maanantai 22. marraskuuta 2010

Pikkutavarat oivallisesti ja käytännöllisesti esillä

Peräänajan omassa sisustamisessani aina toiminnallisuutta, mutta en kuitenkaan visuaalisuuden kustannuksella. Pieniltä tuntuvat asiat, kuten avainten säilytys eteisessä, voivat helposti jäädä suurten suunnitelmien taustalle, mutta ajattelepa tilannetta seuraavasti: Sinulla on hieno lipasto eteisessä, mutta näyttääkö lipasto enää hienolle, kun avaimet, hanskat, postit ja aurinkolasit lojuvat sikin sokin lipaston kannella? Ei näytä!


Seuraavassa pieniä, mutta merkittäviä, asioita, joilla eteisen saa näyttämään hyvälle, vaikka siellä säilytettäisiinkin lähes kaikkia edellä mainittuja "irtotavaroita" ja vieläpä käden ulottuvilla.

Avaimet pyörivät usein lipastojen ja pöytien päällä - ja ovat hukassa, kun lähtö on käsillä. Avaimille on hyvä osoittaa oma paikkansa eteisessä ja näin näkyvillä riippuessaan ne ovat myös vaivattomasti käytettävissä. Itselläni avaimet riippuvat vanhassa avainta jäljittelevässä, vaatimattomassa, ripustimessa, johon on helppo pistää myös pyörän valo sekä koiran harja roikkumaan.
Mitä tuumaat kuvassa olevasta hyllyköstä? Oletko kenties joskus nähnyt sellaisen? Minä olen; todella monessa kylpyhuoneessa. Näitä hyllyjä on kirpputoreilla usein myytävänä, sillä ovathan nämä kieltämättä kylpyhuoneympäristöön aika kulahtaneita. Mutta tässä, eri yhteydessä, hylly on mielestäni oikein söpö - ja toiminnallinen. Hyllykössä säilytän koiratarvikkeita, hanskoja ja nyt talvella aurinkolasitkin ovat löytäneet hyllyltä oman paikkansa. Ja näyttää hyvälle, vaikka nieleekin kaikessa pienuudessaan näin paljon tavaraa. Ylähyllyllä on lisäksi muutama kynttilä luomassa juhlailtoina tunnelmaa vieraiden saapuessa kylään. 

Kesällä säilytin aurinkolaseja kätevästi kukkamaljakossa! Eikö olekin sympaattinen asetelma? Ja hyvin helposti toteutettavissa! Kukkamaljakko oli kaunisti lipaston päällä, jolloin aurinkolasitkin oli helppo laittaa "omalle paikalleen".


Sateenvarjot ja pyörän pumppu ovat saaneet paikan vanhasta maitotönikästä, joka sopii vanhan talon tyyliin tietenkin oivallisesti.


Äidilta saamani rautainen koirahahmoinen koukku oli alun perin tarkoitus valjastaa koiran hihnalle, mutta ugandalaiset paperikorut näyttivät koukussa paljon paremmalle. Koiran hihna on muutenkin usein likainen eikä niin edustuskelpoinen, joten se sai luvan mennä kaappiin piiloon ja kauniit korut pääsivät esille.

Kirjeet, esitteet ja muut lappuset ovat saaneet paikan pirtin puolelta, keittiötason päältä, kirpputorilta löymästäni telineestä. Telineen ansiosta kirjeet eivät pyöri tasolla ja muodosta epämääräisiä kasoja - tai pahimmassa tapauksessa häviä. Olen paperiasioissa äärimmäisen huono ja tuppaan unohtamaan asioita, joten olen ottanut nyt tavaksi käydä tämän telineen sisällön muutaman viikon välein läpi täytteän velvollisuudet ja tyhjentäen telineen vanhentuneista lappusista. Pieni teline on siis hyvä ja tässä tarkoin valittu vaihtoehto; se on pakko tyhjentää ja käydä läpi tasaisin väliajoin!

Laskuille minulle on puolestaan oma paikkansa niinkin näkyvällä paikalla kuin ikkunalla. Yksinkertaisen Tiimarista ostetun nipsutelineen ansiosta laskut ovat näkyvällä paikalla ja muistan maksaa ne varmasti ajoissa. Kun ympärillä on muuta ei niin virallista, eivät laskutkaan näytä niin ahdistavilta ja ankeilta - vaan ovat nekin osa sisustusta.

Tarvitsetko paikkaa harvemmin käytettäville avaimille? Entä mitä tykkäsit "kylppärihyllystä" eteisen tai miksei vaikka kotitoimiston säilytyshyllynä? Alla minulle tarpeettomaksi jäänyt avainkaappi, avainnaulakko sekä kaksihyllyinen "kylppärihylly"; kaikki hyvässä kunnossa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Avainkaappi koristaa tällä hetkellä kotiani ikkunan laudalla ja pitää sisällään koruja. Jos sinulla on kuitenkin sille suurempi tarve, ota yhteyttä: lähtee hintaan 5 euroa (+ mahdolliset postituskulut). EDIT MYYTY!

Toivottavasti löysit omaan kotiisi uusia vinkkejä - ja kenties löydön kotiisi. Reipasta viikkoa kaikille!

1 kommentti: