torstai 27. tammikuuta 2011

Kuvat maljakoissa, nipsuissa, kehyksissä ja nallen syleilyssä

Teetin valokuvia syksyllä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, ja yllätyin kuinka halpaa ja vaivatonta se on Ifolorin kautta. Kuvat tulivat alle viikossa postilaatikkooni. Suurin vaiva taisi olla "niiden oikeiden" kuvien valitseminen kaikkien satojen valokuvien joukosta.

Suosittelen kuitenkin tätä pientä vaivannäköä; kuinka mukavaa onkaan istahtaa työpäivän jälkeen teekupposen äärelle katsomaan kuvia vuosien varrelta ja kuinka ihania muistoja kuvat tuovatkaan mieleen. Ja tietenkin sisustuskirjaani ajatellen: kuinka hauskoja valokuvat ovat sisustuksessa. Etenkin valokuvat luovat sisustukseen persoonallisuutta, henkeä ja sitä ominta omaa. Valokuvat ilahduttavat paitsi omistajaa, myös vierailijaa. Itse ainakin katson uuteen kotiin tullessa aina ensimmäisenä valokuvat; mitä ne kertovatkaan kodin omistajasta ja hänen historiastaan.

Seuraavassa siis muutamia vinkkejä, miten valokuvia voi tuoda sisustuksessa esille.


Erilainen tapa tuoda kuvia esille on laittaa niitä lasisiin kukkamaljakoihin. Näin kuvia on helppo myös vaihtaa tuoreempiin otoksiin. Tällaisia kuutionmallisia lasisia kulhoja saa edullisesti kaupoista ja kirpputoreilta. Omani ovat kirpputorilöytöjä, samoin kuin kuvien vieressä oleva muovinen kakkuvati, joka toimii tässä hedelmäastiana.

Ugandalaisen kummityttöni Philomellan kuva on esillä söpöissä kehyksissä, joita itse pupujussi pitää lujasti ja suojelevasti kiinni. Tämä söpö kehys on myös kirpputorilöytö, joka pehmentää yhdessä vanhan mummolasta löydetyn lipaston kanssa television modernia ilmettä. Kummityttöni on hankittu AFC-järjestön kautta. Voin suositella: järjestö on sopivan pieni, toimii paikallisesti ja lisäksi hyvä ystäväni on Suomen päässä toiminnassa mukana. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä tai käy AFC:n verkkosivuilla katsomassa lisäinfoa.

Ikkunalaudalla hauska Nedholmin sydämenmuotoinen kiinnitin kannattelee kaveripotretti-kuvaa. Myös tähän on helppo vaihtaa uusi kuva, kun sille tuntuu.

Nämä valokuvakehykset on ostettu aikoinaan Kodin Anttilasta hyvin alennushinnoin. Mustavalkoiset kuvat sopivat hyvin mustiin kehyksiin sekä yläkerran värisävyyn.

Edellä olevat kuvat kertovat siis tarinaansa rapuissa kulkijoille ja muistuttavat minua päivittäin tärkeistä ihmisistä elämässäni.

Narua, pyykkipoikia ja hauskoja valokuvia: näin sain keittiöön nopeasti uutta ilmettä ja persoonallisuutta - sekä rumat naulat piiloon. Suosittelen! Edessä roikkuva kynttiläkruunu on myynnissä: 15 euroa.

Suosittelen siis täydellä sydämellä nyt sinuakin pistämään kuvia tilaukseen ja tuomaan ne osaksi sisustusta.

Kiität viitseliäisyyttäsi varmasti, kun näet lopputuloksen. Lisäksi saat kaupan päälle ilmaista kuvaterapiaa, joka voi joskus surettaa, mutta varmasti myös ilahduttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti