torstai 22. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 22. luukku

 
 Keittiön tyhjennys jatkuu; kaksi siivilää on liikaa, joten toinen lähteköön;
uudenveroinen Typhoon-siivilä 2 €.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.

Monella bloggaajalla on varmaan joskus käynyt niin, että blogger ilmoittaa Picasa -verkkoalbumin ilmaisen kuvatilan täyttyneen. Minulle kävi eilen niin.

Olin muutenkin aivan loppu ja väsynyt, huonolla tuulella ja masentunut kaikesta pimeydestä. Ja kun olin saanut itsestäni irti, että kävin kaupungilla kirppiksella, josta en kyllä löytänyt etsimääni, vanhoja kahvikuppeja kynttilöiden tekoon ja josta en meinannut päästä pois liian kapean ja jyrkän rampin takia - niin no, kun tosiaan sieltä laahustin pois, päätin viimein toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelman; ottaa kuvia kotikonnuistamme ja laittaa niitä tänne blogiin teille nähtäväksi. No miten kävi, kiersin katuja ja kuvasin, mutta kun pääsin kotiin, en saanut ensimmäistäkään kuvaa ladattua...

Voi riehnas, että olin pahalla päällä, kun minä peukalo keskellä kämmentä perustin sivupersoonan, joka voi myös päivittää blogia ja jolla lukemani perusteella tulisi olla taas sama kuvan käyttötila Picasa-verkkoalbumissa kuin varsinaisella persoonalla... Sivupersoonan lataamat kuvat avautuivat kuitenkin muutaman kuvan jälkeen linkkeinä - eikä niitä näin ollen voinut suurentaa ollenkaan. Missä lie ollut vika?

Sivupersoonan kuvankäsittelytaidon puutteen kanssa tapeltuani päätin mennä Photobucketiin, ladata sinne kuvat ja sieltä sitten ladata tänne bloggeriin kuvat. Ei ollut ihan helppoa sekään hitailla nettiyhteyksillä ja liian suurella kuvakoolla. Ja ymmärtää, että albumin tulee olla kaikkia yläalbumeja myöden julkisia, jotta blogger pääsee ne hakemaan. No siinä sivussa opettelin viimein myös, miten kamerallani voi kuvata huonompilaatuisia ja pienikokoisempia kuvia, jotta lataus toimisi nopeammin ja jotta photobucketin tila ei heti ylittyisi... Sekin siis vielä!

Mutta lopulta, kun olin puolen päivän aikaan aloittanut jutun kirjoittamisen, sain illalla seitsemän aikaan homman toimimaan! Siinä välissä kyllä tein kaikkea muutakin, hoidin pienokaista, söin, kävin salilla, koiran kanssa lenkillä, söin taas, vaihdoin vaippaa, pesin pyykkiä - sillä hermot meni enemmän kuin kymmenen kertaa.

Jos joku siis haluaa oppia minun kantapään kautta oppimastani, ota yhteyttä! Mielellään autan, ettei sinun tarvisi käydä samoja taistoja läpi.

Ja vielä P.S. Rahalla saa kyllä kuvatilaa suurennettua helpommalla tavalla, mutta kun tiesi, että ilmainenkin keino löytyy, en tietenkään siihen sortunut. Mutta siis, helpompikin tie olisi olemassa ;)


2 kommenttia:

 1. Kommentti noista kuvien koosta.

  Olen huomannut, että moni blogin pitäjä ei millään lailla pienennä kuviaan ennen blogiin lataamista. Google/Picasaan ladattua kuvaa ei lasketa minkään kokoiseksi, jos se on alle 2048 x 2048 pikseliä. Sitä suuremmat täyttävät kiintiötä.

  Lisätietoa: http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=en&answer=1224181

  Kuvia saa helposti pienennettyä esim. ohjelmalla nimeltä Fotosizer. Siihen voi laittaa yksittäisiä kuvia tai kansioita ja määrittää koon. Itse pienennän yleensä kuvani yksitellen viemällä ne Picasasta halutun kokoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miolan avusta; pitää tutustua tuohon fotosizeriin. Kysynkin sinulta neuvoa, jos en ymmärrä tuota picasan toimintaa seuraavassa mahdollisessa ongelmatilanteessa :)

   Poista