maanantai 8. marraskuuta 2010

Komeroon toimivuutta ja näköä

Komeron remontti lähti siitä, että komeron oven takaosa oli jäänyt kiireen keskellä hiomatta ja maalaamatta. Se häiritsi silmääni, vaikka harvoinhan kaapin ovet rehottavat auki. No, minua joka tapauksessa häiritsi.

Kuten usein käy, remontti leviää. Oven takaosan lisäksi aloin hioa oven pieliä, minkä jälkeen kurkkasin, mitä kaapin sisällä olevan ruman pahvin takaa löytyy: löysin vanhat laudat, joten revin pahvit pois, minkä kautta hyllyt ja tangotkin piti repiä alas - ja kas: minulla oli varsinainen työmaa edessäni!

Mutta kun ryhtyy hommiin, kannattaa se toki tehdä kunnolla. Nyt komeron ovi voi jäädä hyvinkin auki ja kaiken lisäksi komeroon mahtuu yksi hyllyllinen enemmän tavaraa kuin ennen.

Komero oli todellikin komero ennen remonttia: ei maalia ja seiniä peittivät erittäin vanhat pinkopahvit. Ongelmana oli myös se, että vaatetanko oli turhan takana ja korkealla; samoin sen yläpuolella oleva hylly - epäkäytännöllisen korkealla. Maalasin komeron seinät ja katon valkoiseksi ja lattian samalla maalilla, millä muukin eteisen lattia oli maalattu. Ja nyt remontin jälkeen ei todellakaan haittaa, jos komeron ovi jää joskus auki!


Remontin yhteydessä laitoin komeron oven sisäpuolelle koukut (ostettu Ikeasta): näihin voi ripustaa kauppakassit tai vaikka eniten käytetyt takit - ja tulee tämäkin "hukkatila" käytettyä hyväksi. Komeron lattialla on hyvin tilaa käytetyimmille kengille, ja ovat näin piilossa katseilta. Ja mikä parasta: yksi hylly lisää komeroon = lisää säilytystilaa eli olen erittäin onnellinen lopputuloksesta. Ylempi hylly on vanha komerossa jo ollut; alemman rakensin itse peruslaudoista, jotka maalasin valkoisiksi. Pattereilla toimiva led-valaisin auttaa etsijää hädässä: erittäin käteviä käytettäväksi pimeisiin komeroihin ja vaatekaappeihin - suosittelen.


Komeroissa ja vaatehuoneissa on monesti paljon ns. "hukkatilaa": hyllyt ovat liian syviä, hyllyväli liian suuri ja ovien takaosa on käyttämättä. Lisäksi valaistus on kaiken A ja O: taskulampun kanssa on ikävä etsiä juuri sitä oikeaa huivia aamun kiireessä. Tässä siis muutama niksi kaapin tai komeron tehokkaampaan hyödyntämiseen; toivottavasti olin avuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti