tiistai 1. helmikuuta 2011

Operaatio "Kodikas sekamelska", osa I

Operaatio kodikas sekamelska on alkanut; sisustuskirjat ja -lehdet ovat olleet hyvää iltaluettavaa. Tässä muutamia otteita; voisivatko nämä kuvastaa "kodikasta sekamelskaa"?

Tässä kodissa ei haittaa, vaikka kuppi jäisi pöydälle tai paita lojuroikkuisi tuolin nojalla. Vai mitä tuumit? Värit ja kalusteiden erilaisuus sekä kuluneisuus luovat rennon ja etenkin sen kodikkaan tunnelman. Erilaiset sisustuselementit ja -tyylit luovat sopuisan sekamelskan; ei liian, mutta sopivan sekavaa, kun huoneesta löytyy joku yhdistävä tekijä. Tässä huoneessa yhdistävä tekijä on ainakin pehmeät sävyt. Keittiössä myös kaikki päivittäin tarvittavat esineet ja purkit ovat esillä, mikä luo toisaalta sekamelskaa ja toisaalta myös toiminnallisuutta, jota nyt tässäkin toivotáan saavutetettavan.
Kodikas sekamelska on yhdistelmä eri tyylejä ja etenkin tässä tapauksessa yhdistelmä eri värejä! Seinälle voisi ripustaa jonkun hauskan julisteen tai hauskan valokuvakollaasin, jossa kehykset voisivat olla erilaisia ja erikokoisia. Kodikkaassa sekamelkassa ei haittaa, vaikka lattiamateriaalit vaihtuvat kynnyksen kohdalla aivan toiseksi. Lämpimän värisiä mattoja lattialla, ja seinät kodikkaasti himmeällä sävyllä maalatut tai tapetoidut; ei siis mitään liian rankkaa... Tyynyjä, filttejä ja mukava sohva, missä löhötä. Kodikas on tässä tapauksessa myös sama kuin valoisa; eli valaisimia useampia myös nurkkiin lisäämään tilan tuntua. Ja keinutuoli; se olisi kyllä niin kodikkaan sekamelskan sydän!

Kodikasta sekamelskaa ovat innoittaneet ainakin Löytöjen koti- ja, Unelmien kesäkoti -kirjat sekä Glorian koti-, Talo & Koti-, Maalla- ja Avotakka-lehdet, ... ja olikohan muita vielä. Kotini alkaa olla varsinainen aarreaitta sisustuslehtien ja -kirjojen osalta, sillä en raski luopua yhdestäkään. Illalla askartelin niistä käytetyimmistä kukkatelineen, eli korkean lehti- ja kirjapinon päälle kukka koristeeksi huoneen nurkkaan; ovat näin käden ulottuvilla - ja uusille lehdille sekä kirjoille on näin ollen jo valmiina paikka odottamassa! ... ja kuvastaa tämäkin hyvin kodikasta sekamelskaa.

Nautinnollisia hetkiä teidän koteihin. Minä vielä istun junassa, ja näin pitkän työpäivän päätteeksi voin olla varma, että nautin viimein kotiin päästyäni; filtin alle sohvalle katsomaan jotain hömppää unilääkkeeksi ja sitten nukkumaan... Heihei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti