sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Hotellihuone luolassa

Olen tavannut hienoimman ja persoonallisimman hotellihuoneen ikinä - ainakin tähän asti. Olin Turkissa lomamatkalla ja kävimme Goremessa; ns. luolakaupungissa, jossa myös hotellihuoneemme oli rakennettu kiven sisälle, ns. luolaan! Tässä muutama kuva tästä ainutlaatuisesta Flintstones Cave Hotellista. Ja kyllä; suosittelen kaikille!

Huone oli tunnelmaa pullollaan; seinät kiveä, kiveen kaiverrettu mm. sängynpäädyn syvennys ja katon koristeet, luonnollinen väritys ja valkoiset lakanat siinä keskellä loistaen puhtauttaan; tähän sänkyyn oli mahtava käpertyä pitkän päivän reissaamisen jälkeen! Sängyn yllä olevaa kaarta korostivat valot, jotka oli asennettu kaaren sisäkaarteeseen.
Näkymä huoneemme ovesta; hotelli oli sekä sisältä että ulkoa, mutta myös ympäristöltään aivan huikaiseva. Ei voinut kuin haukkoa happea ja ihmetellä luonnon ihmeitä!
Huoneessa oli ihania pieniä yksityiskohtia kuten tämä suihkunurkkaus; suihkussa olit kuin sateessa, katto oli kiveä ja seinät oli laatoitettu pienen pienillä laatoilla suihkunurkkauksen osalta. Tällaisen suihkunurkkauksen minäkin voisin ottaa!
Lattia oli laatoitettu mahtavasti kiven näköisistä laatoista; ikään kuin laatoitus olisi muodostanut huoneeseen maton. Eri kokoisista, mutta saman sävyisistä laatoista saa näin tyylikkään lopputuloksen. 
Huoneen valaistus oli hieno; valo tuli osin lattista käsin! Tunnelmallista - eikö?
Kylpyhuoneen laatoituksessa oli käytetty monenlaisia laattoja, mutta samankaltainen sävy yhdisti nämä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Varsinkin kaakeliset reunalistat luovat ylellistä tunnelmaa.
Vaikka kuva on tärähtänyt, piti minun tämäkin tuoda esille. Vinkki moneen suomalaiseenkin kylpyhuoneeseen; penkki! Tämä oli luksusta; samoin kuin paikalliseen kylpyläperinteeseen kuuluva astia, joka on nurkassa. Seinässä on myös laatoista rakennettu taulu.
Hotellin sisäpiha oli koristeltu mm. erilaisiin ruukkuihin istutetuilla oliivipuilla. Näitä minäkin haluaisin, mutta mahtavatkohan menestyä Suomen oloissa. Todella kauniita!
Turkissa kirsikkapuut olivat täydessä kukassa. Minun kirsikkapuussani näkyy pieniä nuppuja - eikä puun takana avautuvat näkymätkään ole aivan näin huikeita... Mutta silti oli mahtavaa palata kotiin reissusta, ja vappupäivän illan vietinkin innoissani pihalla haravoiden ja istuttaen uusia pensaita sekä kukkia ruukkuihin. Ja rakensin uuden penkin äidiltä saamilleni ruusuangervoille. Onneksi taloyhtiön takapiha on jäänyt tähän asti hoitamatta; minulle riittää puuhaa siellä vielä useaksi kesäksi!

Kirjoitteluni harvenee todennäköisesti nyt kevään myötä, kun saa olla ulkona. Mutta oletan, että myös sinä olet enemmän ulkona ja harvemmin tietokoneen äärellä, jolloin haitta ei ole siten sinullekaan niin suuri.

Laitoin eilen muuten yrttejä kasvamaan ikkunalaudalle; ehkä pistän siitä jutun ensi viikolla, sillä nyt olisi sinullakin hyvä aika pistää yrttejä kasvamaan, jos kaipaat tuoreita mausteita kesän ruokiin ja vihreää piristystä keittiön sisustukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti