torstai 1. joulukuuta 2011

Kultaista tunnelmaa vessaan

Yläkerran vesaamme on remontoitu varmaan viimeksi 70-luvulla... Tai siltä ainakin tuntuu. Miten saada tästä toimiva ja kaunis, on ollut haaste sinänsä - eikä vielä ratkottukaan kokonaan, mutta on ihanaa, kun saa tähän loukkuunkin jotain kaunista. Kultaista ja krumerellia. Taustaseinä on sinänsä hauska, retrolla tavallaan, mutta harmiksi toinen puoli vessan seinistä on peitetty valkoisella maalilla.

Mutta tässä siis kuvia tältä kauniilta seinältä; rumia kuvia ei ole kiva näyttää tällaisena synkän pimeänä joulukuun iltana...
Yksi pieni Ikean pesuallaskaappi ei juuri riittänyt kaikelle, mitä nainen (ja toki mieskin) vessassa tarvitsee. Oli siis saatava lisää säilytystilaa tähän ahtaaseen kopperoon - ja kun oli tämä valkoinen lipasto sopivasti joutilaana, tuli siitä nyt eteisen lipaston sijaan vessan lipasto - miksei? Minun mielestä vessaan ja pesuhuoneeseen saa tuoda tällaisia tavallisia sisustushuonekaluja ja kotoisia elementtejä mukaan - valmiit rautakaupparatkaisut ovat jotenkin tylsiä. Ja koska täällä ei suihkutella, ei tarvinnut miettiä lipaston uudelleen käsittelyäkään.
Tässä puinen lipasto ja Ikeasta edellisen asukkaan ostama pesuallaskaappi rinnakkain. Ovathan nämä kovin erilaisia, mutta värit yhdistävät kalusteet toisiinsa - ja tumma seinä taustalla tuo valkoiset kalusteet kivasti esille.

Tällaiset sisustusratkaisut ovat parhaita. Ei mennyt penniäkään, sillä kaikki löytyi jo vanhastaan - piti vain yhdistellä ja ihmetellä - ja kantaa ulos, ja sisälle. Ja osin luovuttaakin, sillä toisen puolen ratkaisuja en teille näytä - heh.
Vanha saippuapumppupullokin sopii tähän kullanhohtavaan tunnelmaan kuin valettu. Itse asiassa, kun katselin tässä samalla edellisen kotini vessan kuvia, oli siellä kumma kyllä tosi paljon samoja sävyjä! Voi sitä luksusta; tästä pääset sinäkin haikailemaan näiden kauniiden muistojen perään...
Ja tässä; pilkahdus siitä, mitä muut seinän vessat ovat. Tapetti repsottaa ja maalia on sudittu hiukan huolimattomasti. Tämän kuvan sain kuitenkin vangittua niin, että seinä näyttää jopa hyvälle, hih! Pumppaa-pumppaa-taulu pääsi koristamaan vessaa - ja helmet tuovat tähän kullan ja tumman ruskean värimaailmaan kivaa glamouria. Kivoja vastakohtia!

Ja jos teitä kiinnostaa; remonttimme ei ole edennyt mihinkään. Me vain odotamme. Että saamme LVI-piirrustukset teetettyä - ja että seinien villapuhaltajilla on aikaa. Ensi viikolla onneksi alkaa olla aikaa - ja viikonloppuna päästään viimein rakentamaan seinien koolauksia. Voin sanoa: tuntuu mahtavalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti