torstai 23. elokuuta 2012

Kellarin remonttikaaos heinäkuussa 2012

Jos olette ihmetelleet, miksi en ole näyttänyt kellarista yhtään kuvia, tämän jälkeen tuskin ihmettelet. Kellaria purettiin käytännössä heinäkuuhun asti, ja vasta heinä-elokuussa kellaria on alettu uudestaan rakentaa. Kaaos on ollut sanoin kuvailematon, ja pahinta on ollut, että joka ilta olet kulkenut tämän pölypilven läpi kellarissa sijaitsevaan pesuhuoneeseen. Pesuhuone ja sauna säilytettiin siis, joten älä huoli; ei sentään ole suihkuteltu aivan tällaisen kaaoksen keskellä! Tässä kuvassa leivinuuni on purun kohteena: Uuni ei siis vetänyt ja purettaessa huomattiin, ettei tekotapakaan ole ollut kovin kestävä. Muistaakseni viisi peräkärrylastia kuskattiin tiilejä kaatopaikalle. Itse vain kauhistelin pölyn määrää, kun mies teki likaisimman homman.
Eihän me suunniteltu, että asuntoon tehtäisiin putkiremonttia, mutta toisin kävi. Ja onneksi kävi, sillä tässä pahin otos putkista. Ihmeteltiin, kun vesi ei valunut keittiön lavuaarista normaalista ja putki "pulputti". Kuva kertoo loput tarinasta. Putket päätettiin vaihtaa siis koko asunnon osalta + taloyhtiökin pääsi hommiin, sillä päävesilinjan putki on niin haurastunut, ettemme uskalla enää edes koskea siihen siinä pelossa, että putki halkeaa ja kellari lainehtii sen jälkeen vettä. Näitä vanhan talon yllätyksiä?!? Mutta vinkkinä vielä lopuksi; älkää ihmeessä laittako lavuaariin mitään remonttilaastia tms. edes työvälineiden pesun yhteydessä. Tässä oli ilmeisesti käynyt niin; putkimiehen tilannearvio.
Seuraava yllättävä työrupeama löytyi holveista. Asunnolle aikoinaan myönnetyn rakennusluvan mukaan koko kellarin lattia olisi pitänyt olla samalla tavalla eristetty, mutta toisin oli. Holveihin oli valettu betonilattia suoraan maan pinnan päälle. Tämä huomattiin, kun seinän toisella puolella sijainnut lattikaivo haluttiin siirtää holvin puolelle, jossa sitä oikeasti tarvittiin; holvissa pyörii siis pesukone sekä lämminvesivaraaja. Tässä samalla ymmärsimme, että lämminvesivaraaja oli tiputtanut vetensä holvin puoleiselle lattialle ties kuinka kauan, noin litran päivässä. Ilmankos tästä kohtaa löytyi vähän kohonneita kosteusarvoja kuntokartoituksessa... Onni onnettomuudessa kuitenkin, että vaurioita ei ollut päässyt tapahtumaan!
Näin kellarissa päätettin siis eristää ja valaa lattiaa useammasta kohtaa; holveista sekä rappusten ja leivinuunin alta. Mies kantoi monta kuormallista maata kaatopaikalle ja valoi uutta massaa. Monen päivän ylimääräinen työ kuitenkin toivon mukaan kannatti; nyt kellarin lattioille voi paremmin mielin asentaa lattialämmitykset ja talvella on mukavan lämmintä varpaiden alla - myös silloin kun pistän uutta pyykkiä koneeseen.
Ja jottei tarina loppuisi liian kepeästi, tässä viimeinen kuva, jossa näkyy, että myös kaikki kellarin seinät revittiin auki, todettiin, että kaikki oli terveelle pohjalla, minkä jälkeen saatiin hyvillä mielin rakentaa kaikki taas uudestaan...! Heh, hullun hommaahan tämä on - ja voitteko kuvitella näiden kuvien perusteella, että tästä kellaritilasta tulee vielä meidän arkieteinen sekä kodinhoitohuone? Siinä uskossa eletään, ja mukavin mielin voin todeta, että nyt elokuun loppupuolella tilanne näyttää kellarissa jo piirun verran toiveikkaammalle, joten kyllä se tästä. Ensi viikolla ehkä pääsemme suihkuunkin muutoin kuin ulkokautta...! Portaat päätettiin siis myös uusia keskikerroksen ja kellarin välillä, ja ovat olleet nyt tekeillä muutamia viikkoja. Tässä siis kertomus tästä kaaoksesta.
Tässä siis kertomus tästä kaaoksesta. Mukavaa päivää teille kullekin, ja harkitkaa te ainakin kaksi kertaa ennen kuin ostatte vanhan talon. Varoittaa muori nimimerkillä "väsynyt jo tähän kaaokseen, mutta onnellinen siitä, että pahin on (toivottavasti) jo takana päin".

2 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut siinä projektia! Kuulostaa siltä että olette onneksi jo voiton puolella :) Vanhassa talossa tulee kyllä aina yllätyksiä. Meidän rivariasunto ei ole kuin vm85, ja sieltäkin löytyi kylppäristä mielenkiintoisia ylläreitä. Ilmeisesti siihen aikaan oletettiin, etteivät ihmiset käy pesulla kuin kerran viikossa, mitä niitä kosteita tiloja niin eristämään.

  Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä; niitä tarvitaan :) Hommaa riittää, mutta onneksi tosiaan ollaan jo voiton puolella - jos nyt ei jostain pamahda taas uusi yllätys ;)

   Poista