maanantai 26. joulukuuta 2011

Jouluilta kakluunin lämmössä

Me aterioitiin eilen ekaa kertaa tulevassa ruokailuhuoneessa! Ei siksi, että kaikki olisi valmista siellä, vaan siksi, että halusin fiilistellä; mille tuntuu vain olla siellä - ei siis remontoida ja tehdä töitä. Ja hyvälle tuntui.
Putsasin kakluunin ja lattiat pölystä, kannoin lattialle pehmeän maton ja hirmuisesti tyynyjä ja joululahjaksi saadun pehmeän torkkupeiton ja tietenkin kaikkea jouluista; paljon kynttilöitä ja havun oksan vanhaan lääkepulloon. Lahjaksi saamani kynttilän lyhtykin pääsi käyttöön - ja aamulla, kun astuin ulos, olin kiitollinen tästä lahjasta. Myrsky oli nimittäin yön aikana puhaltanut portailta valkoisen lyhdyn alas ja särkynythän se oli. Kiitos firma osuvasta lahjasta!
Isot kyntteliköt tunnelmassa mukana. Vanha hirsiseinä on vielä näkyvillä tässä kohtaa, mutta päälle tullee vielä levyt ja tapetit. Sen sijaan kirjastoon olemme ajatelleet jättää yhden hirsiseinän kokonaan näkyville. Toivottavasti suunnitelma toteutuu.
Kakluunin reunalle nostin talven pakkasilta sisällä talvehtimassa olevan muratin ja kaksi kaunista kynttilänjalkaa. Ja karkkeja sinne tänne. Paperikarkit ovat muuten kauniita - ja osin maatuviakin - koristeita niin juhlapöytään kuin muuallekin kotiin - suosittelen!

Näissä tunnelmissa takkatulen lämmössä nautimme juustoja, hedelmiä ja siemailimme lasilliset joululahjaksi saatua punaviiniä. Ja kun masut olivat täynnä, vedimme pitkäksemme, ja tottakai: nukahdin...! Raskasta tämä juhliminen, mutta en valita; on ollut ihanaa. Toivottavasti tekin olette nauttineet joulun pyhistä ja keränneet voimia arkeen.

Ulkona myrskyää ja radiossa varotetaan lähtemästä ulos... Toivottavasti päästään kuitenkin lähtemään, sillä vielä olisi yksi joulupöytä katettuna.

P.S. maukas vinkki juustotarjottimelle: pipareita ja appelsiinituorejuustoa, very delicious!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti