keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pukeutumishuoneen helmet

Vaatehuoneen ei tarvitse olla paikka, joka on sullottu täyteen tavaraa lattiasta kattoon asti ja jonka ovi pitää äkkiä laittaa kiinni, kun vieraita tulee kylään. Kun lähdin rakentamaan yläkertani vaatehuonetta, tärkeimpänä lähtökohtana oli käytännöllisyys, mutta toisena lähes yhtä tärkenä oli se, että viihdyn huoneessa. Vaatehuoneesta ei saanut siis tulla komero vaan pikemminkin pukeutumishuone. Seuraavassa teille pukeutumishuoneeni sisustuksen tarina. Aiemminhan esitin jo muutamia kuvia huoneesta muutostarinan muodossa, mutta tässä vinkkejä remontoinnin jälkeiseen sisustukseen.

 
Pukeutumishuoneen jalkavalaisin sekä iso peili; tämän peilin edessä on hyvä mallailla ja kokeilla, mitä vaatteita sitä tänään laittaisikaan päälle...

Huoneen pitkä seinä on valjastattu viimeisiä senttejä myöten hyllyille, jotka rakensin liimapuulevyistä ja maalasin mustiksi. Hyllyjä kannattalevat Ikean hyllykiinnikkeet. Vinkki: pieneenkin tilaan saa hyvän pukeutumishuoneen, kun rakentaa hyllyt kapeiksi ja latoo hyllyjä sopivan tiheään. Kokeile vaikka; kuinka monta paitaa on mukava lastata päällekkäin niin, ettei kasa kaadu tai ole epäkäytännöllinen. Tai mieti, minkälaisia laatikoita laitat hyllyille ja mitoita korkeus niiden perusteella. Näin saat koko tilan käyttöön. Kuvissa näkyy muutamia säilytysratkaisuja, joita ei saa peruskaupasta; vanhassa hattukotelossa on sukkia ja padassa on sukkahousut sulassa sovussa. Pallolaukku on hauska, mutta laukku on kannakkeiltaan rikki. Eihän näin hauskaa laukkua raaskinut heittää kuitenkaan pois, kuten ei laukun sisälle sullottuja muita laukkujakaan! - jotka odottavat joko innostumistani niihin uudelleen, kirpparille pääsyä - tai kesätuulta... Näteimmät laukut voi tietenkin laittaa kauniisti esille piristämään huoneen ilmettä!

Kuvissa vasemmalta oikealle ylhäältä alas:
1. Ikeasta ostettuihin pahvisiin laatikoihin on laitettu mm. joulukoristeet ja kesävaatteet piiloon. Liekö syy kehnon kokoojan tai kovakouraisen käyttäjän, kun nämä eivät tunnu pysyvän kasassa; ruuveja tippuu milloin mistäkin kulmasta. Mutta siistejä ovat ja sopivat tällaiseen harvempaan käyttöön!
2. Laukkuja roikkuu myös seinällä; ja korkeimmatkin seinät on näin valjastettu käyttöön.
3. Pitäähän pukeutumishuoneessa kukka olla - ja ikkuna tietenkin luo huonemaista vaikutelmaa; vaikka pieni onkin...
4. Tässä etualalla näkyvä Ikean laatikko on ollut kestävä ja käytännöllinen. Näitä minulla on monta, ja niihin piiloutuu monet parit pikkuhousuja, sukkia, yökkäreitä, jne. - ja ovat kätevästi hollilla - mutta siististi piilossa! Hyllyllä on myös kuivakukka, jonka olen ostanut vuonna 2000 ensimmäiseen kotiini Oulussa; monta tarinaa sekin ehtinyt nähdä. Ja taustalla näkyy myös vanha pannu vai mikähän se on; täynnä vöitä. Ja takana siistit matalat vaatepinot; monta paitaa ja monia housuja. Lisäksi hyllyillä on monenlaisia kauniita kenkälaatikoita valjastettuna säilytykseen; pitävät sisällään kuitteja, kynttilöitä, jne...
5. Ja tämä on se tärkein luksus; paljaiden varpaiden alla lämmin lampaan talja - tämän päällä kelpaa aamulla tepastella varpaillaankin... Lattia on myös valjastettu hyllyjen alta hyötykäyttöön; sisustuslehtiä Ikeasta ostetuissa, mustiksi maalatuissa, lehtikoteloissa vaikka ja kuinka... Ja maalaustarvikkeet on piilotettu taustalla näkyvään rottinkiseen isoon koriin, jonka olen ostanut teinivuosinani omaan huoneeseeni - ja voi, muistan kuinka isä taivasteli kirpputoriostostani, mutta katso isä; se on vieläkin käytössä ja hyvässä käytössä onkin!

Tässä tämä tarina kaunis; toivottavasti löysit vinkkejä omaan kotiisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti