä siis jälleen ideoita ruokien asetteluun; kattilat, vanhat laatikot ja kakkuvuoat ovat mm. mainioita ruokien esillelaittoon - ja luovat persoonallista ilmettä, kun kaikki ei ole samaa mallia ja väriä! Alhaalla oikealla ote pöydän kattauksesta, joka oli koristeltu pitsiliinalla, kullahohtoisella joulutähdellä, kynttilöillä, piparimuoteilla ja vihreillä kuulilla - rento, persoonallinen, mutta silti kaunis kattaus - eikö?

Tässä siis jälleen uusia vinkkejä teillekin joulun laittoon. Toivottavasti stressi ei paina, ja jos painaa, yritä hellittää hetkeksi; joulun tarkoitushan on nauttia ja iloita!  

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tehdä jäälyhtyjä kakkumuoteista! Itse olen tehnyt yleensä jäälyhtyjä ämpäreiden avulla, mutta kakkumuotin kanssa koko homma on varmaan helpompaa. Silloin ei tarvitse odottaa sopivaa jäätymistä eikä tyhjentää ylimääräisiä vesiä pois.

    Hauskaa joulunodotusta ja toivottavasti ei ole liian kiireistä, että aikaa on myös blogin kirjoitteluun! ;)
    Terv. Carolin

    VastaaPoista
  2. Sun kommentti olikin täällä! Juu, kakkumuotit on tosiaan helpompi tapa tehdä jäälyhtyjä - ja mahtuvat jäätymään tarvittaessa myös pakastimeen, sillä eihän näihin Turun pakkasiin ole aina luottamista ;)

    VastaaPoista