maanantai 16. heinäkuuta 2012

Hyötykasveja ja rappioromantiikkaa pihamaalla

Muutama kuva "hyötypuutarhastamme". Puutarha on noin maksimissaan 10 neliötä, eli kaikki tila on käytettävä järkevästi hyväksi. Siksipä päätin, että tänä vuonna istutan yrtit ja kesäkukat sopuisasti sekaisin keskenään. Petuniat saivat rinnalleen muun muassa basilikaa, ja muratti koristaa tinjamia ja sitruunamelissaa korissa. Vanha laatikko korin alla löytyi muuten viime viikolla kaatopaikalta, kun kävimme taas tyhjentämässä kuorman sinne. Ovat vanhan rakennusliikkeen puulaatikoita, ja mielestäni niin kivan näköisiä tähän meidän rosoiseen pihamaahamme.
Salaatin alut sain kätevästi kaupasta ostetuista salaattiruukuista; hienosti lähtivät kasvamaan, ja nyt on jo näiden salaattien kolmas sato kypsymässä! Eikä aikaa mennyt siten istutteluun ja odotteluun; pistin vain kasvamaan olemassa olevaan ruukkuun, jossa kasvaa jo iso tuija.
Miehen vanhempien piha on varsinainen keidas; sieltä sain mukaani nämä tuoksuvat, kuvassa jo nuokahtaneet, olivatkohan pihajasmikkeita...? Kuva kuvastaa hyvin tämän hetken puutarhan pitoani; väsynyttä ja nuokahtanutta kaiken remontin keskellä. Mutta ensi kesänä sitten.
Ja rosoisuutta tuovat pihaan myös vanhat ämpärit. Valkoinen pelargonia on minun kesäkukkasuosikki; taisi olla jonkun muunkin, sillä alkukesästä en edes löytänyt niitä enää kaupasta. Myöhemmin löysin kuitenkin, alennuksessa ja hieman repsahtaneina - mutta kelpaavat minulle! Nyt takaisin remppahommiin; meillä on keittiön kaappien ovet nyt maalattu, ja kyllä näyttää hyvälle...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti