keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Monta litraa maalia ja ullakon muodonmuutos

 
Aamupahoinvoinnin takia / ansiosta joudun / saan joka aamu aamupalan jälkeen viettämään tunnin sohvalla, jotta aamupala pysyisi sisällä; tässä siis syy siihen, miksi blogipäivityksiä tulee nyt lähes joka aamu. Aamuina, jolloin niitä ei tule, nautiskelen muiden blogikirjoituksista, joita tuntuu riittävän ja uusia suosikkeja tulevan koko ajan vastaan.
 
Mutta tänä aamuna päätin koota muutaman kuvan ullakosta, jossa päätimme tehdä vielä viime tingassa pintaremontin; maalata katot valkoisiksi  (Tikkurilan Siro Himmeä) ja seiniinkin uutta väriä. Kuvat vain muutamasta nurkasta, sillä kaaos on osin ullakollakin vielä; odotellaan alakerran keittiön valmistumista.
Tässä kuvat ennen: vasemmalla näkyy vielä liukuovista rakennettu väliseinä, joka pimensi ja teki yläkerrasta todella ahtaan - mutta oli tarpeellinen toki edellisellä omistajalla ja meilläkin tähän asti, sillä nurkkauksessa nukuttiin ja viereisessä katsottiin telkkaria. Liukuovet purettiin (keskimäinen kuva) ja lopputulos oli jo paljon parempi (oikea kuva). Mutta tuo katon väri versus lattian väri; eivät sopineet sitten mitenkään yhteen minun mielestä. Lisäksi ruskea katto pimensi mahdottomasti yläkertaa. Eli ostimme maalitelan ja sisäkattomaalia. Urakka ei ollut pieni, varsinkaan raskaana ollessa - mutta sitäkin antoisampi!
Ullakosta tuli huomattavasti valoisampi, avarampi ja nätimpi - eikö? Seinät maalattiin Bauhausin Swing Color 20 remonttimaalilla sävyllä Y478. En ole aivan varma, oliko seinien värivalinta täysin nappivalinta ruskeiden laminaattilattioiden takia - jos lattiat olisivat mustemmat tai valkoiset, näyttäisi paremmalle - mutta tällä sävyllä nyt mennään ainakin vähän aikaa! Lisäksi nämä ruskeat kalusteet väistyvät pikkuhiljaa yläkerrasta pois, kun tilalle laajenee vauvan huone, ja tilalle tulee todennäköisesti valkoisempia ja hempeämmän värisiä kalusteita kuten jo vauvan nurkkauksessa:
Tässä ote vauvan nurkkauksesta, jonka valkoinen lipasto tosiaan sopii kuin nappi silmään seinän värin kanssa. Kirpparilta löydetyssä matkalaukussa odottavat hoitopöydällä tarvittavat purkit ja pussukat. Hoitopöytä toimii meillä vielä keittiönä, mutta toivottavasti saadaan ennen sairaalareissua alakerran keittiö kuntoon ja sitä myöten myös hoitopöytä yläkertaan.
 
Puulelut ovat meidän heikkous; niin aitoja ja suloisia! Mutta: nyt valmistelemaan miehelle yllätystä - tai jos siitä tulee hyvä, on se yllätys... Muuten puran sen ja perun sanani; tästä siis ehkä myöhemmin lisää!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti