tiistai 29. maaliskuuta 2011

Maanläheinen koti järven rannalla

Ystäväpariskunta on tehnyt hienot asuntokaupat; pieni, mutta toimiva kerrostaloasunto järven rannalla maan tasossa. Terassi, josta pääsee hilpaisemaan suoraan vaikka järveen uimaan. Isot ikkunat etelän suuntaan. Sauna. Ja makuuhuoneesta ovi suoraan kylpyhuoneeseen. Nyt vielä haudutellaan, miten asuntoa halutaan remontoida, mutta pienet yksityiskohdat kertovat jo suunnan; maanläheiseen ja yksinkertaiseen suuntaan.

Mikä on ihaninta, kun astut eteiseen; näet valon ja näkymä on avara. Tässä asunnossa tämä toteutuu mahtavasti; suoraan edestä avautuu näkymä keittiöön, ja keittiön ikkunasta valo kajastaa eteiseen asti. Pallolamput tuovat käytävämäiseen tilaan pyöreyttä ja pehmeyttä. Ikean Nandor-tuolit sopivat hyvin tähän ruskean sävyiseen kotiin, ja verkkomaiset istuimet tuovat ilmavuutta pieneen keittiösoppeen.
Sisustus on vielä alkutekijöissään, mutta näistä pienistä yksityiskohdista näkee, mihin suuntaan sitä varmasti lähdetään toteuttamaan; maanläheiseen ja yksinkertaiseen. Ikean ruskea Böja-lattiavalaisin luo emännän mukaan enemmän tunnelmaa kuin valaisee; mutta sisustuksessa tarvitaan myös näitä tunnelman luojia. Yksinkertaiset paneliverhot on teetetty sopivaksi juuri tähän tilaan; verhot pehmentävät tilaa, mutta kuultavuutensa ansiosta eivät kuitenkaan pimennä kotia. Olohuoneen kattoa koristaa Ikean PS Maskros -valaisin. Suunnitteilla on olohuoneessa yhden seinän maalaaminen tummemmaksi, jolloin myös valaisin pääsee paremmin oikeuksiinsa. Kahvit emäntä tarjosi hienoista Tonfisk-merkkisistä kahvikupeista, jotka istuivat kuin nakutettu kodin värimaailmaan. Tonfiskin tuotteiden jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.

Kiitos isäntäväelle, kun sain jakaa kuvat blogini lukijoiden kanssa. Tästä kodista tulee varmasti valloittava, kun seiniin saadaan vähän lisää väriä ja kalusteet kohdilleen. Suunnitelmissa on mm. sähkötakka isännän toiveesta sekä lukunurkkaus emännän toivosta. Remontti-intoa ja mukavia hetkiä siis uuteen suloiseen kotiin! Ehkä pääsen näyttämään myöhemmin teille lukijoille lopputuloksen?!

2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin kauniiseen sisustuskirjaasi noiden Ikean ruskeiden Nandor-tuolien takia. Olimme ostamassa niitä uuteen remontoituun kotiimme, mutta nepäs olivatkin poistuneet valikoimista :(. Voisitkin lohduttaa kertomalla, että keveän kauniista ulkonäöstään huolimatta ne ovat käytössä aivan onnettomat ;). Vaikka kävimmekin kyllä niitä jo koeistumassa ja hyviltä tntuivat...

    VastaaPoista
  2. Hyvin näissä kyllä kahvitteli :) Tiedän tunteen, kun on kerran ihastunut johonkin, on vaikea katsella muita ehdokkaita ;) mutta jospa sinä jostain löytäisit jotain samankaltaista!

    VastaaPoista