lauantai 15. syyskuuta 2012

Pikkupalleron huone

Pikkupalleron huone alkaa olla muutamia pikkujuttuja lukuun ottamatta valmis. Alakerran keittiöön ei tule vieläkään vettä, joten toiveet hoitopöydästä yläkerran keittiössä oli haudattava ja varauduttava toisella hoitopöydällä. Olin jo virittämässä minulle aikoinaan ostettua rautaista Elfan hoitopöytää huoneeseen, hakemassa rättiä sen puhdistukseen, kun huomasin tämän puisen pöydän toimettomana keittiön nurkassa. Ja siitä se ajatus sitten lähti!
Alunperinhän ostin pöydän keskikerroksen vessan tasoksi, hätävarana, kun parempaa ei tuntunut löytyvän. Pöytä on hauska; sen voi kaventaa sivupöydäksi tai kuten tässä leventää neliönmuotoiseksi pöydäksi. Esittelinkin pöytää, kun se toimi sivupöytänä eteisessä, linkki kuvaan tässä. Nyt pöytä pääsi siis palleron huoneeseen hoitopöydäksi, ja pöydän päälle ostin Ikeasta hoitoalustan. Hoitoalustojen päälliset ovat jotenkin mun mielestä  monet niin mauttomia, että ajattelin ostaa tähän päälle vain vaihtuvan arsenaalin kivanvärisiä pyyhkeitä; kauniimpia ja helposti pestävissäkin?!
Jo ennen vauvasuunnitelmia, reilu vuosi sitten kesällä, ostin nämä lasten leikkivaunut kirpparilta; olivat niin söpöt! Eihän se vauvakaan tule näillä leikkimään vielä pitkään aikaan, mutta hei; keksi näille oivan käyttötarkoituksen. Nämä toimivat kestovaippojen säilytyspaikkana! Pyörien ansiosta vaipat ovat helposti vedettävissä lähelle; ns. vetolaatikko siis, hehe sarjassamme hyvät säilytysideat?!

Ja jotten jää kiinni, on kärryyn lastattu myös yksi paketti kerttisvaippoja, jotka sain vauvakutsuilta. Saa nähdä, miten opin kestovaippailemaan; kaikki hyvät vinkit otetaan vastaan!
Tässä laajempi kuva pikkupalleron huoneesta. Huonehan jatkuu kuvanottopaikasta taaksepäin, mutta kyseinen tila toimii vielä telsunurkkauksena. Tässä yläkerran uudet värit tulevat kivasti esille!
Hoitopöydän alla kökkii Tallinnan tuliaisena ostettu lammas ja kirpparilta muutama viikko sitten löytämäni nalle, joka kannattelee pyyhettä. Sain tämän söpön Finlaysonin pikkupyyhkeen (ja toinen vaunujen rivassa) monta vuotta sitten ystävältäni tuparilahjaksi; sopivat nyt niin passelisti pikkuveitikan huoneeseen!
Olen hyvä keräilemään kaiken maailman kippoja, koreja ja säilytysastioita kirppareilta, ja nyt niille löytyy hyvin käyttöä, kun harsoille, topsipuikoille ja pumpulille piti löytää kivan näköiset säilytyspaikat. Tätä kirjoittaessa hoksasin, että valjastan jonkun hopeisen pikkutarjottimen noille lopuille tavaroille; harjalle, kynsisaksille, ym. - sopii kivasti tyyliin?!
 
Portsamarkkinoilta löydetty kehto ja kaatopaikalta löydetty yöpöytänä toimiva tuoli ovat huoneen pimeimmässä - ja turvallisimmassa nurkassa.
Ja nukkumapaikkaan voidaan tarvittaessa virittää tuli Porin Mattiin. Porin Matti kaipaisi vielä kunnon puhdistuksen, mutten ole vielä keksinyt, miten tuon noen saa pois... Olisiko hyviä vinkkejä? Tähän Porin Matin viereen haluaisin nojatuolin, jossa voisi lukea satuja lapselle. Ja hei, tästä näkee muuten, mistä ajatus yläkerran värimaailmaan lähti; tästä Porin Matista nimittäin! Tarkoitus on maalata vielä muutama pieni yksityiskohta samalla sävyllä kuin tulisija on; maalitkin on jo ostettuna, mutta miten tuntuu, ettei vain enää kykene tähän kaikkeen tässä olotilassa...

Ylpeänä voin kertoa, että en ole ostanut pikkupalleron huoneeseen muuta uutena kuin maalit ja hoitoalustan; kaikki muu on ostettu vanhana, saatu, löydetty tai on jo muuten pidempään palvellut kotona muissa huoneissa tai tehtävissä. Mutta sehän meillä oli tavoitekin; tähän taloon ei uutta haluta juuri ostaa, ja ainakin huonekalut pyritään ostamaan vanhoina ja kierrätettyinä. Yksi kaupasta ostettava asia on kuitenkin jo mielessä; kannellinen roskis/pyykkiastia vaipoille, ja yksi hyvä vaihtoehto taitaa olla jo mielessä, tosin uutena. Kirppareilla kiertely tässä vaiheessa jo jonkeenkin tuskallista, joten voi olla, että täytyy hakea tämä kapistus pienenä luovutusvoittona suoraan kaupan hyllyltä.

Alkaa olla viimeiset viikonloput meillä täällä kotona kahden kesken; tuntuupa oudolle! Ja otetaan tästä vapaudesta tietenkin kaikki irti yrittämällä saada keskikerroksen keittiötä ja vessaa kuntoon - sekä portaat paikoilleen, jotta päästäisiin taas pitkästä aikaa sisäkautta pesuhuoneeseen.

Näihin tunnelmiin; mukavaa viikonloppua myös sinulle!

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka suloinen hoitopöytä. Kiva kun löysit sille uuden käyttötarkoituksen :) Pikku Palleron huone on suloinen. Mukavaa Viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin palkitsevaa, kun ainakin yksi nurkka kotona on järjestyksessä; se tärkein nurkka tietenkin ;)

   Poista
 2. Suloinen ja rauhallinen huone. Lammas on mun suosikki, tosi sympaattinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lammas on kyllä omaa laatuaan - ja ainakin kummityttö on kovasti tykännyt ratsastaa sillä, joten tulee joku päivä ehkä kovaan käyttöönkin!

   Poista