maanantai 7. helmikuuta 2011

Pukeutumishuone vaatekaappien tilalle

Tässä tarina pukeutumishuoneeneestani; huoneesta, jollainen kaikilla naisilla pitäisi olla: yli 20 metriä hyllytilaa sekä vaatetankoja kolmessa tasossa. Tämä oli remontti, jota asuntoni todella kaipasi, sillä säilytystilaa ei tätä ennen ollut juuri ollenkaan. Lisäksi makuuhuoneeni ryhdistyi merkittävästi uuden tapettiseinän ansiosta, mikä näkyykin hyvin seuraavista kuvista.

... ja voin suositella; pukeutumishuone on luksusta ahtaan vaatehuoneen tai pienten kaappien rinnalla... Joten jos vain tilaa löytyy, siitä vain hyllyjä rakentelemaan!

Näistä kuvista näkee hyvin, kuinka yläkertani muuttui uuden seinän ja pukeutumishuoneen ansiosta. Kalusteet tulevat huomattavasti paremmin esille, kun seinä takana ryhdittää sisustusta - ja huoneesta tuli kodikkaampi. Pukeutumishuoneen hyllyt tavaroineen näkyvät makuuhuoneen puolelle, mutta se ei haittaa, kun hyllyt on "sisustettu" kauniisti säilytyskoreilla ja muilla tavaroilla. Lisäksi valaistus auttaa; pukeutumishuone on monesti pimeänä, joten hyllyillä olevat tavarat eivät korostu oviaukosta.

Tässä  toinen kuva, joka kertoo sekin hyvin tarinaa siitä, miten uusi seinä helpotti sisustamista. Eikä tule ikävä näitä neljää vaatekaappia, jotka näkyvät kuvissa... Kaikkein eniten ihmettelen, miksi vaatekaapit on suunniteltu niin syviksi: takaosa jää käyttämättä tai siellä olevat tavarat ovat epäkäytännöllisesti saatavilla tai muuten vain piilossa ja unohtuvat siten sinne... Remontissa otin tästä opikseni, ja rakensin pukeutumishuoneen hyllyt kapeiksi - juuri sopivan kapeiksi, että ne kannattelevat niille asetetut vaatteet kauniisti ja toimivasti.

Ja tässä otteet hyllyriveistä, joita kertyi huoneeseen, kun koko takaseinäala hyödynnettiin, yli 20 metriä. Siis yli 20 metriä säilyttää vaatteita, lakanoita, pyyhkeitä, jne! Täytyy kyllä myöntää, että alkuhuuman jälkeen huomaan, että hyllyt ovat täyttyneet, ja pian on aika suunnata kirpparille myymään taas ylimääräiset rievut pois. Hyllyt rakensin muuten liimapuulevyistä, jotka maalasin mustaksi, joita kannattelevat Ikean pitimet. Korkeimmalle seinälle laitettiin vaatetangot; ylimpänä roikkuvat tällä hetkellä kesätakit ja alemmilla tangoilla päivittäisessä käytössä olevat vaatteet. 

Mikä erottaa tämän huoneen vaatehuoneesta?
  • Kodikas ja tunnelmallinen valaistus, jota voi tarvittaessa kirkastaa / himmentää.
  • Hyllyt on sisustettu, vaatteiden ohella hyllyillä on kuvia, kukkia ja etenkin hauskoja säilytysratkaisuja korien ym. purnukkojen ja laatikkojen muodossa.
  • Huoneessa on tilaa vaihtaa vaatteet ja mallailla niitä peilin edessä.
  • Huoneesa on ikkuna, vaikka pieni onkin. Ja viherkasvi - eli kodikkaita sisustuselementtejä.
  • Huone on viihtyisä!
Voin siis suositella; en perinteistä vaatehuonetta vaan pukeutumishuonetta. Pukeutumishuoneen kivoista yksityiskohdista ja säilytysratkaisuista teille vielä toisella kertaa. Nyt MOIKKA, ja reipasta viikkoa itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti