keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kolmen kuukauden remonttisaldo

Tässä virsi pieni siitä, mitä olemme saaneet aikaan sitten viime kerran ja kun olemme vaikuttaneet uudessa kodissamme kolme kuukautta.

Otos tulevasta ruokailuhuoneesta. Hirsiseinät on kaivettu esiin, ja piilotetaan pian taas. Samoin kakluunin takana oleva tiiliseinän vanha rappaus poistettiin, sillä oli kovin haperoinen - tilalle tullee uusi rappaus, jos ei sitten ihastuta tähän... Jotenkin tuntuu, ettei ihastuta; kakluuni tulee varmasti arvokkaammin esille, kun tausta on yksivärinen...? Tässä kuvassa näkyy hyvin, kuinka 2100 mm korkeat ovet näyttävät matalalle; siksi ruokailuhuoneesta kirjastoon johtavista pariovista haaveillaan hieman korkeampia.

Ulkoseinät ja kirjaston naapurin vastainen seinä on eristetty sellukuidulla, väliin laitettiin vielä ekovillapaperia ja päälle gyproc-levyt - pitkän pohdinnan jälkeen. Puukuitulevyjä kokeillaan varmasti jossain toisessa tilassa. Museoviraston arkkitehtikin oli sitä mieltä, että gyprokia voi käyttää (hih), joten toivottavasti ei rikottu kovin paljon vanhan talon henkeä..
  
Ja nyt on työn alla keittiön lautalattia, jota on pakkeloitu useampi päivä, ja tänään mies hioi tämän ensimmäisen kerran kauttaaltaan. Hiomapaperia kuluu aivan tolkuttomasti; samoin lähes neljä tuubia pakkelia on käytetty. Toivottavasti lopputulos näyttää siis vielä joskus hyvälle!

Tämä tältä erää; nyt takaisin hommiin. Ollaan siis lomalla, tai remppatalkoissa - tai ainakin minä olen, tämän ja ensi viikon. Mutta kivaa on, kun saa ensimmäistä kertaa tehdä useamman päivän putkeen hommia; saa ehkä jotain kivaa näkyvääkin jo aikaan.

Moikkamoi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti