lauantai 17. syyskuuta 2011

Mummolassa

Lapsuuden kodistani tuli mummola vuosi sitten syksyllä. Siskoni osti mummolaan ovikyltin; mummola - ja ukkikin asuu täällä. Heh, kerrankin me naiset olemme saaneet ylivallan, kun ei puhutakaan ukkilasta! Mummo ja ukki kantoivat ensimmäiselle lapsenlapselleen minulle aikoinaan ostamansa vaunut ullakolta sisälle - ja siellä suloinen kummityttöni nukkuu täällä päiväunia. Ja on kyllä tunnelmaa + hiki otsassa, kun näiden kanssa lähtee kävelylle peltoteille...
Heräsin tänään - siis lauantai-aamuna klo 5.35 herätyskelloon; piti tulla tänne mummolaan koiravahdiksi. Kello lähestyi vasta kahdeksaa, enkä tiennyt, miten enää pyöritellä peukaloita, joten näpsäsin muutamia kuvia harjoitellen samalla uuden kameran käyttöä. Tästä kuvasta minä tykkään - myös siksi, että tässä kuvassa on sisällä suloinen kuva; minä ja pikkusiskoni vuonna 1985. Mummolan makuuhuone nuortui muutama vuosi sitten, kun pistettiin tapetit ja tekstiilit uusiksi; ja hienohan tästä tuli!
Makuuhuoneen sänky on vanha; muistan sen olleen aina - ja vieläkin se on hieno. Hyvä esimerkki siitä, että hyvään kannattaa satsata! Sängyn päällä viininpunainen täkki ja Indiskasta ostetut koristetyynyt.
Makuuhuoneen, kuten koko muunkin talon kattopaneelit olivat aiemmin puunväriset. Remontin yhteydessä katot maalattiin, ja jo tuli valoa sekä avaruutta. Ja makuuhuoneen kattoon ostettiin vielä kristallinen plafondi - aika makea tuo värileikki, jonka se saa katossa aikaiseksi - vai mitä?
Täällä oli ennen aivan mahdottomasti kuvia jos jonkinlaisisa kehyksissä, ja lopulta äiti / mummo päätti siirtää kaikki komeroon keräämästä pölyä. Sen jälkeen on lipaston nurkille ja seinille tullut kuitenkin muutamia kuvia. Ostin äidille kirpparilta vuosi sitten tällaiset kehykset, ja etsin kehyksiin mielestäni hauskat kuvat minusta ja sisarestani pienenä - näissä itse otetuissa kuvissa on mielestäni paljon enemmän elämän tuntua kuin valokuvaamossa otetuissa. Jo tässä vaiheessa taisi olla ilmiselvää, että tykkään puutarhasta. Ja remontoimisesta sain myös esimakua ensimmäisinä elinvuosinani, kun istuin sitterissä samalla kun äiti maalasi ja tapetoi uuden talomme seiniä. Siitä se sitten varmaan lähti!
Mummolan uusi kristallikruunu valaisee olohuonetta todella kauniisti. Mistähän tämä ostettiinkaan... Olikohan tämäkin Kodin Anttilasta..?
Mummo on kova tekemään käsitöitä; virkkuutyöt ja villasukat lienevät hänen bravuureitaan. Ja pitäähän mummolassa keinutuoli olla, vaikkei sovi sitten yhtään muuhun värimaailmaan. Olen kyllä yrittänyt ehdottaa, että tämän voisi hioa ja lakata tummemmalla sävyllä, mutta kaikkea en saa täällä kuitenkaan läpi - vaikka aika paljon kai olen täällä vaikuttanut, mistä äiti on varmasti kiitollinen. Meillä on siskon kanssa työjako; sisko auttaa äidin vaatteiden ostossa ja minä autan sisustuksessa. + sisko auttaa myös minua vaateostoksissa; olen huomannut perinneeni tässä äitini laiskuuden - tai pihyyden... Mutta tänään me mennään kaupungille, ja tavoitteena on ostaa mulle kivoja työvaatteita. Kivaa siskosten yhteistä kikatteluaikaa siis tiedossa!

Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti