maanantai 13. elokuuta 2012

Keittiö heinäkuussa 2012


Äitiysloma on alkanut pätkittäisellä sairauslomalla. Nyt minulla pitäisi olla siis aikaa ja energiaa päivittää myös blogia meidän remontista - tai pikemminkin rakentamisesta. Tässä "numerossa" muutama kuva keittiöstämme heinäkuussa 2012. Keittiönkaappien maalausurakka on alkanut tässä kuvassa; pohjamaalina otexia ja jälki on vielä tässä kaikkea muuta kuin kaunista. Taustalla näkyy myös keittiön uusi tapetti, joka saatiin paikalleen muistaakseni jo kesäkuun puolella, vai olikohan se jo heinäkuuta...? Muisti pätkii.
Pohjamaalin päälle kolme kerrosta kalustemaalia, hieman sävytettyä sopivaksi ruututapettiin, ja tällaiselle näyttää lopputulos. Luulivat vieraat viikonloppuna, että kaapit olivat aivan uusia, eli suhteellisen hyvin taidettiin onnistua tässä uudistusoperaatiossa?! Tammiset pöytätasot odottavat tässä järkevämpää ihmistä näyttämään, miten loput palat leikataan. Onneksi meillä on käytössä etevä puuseppä, joka viimein pelasti meidät tästäkin dilemmasta - ja itseasiassa juuri huomenna tasojen pitäisi olla paikoillaan! Keittiöstä puuttuu siis levyjen lisäksi vielä uudet laatat, avohyllyt, putkityöt ovat kesken - ja tietenkin listat. Mutta jo nyt näyttää lupaavalle; tästä tuli todella toimiva, työskentelytasoa on paljon ja ulkonäkökin varsin söpö!
Ja tässä vielä toisesta suunnasta keittiötä. Niin ja vetimethän puuttuu + sähkötyöt. Tehtävälistaa siis vielä on, mutta voiton puolella ollaan - eikö? Tästä linkistä kuva muistutukseksi, mille keittiössä näytti ennen - oli se silloinkin suhteellisen hieno, mutta kun tykkää valoisammasta ja kevyemmästä tyylistä, oli jotain lopulta "pakko" tehdä, hih!3 kommenttia:

 1. Heipä hei! Seikkaillessani netissä päädyin jostain kiemuroitten kautta blogiisi; ihastuttavia kuvia ja hienoa jälkeä olette tehneet :)
  Minua vaan kiinnostaisi kuulla tarkemmin tuosta keittiönkaappien maalauksesta. Maalasitteko ovet ja laatikostot ihan paikoillaan ollessa,ette siis irrottanut niitä pois maalauksen ajaksi? Entä oliko kaapit minkä väriset alunperin? Hioitteko miten tarkkaan ovet ennen maalausta? Eikö maali kertynyt noihin peilikuvioihin,siihen uraan? Ja millä maalasitte; telalla vai pensselillä? Siinäpä muutama kysymys :D Kiitos,jos voisit vähän valaista asiaa :) -Kati-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kati. Tuon viimeisen kuvan alla on linkki, mille kaapistot näyttivät ennen, eli olivat tummanruskeat. Huomiona myös, että kaapin ovet ovat täyttä puuta, eli nämä ohjeet eivät välttämättä sovellu muunlaisiin materiaaleihin. Hioimme ovet tarkkaan ennen maalaamista (käsihiomapeperia uriin ja reunoihin, hiomakoneella suuremmat pinnat), koska pohjalla oli tosiaan teollisuuslakka, joka on tosi lujaa; pinta tulisi olla joka kohdalta rikki, minne sitten uutta väriä haluaakaan, jos pohjalla on teollisesti maalattu tai lakattu ovi. Hiomista ei tehty paikan päällä vaan otettiin kaapin ovet siksi aikaa irti, lähinnä siisteyssyistä. Maalaus tehtiin kuitenkin paikallaan ihan vain siksi, ettei meillä ollut tilaa maalata näin montaa ovea tasossa pölyttömässä paikassa. Ensin tosiaan tartuntamaalia kerros ja sen jälkeen kalustemaalia useampi ohuempi kerros. Ja tosiaan, sudilla! Tela ei sovi etenkään puupinnan maalaamiseen - minun oma jyrkkä mielipide ;) Näin puun syyn jälket ja puun luonne säilyvät paremmin. Sudilla saa myös tarpeeksi ohuita kerroksia, mikä oli tässä tosiaan tarpeen, jotta maali ei kertynyt peiliuriin - eli ohuita maalikerroksia useampia; vie aikaa, mutta jälki on parempi. Keittiössä-tunnuksen alta löytyy keittiön remontin vaiheista muistaakseni muutama juttu, jos haluat ne vielä lukaista tämän tekstin lisäksi. Lopuksi; ei vaivaton homma, mutta jos työtunteja ei lasketa, tällä menetelmällä sai kyllä todella kivan muutoksen aikaan :) Toivottavasti tästä oli apua sinulle!

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta! Olinpas sokea, kun en tuota linkkiä huomannut!Liikaa tuijotin vaan noita kuvia ;D Vinkkejä kyselin lähinnä siskolleni, joka on jo pitemmän aikaa halunnut ja harkinnut keittiönkaappien maalausta, mutta ei oikein uskalla/tiedä miten se tulisi tehdä. Mutta näköjään,kun vaan tarttuu tuumasta toimeen niin hienoa jälkeä voi saada aikaan :) Ja heidän tämän hetkiset kaapit on aika lailla samanlaiset kuin nuo teidän vanhat. -Kati-

  VastaaPoista