sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Keväinen kattaus, jossa piristysruiskeena vihreä ja keltainen

Ihana sunnuntai takana: rauhallisen aamiaisen ja salitreenin jälkeen ystäväni Helsingistä tuli käymään kahvilla. Mahtava yllätys tähän viikonloppuun; pääsi vaihtamaan kuulumisia pitkästä aikaa ja kattamaan tietenkin pöydän nätiksi. Vierailun jälkeen vaihde jäi päälle, ja herra kultaiseni sai myös osakseen keväisen kattauksen.

Keltaiset ja vihreät kevätastiat pääsivät siis esille, ja ystäväni tuoma ihana kukkakimppu kruunasi kattauksen - lämmin kiitos kukista vielä näin jälkikäteen!

Sunnuntaipäivän piristysruiske: Helsingin ystävän yllätysvierailu kera ihanan kukkakimpun, joka sopi niin mahtavasti kotini väreihin ja tyyliin. Kukkakimppu pääsi maljakkoon, joka toimii tarvittaessa maljakkona ja tarvittaessa vesi- tai viinikarahvina; lahja sekin ystävältä. Kaapin kätköistä löytyi vielä joulun herkkuja; pipareita, pähkinöitä, rusinoita, suklaata ja suklaatryffeleitä, jotka ovat kaikki sulassa sovussa pienessä Iittalan jälkiruokamaljassa. Kotini kevään väri on ehdottomasti vihreä!
Teetä tarjoilin Arabian keltaisista Teema-mukeista, jotka olen saanut lahjaksi sukulaisiltani. Välillä väri jo ehti tympiä, mutta ostettuani nämä Marimekon Puutarhurin parhaat -pöytätabletit, innostuin taas kupeista - ja nyt ne ovat ehdottomasti kevään käytetyimmät astiat! Keltainen ja vihreä rimmaavat hyvin yhteen, kun näitä kahta väriä on tasapainottamassa valkoinen ja musta. Vihreät servetit on ostettu Ikeasta. Ai, niin ihanan keväistä!
Päivällisen laittoa; puukon terotus alkuun ja sitten kalaa perkaamaan. Apuna tässä Fiskarssin hyvät työvälineet ja Marimekon Puutarhurin parhaat -keittiöliina, jonka senkin olen saanut lahjaksi. Ja oli muuten hyvää siikaa!
Päivällinen katettu: valkoisia teemalautasia piristävät vihreät lautasliinat sekä Iittalan Kartio-lasit, ihana kukkakimppu ja punaiset tomaatit kera mozzarellajuuston, punasipulin ja vihreän pestokastikkeen. Joulun alennusmyynneistä ostettu pöytäkynttilä luomassa tunnelmaa, ja jälkiruuaksi hedelmäsalaattia, jota mahtuu paljon Ikeasta ostettuun Blanda-astiaan. Tulee ihan nälkä tätä kirjoitellessa...

Jos teillä on ollut vaikeuksia löytää kauniita pöytätabletteja, suosittelen lämmöllä näitä Marimekon Puutarhurin parhaat -tabletteja; kauan etsin sopivia pöydälleni, enkä aluksi meinannut raskia ostaa näitä. Mutta kerran se kirpaisi, enkä ole päivääkään katunut tätä ostosta; persoonalliset ja tuovat sopivasti väriä ja ilmettä kattaukseen, kun astiat ovat neutraalimmat.

Päivällisen jälkeen kävin vielä auringon laskiessa koiran kanssa lenkillä, joten voi sanoa, että tämä päivä on ollut todella onnistunut. Toivottavasti teilläkin on ollut nautinnollinen viikonloppu - ja olette valmiita taas ensi viikon koitoksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti