torstai 6. syyskuuta 2012

Särmää ruokailuhuoneeseen!

En enää jaksanut odottaa ruokailuhuoneen lopullista valmistumista, vaan eilen pistin tohinaksi ja aloin sisustaa huonetta. Sähköt, listat ja kakluunin suojapellit siis puuttuvat. Syyt näihin: sähkömies on ollut sairaslomalla jo monta viikkoa, peltisepän työjono mahdoton kesälomien takia ja listat päätettiin laittaa vasta, kun kiireellisemmät remontit takana päin. Mutta sitten siirrellään kalusteita ja siivotaan, kun loppusilaukset saadaan joskus tehtyä - eikö?
Tässä kuvat ennen työhön ryhtymistä; kovin on valkoista ja valjua minun makuun. Tarvitaan siis väriä ja särmää!
Tässä raaka-aine ja ruokailuhuoneen sisustuksen innoittaja; vessan katto, joka oli rakennettu raakalaudoista ja maalattu mustaksi. Katto purettiin jo syksyllä ja vaadin, että laudat pitää säilyttää tulevaa varten - vielä en toki tiennyt, mitä näistä tekisin. Osa laudoista oli vielä varastossa, mutta osa kadonnut. Mieskin vain tuumasi, että onkohan osa heitetty jossain vaiheessa pois...? No, suunnittelemastani hyllystä tuli pienempi ja matalampi - mutta tuli sentään jotain.
Muut hyllyn raaka-aineet: puiset viinilaatikot ja Ikeasta aikoinaan ostetut lehtikotelot, joista osa on maalattu kalustemaalilla sopivasti mustaksi. Viinilaatikot ovat hyllyssä täynnä kirjoja ja lehtikotelot täynnä sisustuslehtiä. Kirjat vielä saa hyvin sivulta ongittua, mutta lehdet ovat kyllä niin hyvässä suojassa, että laitoin näihin vain vanhoja lehtiä, viime vuosikymmeneltä, joita en ole viime aikoina juuri lueskellut, mutta jostain syystä niistä ei voi luopuakaan. Onko jollain muullakin samanlainen ongelma sisustuslehtien suhteen?
Hyllyn rakentaminen ei vaatinut yhtään naulaa eikä ruuvia - ja on näin ollen äkkiä purettavissa ja muotoiltavissa uudenlaiseksi kokonaisuudeksi, heh! Aikaa meni kuitenkin ainakin muutama tunti, kun pesin laudat juuriharjalla ja tolulla, pyörittelin laatikoita, katselin ja kauhistelin ja aloitin taas uudestaan. Urho oli sinnikkäänä rinnalla koko ajan ja katseli pediltään minua ihmettelevin silmin; Urholle olisi siis riittänyt vähempikin uurastus, mutta lopussa kiitos seisoi, kun urakka oli valmis ja emäntä oli valmis lähtemään hänen kanssaan ulos...
Hyllyn valmistumisen jälkeen kannoin huoneeseen vanhan mustan nojatuolin kera lampaan taljan; sopii mainiosti uuteen värimaailmaan ja nyt huoneessa on enemmän väriä ja särmää! Hyllylle nostin muutaman kukkaruukun ja nallen, ja hyllyn alle ostan vielä uusia lehtikoteloita myös niille lehdille, joita vielä luetaan enemmän. Muutama valokuva, kirja ja koriste-esine vielä hyllylle, ja hieno on! Nyt en kuitenkaan vielä täytä paikkoja, sillä hyllyn taakse pitäisi asentaa lähiviikkoina patteri. Toivotaan siis, että sähkömies paranee pian. Tai että peltisepän työjono lyhynee, jotta päästään laittamaan tuli kakluuniin. Alakerrassa alkaa olla nimittäin jo hieman koleaa, ja nyt aamutelevisio luvannut vielä kylmempiä kelejä. Hyrrr tätä syksyn ja talven tuloa...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti