tiistai 2. elokuuta 2011

Pesuhuoneen uudistus - vanhanaikaiseksi

Tästä alkaa viimeinen muutostarina nykyisestä kodistani; pesuhuoneen muutos. Tältä näytti pesuhuone syksyllä 2007, kun ostin asunnon. Lattialaatat olivat osin irronneet lattiasta, ja päätin tämän takia pistää täälläkin kaikki nurin; seinät matalaksi ja kaikki uusiksi uusien määräysten mukaisesti. Vesieristystä pesuhuoneeseen ei oltu aiemman remontin yhteydessä rakennettu - ja laattoja oli laitettu jopa päällekkäin...! Mutta alta paljastui helpotus; hirret olivat terveet, samoin alapohja. 
Nämä näin, kun kuljin syksyllä 2007 pankista asuntokaupoilta kohti uutta remonttikohdettani, ja siitä se ajatus sitten lähti. Päätin ostaa oikealla puolella näkyvän vanhan pesukommuutin ja tehdä siitä pesuhuoneeseen allaspöydän. Tekemistä siinä oli, mutta kannatti; näin saa varmasti uniikit ja ainutlaatuiset kalusteet pesuhuoneeseen ja vessaan. Kaupasta ostetut ovat mielestäni joko tylsän moderneja - tai sitten maksavat hunajaa!

Ensimmäisen yön vietin uudessa kodissa ilman vessaa ja vettä, toisena yönä käytössä oli jo vessa ja kolmanneksi yöksi pääsin nukkumaan jo, kun vettä sai vessan hanasta - jonka varassa elinkin useamman viikon, sillä keittiö oli kesken kauan... Kuva otettu vaiheesta, jossa pesuhuone on saatu vesieristettyä, laatoitettua ja kalusteistakin osa on jo paikallaan. Kommuutissa riitti kuitenkin rapsuttamista...

Ja tälle pesuhuoneessa tänä päivänä näyttää; vanha pesukommuutti sai ruskean venelakan suojaksi ja valkoinen iso malja-allas sopii vanhan pesuvaasin tilalle! Ruskea ja vaaleanruskea laatoitus on todellakin erilainen yhdistelmä tämän päivän valkoisissa pesuhuoneissa, mutta mielestäni onnistuin tässä; mukavan erilainen verrattuna trendisisustuksiin?!

Asuntoani on käynyt muutama katsomassa, ja kaikki ovat ihastelleet etenkin pesuhuonetta; mm. kultakehykset luovat "arjen luksusta". Hylly seinällä on puolestaan vanha maustehylly, joka sekin on käsitelty venelakalla.

Tällainen tästä siis tuli, ja pian tämä on jonkun muun asukkaan käytössä... Jännittää kyllä, kuka tänne muuttaa... Mutta vielä enemmän jännittää uuteen kotiin muutto. Paljon jännityksen aiheita; ensi viikon työhön paluukin jännittää, sillä sielläkin odottavat uudet tehtävät. Paljon muutoksia, mutta suunta on onneksi kaikissa erittäin positiivinen!

2 kommenttia:

  1. Sun kylppäri on kyllä todella viehättävä - just sellaista vanhan ajan glamouria :) Toivottavasti seuraavakin asukas osaa sitä arvostaa. Jännityksellä odotan millainen uudesta kodista tulee!

    VastaaPoista
  2. Kiitos; kylppäri oli sen verran pieni, että siellä uskalsi vähän irrotella, ja lopputulos olikin yllättävän hyvä. Juuri äskeinen potentiaalinen ostaja sanoi, ettei ole nähnyt näin hienosti toteutettua puutaloasuntoa Portsassa; kyllä oli rinta rottingilla ;)

    VastaaPoista