lauantai 14. toukokuuta 2011

Sekava kukka-astiakollaasi kesän kunniaksi esille


Eilen oli siivouspäivä. Viikon synttärikemujen jäljiltä, keittiötasolla lojuneet kukkaiset kahvikipposet löysivät paikkansa keittiössä. Kesän kunniaksi pääsivät siis näkyville, eittiökaapiston ylähyllylle. Siellä ne nyt kipottavat kaikessa suloisuudessaan sopivasti sikin sokin odottaen uusia kemuja ja vieraita. Kaikki muut kuvassa näkyvistä astioista ovat siis kirpputorilöytöjä paitsi taustalla näkyvä siivilä, joka on Villeroy Bochin, Kodin Anttilan yllätyspäivien löytö.

Kaikkia astioita yhdistää kukkakuviointi sekä sävy joko mustaan, harmaaseen tai siniseen. Vaikka astioita on näin monenlaisia, on niissä paljon yhdistäviä tekijöitä - ja kattauksesta tulee jännempi, kun käyttää näitä kaikkia sekaisin! Olen viime aikoina tykästynyt yhä enemmän siniseen; varsinkin tuollaiseen perinteiseen vaalean siniseen. Innostus lähti äidin ja isän vanhasta hääkellosta sekä heiltä saamastani vanhasta lampun jalasta; näistä juttu toisella kertaa.

Myös sokerikkoja ja kermakkoja on kerääntynyt mukaan useampia, ja useampaa sorttia, mutta kaikki samantyylisiä; tällä neidillä on siis sokerikkoja suurempiinkin juhliin - jokaiseen pöytään omansa...

Myös pikkulautasia on montaa sorttia. Lautasiakin on hauska sotkea; eli ei samaan sarjaan kuuluvaa lautasta kupin kanssa, vaan rohkeasti nekin vain sekaisin!

Siellä kipot nyt napittavat ylähyllyllä, ja alahyllyllä on käytetymmät astiat. Mitta-kupista pilkistää jotain... Kyllä; tämä on kännyköiden latureiden säilytyspaikka. Laturit ovat niin rumia, kun pitkine johtoineen muuten sotkevat näkymää. Ja seinäänhän niitä ei kannata jättää, jos haluaa olla ekologinen ja muistaa meidän luontoa. Eli mitta-astiassa laturit ovat piilossa, mutta helposti saavutettavissa! Suuremmassa takana olevassa mittakupissa ovat puolestaan piilossa tiskiharjat; kätevää - eikö?

Meillä on tänään talkoopäivä, minkä kunniaksi siellä sataa TAAS VETTÄ! Meillä on perinteenä järjestää talkoot aina sadepäiville... Mutta jospa siitä hyvä silti tulee. Onneksi olen ehtinyt kyykkiä pihalla jo useamman viikon, joten tehtävääkin toivottavasti vähemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti