lauantai 26. maaliskuuta 2011

On pajukissojen aika

Viikolla pusikossa suhisi; minä konttasin heikolla hangella kohti pajupöhelikköä ja koirani tuli perässä innokkaana; "Onko tämä joku uusi leikki?" Pajuista kärsiä sain; loppulenkin kuljin märillä tossuilla. Mutta oli vaivan arvoista; nyt pajunkissat koristavat eteisen lipastoa kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Yksinkertainen on kaunista; pajukissat vanhassa lasipurkissa, joka on täytetty aikoinaan akvaarioon ostetulla soralla. Pajukissoista tulee niin kevät ja pääsiäinen mieleen - eikö?
Pajut ovat todellakin uudistuva luonnonvara, ja harvemmin metsänomistajakaan on harmissaan, jos niitä käy napsimassa mukaan kukkamaljakkoon. Jos sinulla on siis viikonloppuna aikaa, tässä sinulle ajanvietevinkki!

Nyt siis viikonlopun viettoon, josta ainakin minulla on tulossa oikein mukava; työpaineet hellittivät ainakin viikonlopuksi, ja ohjelmassa on kaikkea kivaa hyvien ystävien seurassa. Ja lauantaikin alkoi niin ihanasti; ei tarvinnut kellon herättää, kun kukuin jo hereillä ennen kuutta. Sisäinen kelloni on siis siirtynyt jo KESÄAIKAAN - mikä sekin kuulostaa niin lupaavalle, että ei voi muuta kuin hymyillä!

P.S. Etelä-Suomessa hanget eivät ainakaan enää juuri kanna, joten kumpparit ovat hyvä valinta, jos lähdet pajunkissoja metsästämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti