torstai 13. tammikuuta 2011

Vaaalaiseevat kauniisti...

Alan viimein toipua matkasta; maha ollut kipeä ja närästänyt niin valtavasti joululomalla vietetyn matkan jäljiltä! Mutta kannatti; niin hyviä (vaikkakin rasvaisia) ruokia ja suussa sulavia kakkuja sekä hienoja viinejä oli tarjolla.

Käytiin siis joululomalla Budabestissa, Bratislavassa ja Wienissä kierros, ja tuliaisena mm. 500 kuvaa! Näistä kuvista teille tässä muutama nyt näytille; pitihän minun sisustuskärpäsenä ottaa talteen eteen tulleet sisustusvinkit.

Nämä kuvat ovat Wienissä sijaitsevasta kahvilasta. Rakennus on 1800-luvulta ja puitteet sen mukaiset; monen metrin huonekorkeus sekä koristeelliset listat, paneelit ja kattomaalaukset, joita kristallikruunut korostivat hienosti. Itse kalustus oli myös vanha, mutta arvioni mukaan sotien aikaista noin 1930- ja 1940-luvuilta eikä siten niin koristeellinen kuin rakennus itse. Värikkäät julisteet ja ilmoitukset seinillä toivat puolestaan tätä päivää enemmän esille. Tämä sekoitus koristeellisuutta, arvokkuutta, kuluneisuutta, välkettä ja populaarikulttuuria loivat kahvilasta hauskan ja viihtyisän; ei niin virallisen kuin mitä se olisi ollut, jos kalusteet olisivat olleet samaa koristeellista härpäkkää kuin rakennus itse! Parhaiten tätä kuvaa vasemman puoleinen kuva, jossa julisteet ja kristallikruunu yhdessä luovat varsin hauskan tunnelman - eikö?

Tämä valaisi puolestaan ravintolaa, jonka kalustus seuraili hyvin alppimaista tyyliä; puiset puun väriset kalusteet, seassa rautaa ja korostusvärinä punainen. Koristeellisuutta ja samalla persoonallisuutta lamppuun tuovat pallomaiset hapsut sekä jouluinen tähti!
Myös tämä lamppu on wieniläisestä ruokaravintolasta. Huomaatko, millainen kupu on? Sehän on liina, jossa on pitsit reunassa! Näin saa vanhaan ja tylsäänkin valaisimeen uutta ilmettä helposti - ja itse ajattelin kokeilla samankaltaista heti äidiltäni perimään vanhaan jalkalamppuun, kun vain ehdin...

Tämä "peiliikkuna" on myös hyvä esimerkki siitä, miten ikkunattomaan huoneeseen voi saada "ikkunan" ja luoda näin tilasta huomattavasti tilavamman sekä kotoisamman - ja tässä on vielä ikkunalautakin! Voit käyttää esimerkiksi vanhoja ikkunapuitteita ja laittaa niiden taakse peilin. Tai kuten olen ideoinut siskoni uuteen kotiin: lasitiiliä kuntosaliin, joka tehdään vanhasta ikkunattomasta vaatehuoneesta.

Arki ja sen myötä kiireet painavat nyt päälle, ja juttu on lopetettava tähän. Mutta ehkä ehdin laittaa teille viikonloppuna muutaman kuvan, jotka napsasin myös ravintoloista ja kahviloista - niiden koristelusta muun muassa.

Viikonloppuna pääsen myös jatkamaan siskoni perheen remonttityömaalla ja jossain välissä on lupa raapustella yhtä sisustussuunnitelmaakin. Mukavaa tekemistä siis riittää; toivottavasti teilläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti