sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Pihajuhlat kera auringon ja sekaisen kattauksen

Meillä oli tänään tuplasynttärit, ja meidän kaikkien onneksi paistoi aurinko; pystyimme juhlimaan synttäreitä pihalla. Niin huonosti kävi, etten ehtinyt ja muistanut ottaa yhtään kuvaa itse tilanteesta. Mutta lavastamalla saa myös kivoja kuvia aikaan; eiku kattaamaan siis kahveja pihalle ja muutama otos - ja sitten takaisin sisälle. Lie jo naapureilla ihmeteltävää...!

Kahvikuppikollaasini pääsi käyttöön; poimin pihalle mukaan erinäköisiä ja kokoisia kuppeja, jotka olen siis kerännyt vuosi sitten pitämilleni "vähän" suuremmille juhlille. Samankaltainen teema, eli kukat ja koristeellisuus, yhdistävät kuppeja kuitenkin niin, että lopputulos on hauskan persoonallinen. Keskellä kattausta vanha kahvipannu, jossa kahvin sijaan kasvavat narsissit.

Pihalle sain tarjoilupöydän vanhasta romujalkaisesta pöydästä, jonka kaunistin tällä kirpputorilta aikoinaan löytämältäni pöytäliinalla; pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön, sillä sisällä olen mahdottoman huono käyttämään liinoja pöytien päällä. Ja kakkua syödessä katseltiin, kun naapurit kantoivat roskikseen vanhan lipaston palasia; olivat rikkoneet sen niin totaalisesti, että yhden onnekkaan roskiksessa vierailijan onnistui löytää sieltä kokonainen lipaston laatikko. Olin itse myöhässä; kakun syötyäni oli roskis jo puhdistettu käyttökelpoisesta materiaalista. Tarinan loppupäätöksenä kerron, että käytössä ollut tarjoilupöytä oli myös aikoinaan löytö roskiksesta; onneksi tämän pöydän omistaja ymmärsi jättää sen kokonaisena jätekatokseen, sillä muuten olisin tätäkin kalustetta köyhempi.
Uskaliaan kinuskikakun rinnalle (aivan uusi resepti siis) leivoin juhliin perinteisen kermakakun, jonka äiti keksi koristella pakastetuille viinimarjoilla. Hienossa sokerissa uittamisen jälkeen, marjat näyttivät syötävän hyville, ja valkoinen kakku oli helpolla ja halvalla keinolla kauniin näköinen - ja niin sopiva kaikessa luonnollisuudessaan pihajuhliin! Ja kinuskikakku oli niin hyvää, että siitä ei jäänyt kuin pieni pala - eli ei kuvaa teille otettavaksi.
Ensimmäisessä kuvassa vilahtikin jo minun uusin hankinta; uudet pihakalusteet! Ovat kovin krumerellit, mutta sopivat todella kauniisti vanhaan pihapiiriin. Viime kesänä etsin tällaisia, mutta turhaan; joko olin aikaani edellä tai myöhässä - eli kalusteet olivat loppu. Nyt kuitenkin löysin tällaiset Plantagenissa, eikä tarvinnut montaa tovia harkita asiaa, sillä hintakaan ei ollut mahdoton. Ja mukavat istuakin! Tarkka silmä huomaa, että kalusteiden alla oleva laatoitus on tehty vanhoista tiilistä; viime kesän aikaansaannoksiani.
Ja uusin tulokas kotiin; laventelipuu, jonka sain lahjaksi, mutta huom. ruukun omistaa toinen puolisko. Kiitos tästä vielä kerran, jos satutte käymään sivuillani! Kaunis yksilö, joka saa varmasti olla vielä sisällä, sillä netistä löysin ainakin tiedon, ettei siedä pakkasta ollenkaan. Ja talvehtimaan pitäisi saada noin 5 asteen lämpötilaan... Heh, minullahan on kotona siis liian lämmintä tälle kasville talvisin... Viime talvena kun onnistuin tappamaan kylmyyteen yhden ison huonekasvin! Jos sinulla vinkkejä, miten saan tämän säilymään hengissä, pistä viestiä!

Ihana päivä kaikenkaikkiaan; pihakemujen jälkeen käytiin vielä syömässä tolkusti äitienpäivälounas Kiisanpirtissä. Tällä tankkauksella siis uusin voimin kohti uutta työviikkoa. Reipasta viikkoa myös sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti