tiistai 20. marraskuuta 2012

Ristiäiskattaus kera havujen, käpyjen ja hentojen kukkien

 
Tyttäremme nimen alkuperä tulee sanasta metsä. Ja metsästä otin lähtökohdan kattaukseen;

käpyjä, sypressejä, sammalta, pienillä kukilla koristeltuja, kirppareilta keräämiäni erilaisia astioita ja jouluruusuja, jotka muistuttavat paljon suomalaisen metsän hentoja ja sieviä kukkia.

Toiseen pöytään ostettiin uudet pellavaliinat Stockmannilta, toisessa äidilleni Unkarista ostamani käsityönä tehty puuvillaliina. Servettejä etsin monesta paikkaa ja lopulta niitä oli jo neljää eri mallia; parhaimmat löysin lopulta Stockmannilta, joissa on hennon vaaleanpunaisia ruusuja valkoisella pohjalla. Vain kynttilät olivat lopulta kokonaan perinteisen vaaleanpunaiset.

Ristiäiset menivät niin ihanasti; läheisimmät sukulaiset olivat paikalla, oli rento meininki, pappi kertoi tarinoitaan, koiralla oli ihmeteltävää, tyttäremme hymyili hereillä ollessaan ja nukkui lähes koko ajan - ja pieraisi muuten pari äänekästä juuri kasteen saatuaan, ja liikutusta oli ilmassa, kun nimi julkaistiin. Elämäni parhaimpia päiviä ja hetkiä.

Ristiäisten jälkeen oli varsin tyhjä olo; oltiin huhkittu tytön syntymän jälkeen remontin kanssa, jotta saataisiin koti juhlakuntoon. Ja saatiinhan me se hyvälle mallille keskikerroksessa; vesi kulkee, lähes kaikki sähköt toimii ja lähes kaikki listatkin ovat paikallaan. Ristiäisten jälkeen olo oli kuin joulun jälkeen, kun juhlahumu on takana ja alkaa taas arki. Voi tylsyys!

Mutta onneksi mies on fiksu, ja muistutti minua, että nythän joulu on vasta edessä. Siinä minulle siis taas suunniteltavaa! Monessa blogissa onkin päästy jo jouluvalmisteluissa pitkälle, ja hui, eilen näin täällä Portsassa yhdessä puutalokodissa jo joulukuusen sisällä! Minusta ehkä vähän liian aikaista, mutta mikäpä siinä, jos haluaa ottaa joulusta - ja joulukuusestakin - kaiken ilon irti!

Nyt lähden keskustaan kaupoille ja toivon mukaan löydän teille sieltä yhden kivan arvottavan jutun; arvonta olisi siis tulossa, joten olkaapa korvat höröllä - ja mukavaa päivää sinulle!
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti