torstai 23. joulukuuta 2010

Koti joululevolle

Joululomani alkoikin sairaslomalla, ja olen nyt viettänyt kaksi päivää neljän seinän sisällä yrittäen pysyä paikallaan - mikä ei todellakaan ole minun juttuni, joten olen nauttinut lääkkeitä ja niiden siivillä siivoillut kaappeja ja viimeistellyt kotia jouluasuun.

Joulukotini on ollut jo monta vuotta punainen; ei ole aina ollut se muodikkain joulun väri, mutta perinteisin ja lämpimin. Punaisen lisäksi kodissani on jouluisin paljon kynttilöitä ja suloisia pieniä yksityiskohtia. Ja muutama suloisuus lähtee nyt toivottavasti myös kiertoon, sillä siivouksen yhteydessä löysin taas niin paljon tavaraa, että jostain on hyvä jo luopua. Toivottavasti löytävät uuden kodin!


Kynttilät vastaanottavat tulijaa jo eteisessä - samoin minun pikku joulupossuni! Pikkupossun löysin aikoinaan kirpputorilta; vähän liian iso pieneen asuntooni, sillä vie melkoisen alan säilytystiloistani - mutta toisaalta: on se niin söpö, etten ole harmitellut sen olemassaoloa enempää. 

Pöydälle löysin tänä vuonna uudet punaiset tabletit hirmuisen etsinnän jälkeen: halusin siis, että ne ovat punaiset, mutta yksinkertaiset ja kauniit. Lopulta nämä paperinarusta tehdyt pöytätabletit löytyivät Vapaavalinnasta - kierrettyäni kaikki pienet ja isot sisustusliikkeet. Ja hintakin oli edullinen, muistaakseni alle 4 euroa kappaleelta. Näiden punaisten tablettien kanssa ei kattaukseen tarvitse satsata enää paljon; tässä arkikattauksessa mukana vain valkoiset Arabian teemalautaset, Iittalan läpinäkyvät kartiolasit sekä Ikeasta ostetut ruokailuvälineet ja punaiset servetit.

Yläikkunalle sain siivouksen yhteydessä asennettua kauan sitten kirpputorilta haalimani kynttilätelineen (kuvassa alaoikealla); kunnon vanhaa tekoa ja henkii ihanan vanhaa tunnelmaa. Alaikkunalla roikkuu lahjaksi saamani sydänkynttiläriipus, joita myydään edelleen kaupoissa.

Tämä teline lähtee myös myyntiin. On siis kattoon riipustettava, ja tähän voi laittaa kynttilän tai keväämmällä vaikka kukan kasvamaan. Yksinkertainen, kaunis ja monikäyttöinen, eikä kulumisen merkkejä. EDIT: Myyty

Tuliaisiksi ostetut kukat koristavat vielä muutaman päivän minun kotia ennen kuin pääsevät uuteen kotiin. Huomaa, kuinka kaunis aluslautanen joulutähdellä on; hopeinen lautanen, jonka löysin viikko sitten kirpputorilta! Aivan mahtava löytö.

Kattokruunu koristaa jouluista kotiani, ja omistankin kaksi sellaista.Toisen päätin nyt myydä pois. Todella vähän käytetty johtuen siitä, että olen käyttänyt enimmäkseen vain toista, joka on ruosteisempi ja siten enemmän minun makuuni. Myytävä kattokruunu on jämäkkä, siisti ja kaunis tietenkin - ja jos ruostetta haluat, vähäksi aikaa pihalle, ja tulos on toivottu. Kattokruunun saat 15 eurolla. Taustalla hauska valokuvakollaasi, joka peittää muutaman ruman naulan alleen - josta ajatus valokuvista pyykkinarussa lähtikin.

Ja lopuksi otteet viime vuonna ostamistani lakanoista, jotka ovat todella houkuttelevat ja kauniit. Lakanat ovat Casan mallistoa ja ostettu siis Stockmannilta. Lakanoiden rinnalla virkattu pitsipeite ja silkkinen koristetyyny näyttävät niin kauniille. Ja nalle tietenkin sängyn päällä. Minulla on monen monta nallea. En tiedä, miksi pidän niistä niin paljon, mutta tuovathan ne mukanaan ripauksen lapsellisuutta ja pehmeyttä - ja kotoisuutta. Ensimmäinen joululahjani oli aikoinaan Nalle, joka minulla on edelleen mukana matkassa.
Tämä joulukirkko on koristanut omaa leikkihuonettani ja sen jälkeen jokaista omaa kotiani aina jouluisin sen jälkeen, kun sain tämän pikkutyttönä tädiltäni Ruotsissa. Lähestyessään 30 vuotta alkaa kirkko alkaa jo kaivata remonttia: valoa ei tule sisälle, pinta on enemmän harmaa kuin valkoinen, ikkunat ovat osin rikki ja laulukin loppui soimasta tänä jouluna. Ajattelinkin kiikuttaa tämän isälleni joulun jälkeen, jos hän saisi kirkkoon maadoitetut johdot ja "Enkeli taivaan"-laulun taas soimaan. Lisäksi pientä pintaremonttia, ja eiköhän tästä saada taas ehta joulukirkko ensi jouluksi!

Nyt on siis siivoukset siivottu ja koti sekä sen asukit pääsevät joululevolle... Mutta vielä en toivota teille hyvää joulua, sillä se tulee teille huomenna arvonnan voittajan julkaisun yhteydessä. Jos et ole vielä osallistunut, kommentoi pikaisesti jotain juttuani ja pääset mukaan!

Nyt nautin lasin lämmintä glögiä sekä vastapaistettuja karjalanpiirakoita kera munavoin ja hyvän seuran... Huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti