lauantai 10. joulukuuta 2011

Fyllinkiä seiniin ja kittausta lattiaan; rakentaminen alkoi!

Viime viikonloppuna päästiin viimein siis rakentamaan. Keittiössä minun tehtävä oli kitata lattialautoja kuntoon. Se olikin sitten melkoinen homma, ja edelleen kesken. Kuvassa näkyy myös  tätä keittiötä, johon emme ole täysin tyytyväisiä. Tuskin raaskimme lähteä uusimaan kaapistoja, mutta ainakin lattia siis uudistuu, samoin tapetit - ja ehkä välitilalaatoitus maalataan uusiksi - tai laitetaan uusiksi. Ja tasot vaihdetaan. Ja lisää kaappeja rakennetaan... ja ja... suunnitelmat elävät; onneksi meillä on aikaa, heh!

Sukulaisetkin pääsivät hommiin; koolaamaan seiniä. Tässäkin tuli vastaan vanhan talon kiemurat; paitsi että hirsiseinät ovat epätasaiset, myös koolaukset olivat. Ajateltiin nimittäin aluksi olla säästäväisiä ja ympäristöystävällisiä, ja käyttää vanhoja koolauspuita. No, tämän seinän kerran rakennettua huomattiin ongelma; vanhat koolauspuut olivat kukin jos minkäkin levyisiä; 30 millistä 50 milliin...! Ihmettelen, miten aiempi remontoija on voinut saada tällaisilla puilla seinän aikaan. No, seinä tehtiin kahteen kertaan - ja kaikkiaan kahden huoneen kahden seinän koolaukseen meni aikaa reilut kaksi päivää. Mutta hyvä tuli!

Ja seuraavana päivänä saapuivat miehet ruiskuttamaan sellukuitueristettä ulkoseiniin sekä naapurin vastaiseen seinään. Voin kertoa; koti oli tämän jälkeen kuin hirvitysten kauhistus; pölyä aivan joka puolella, ilma kostea ja kuuma, ikkunoiden muovien takia pimeää ja sellukuitusuttua vähän siellä täällä... Mutta eiköhän tämä sotku kannattanut; nyt pysyy lämpö paremmin sisällä. Illalla vielä tilkittiin kahdestaan ikkunoiden reunat ja seinien kulmat tiiviiksi jäljelle jääneellä sellukuidulla + siivottiin.

Tänä viikonloppuna odotellaan seinien kuivumista, ja eiköhän me jotain muutakin tekemistä keksitä. Ensi viikonloppuna ryhdytään sitten pystyttämään seiniä - ja alkaa tämäkin tönö näyttää toivottavasti pikkuhiljaa asunnolle...!

P.S. Tässä siis niitä rumia kuvia, joita Kristiina toivoi, heh! Paitsi eihän tuo viimeinen ole yhtään ruma, sillä siinähän on mun kulta! 

2 kommenttia: