maanantai 23. elokuuta 2010

Jauhot riviin mars!

Mikä on mukavampaa kuin katsoa kaappiin, joka on täynnä sieviä purkkeja - ja ennen kaikkea etsimäsi löytyy heti ja helposti. Tai että kaikki on jo käden ulottuvilla ilman, että tarvitsee edes avata kaapin ovea! Kauniit purnukat tuovat keittiön sisustukseen toivottavaa eloa ja piristystä - ja lisäksi ne ovat helppo tapa tuoda uutta ilmettä keittiöön. 

Olen kerännyt vuosien varrella kuvia sisustuslehdistä. Alla muutamia otteita, joissa purnukat ja keittiön tavarat tulevat osuvasti keittiössä osaksi sisustusta - eikä kokonaisuus ole silti sekava tai hallitsematon.

Kapea keittiön tila on hyödynnetty järkevästi hyllytilana, jotka puolestaan on mitoitettu niin, että hyllyille mahtuu juuri sopivasti purkit kauniisti ojennukseen. Kun purkit ovat samanlaiset, voi ohessa säilyttää myös muita tavaroita, eikä kokonaisuudesta silti tule sekava. Metallin väri toistuu monissa kohdin valkoisen rauhoittaessa kokonaisuutta taustalla; tämäkin tuo kokonaisuuteen hyvän leiman!


Mahtava ote vanhasta keittiöstä, jossa purnukat tuovat kauniisti eloa sisustukseen. Valkoinen väri rauhoittaa ja ruskean sävyiset esineet sekä lasiset purkit tuovat piristystä oheen. Eikö olekin kaunista?


Vanhoista tuotepurnukoista saa hauskoja ja piristäviä asetelmia aikaan! Tuo keväällä keltaiset purkit esille, jouluksi punaiset ja helmikuun hiihtoviikoille siniset; helppoa ja halpaa vaihtelua keittiön hyllyille.

Kuten aiemmista kuvista voi todeta, pidän purnukoista keittiössäni - ja olen mahdoton ostamaan aina uusia sellaisia kaappeihini. Tässä muutamia esimerkkejä omistani, ja samalla kiertoon lähteviä purnukoita. Tartu tarjoukseen, jos joku näistä kiinnostaa!


Kahvi ja sokeri ovat käden ulottuvilla avohyllyllä.


Erilaisia purkkeja sulassa sovussa mikron päällä, ja paljon käytetyt teet, korput, hammastikut ja spagetit käden ulottuvilla.  Arkea helpottavaa sisustusta; tästä on helppo tykätä! Vasemmalta: mari-skooli, punaviinin peltipurkki, Ikean purkit sekä kirpputorilta löytynyt valloittava vanhasta lasista valmistettu purkki. Lähes kaikki siis eri paria, mutta harmonia säilyy, kun suurin osa purkeista on lasia.
 
Ruudulliset peltipurnukat elävöittävät kauniisti keittiön sisustusta. Lasisissa purkeissa puolestaan purkin sisältö tuo piristystä. Lasisia purkkeja myy halpaan hintaan Ikea.

Tässä hieno esimerkki, kuinka pesujauheetkin voivat olla kaunis osa sisustusta. Tyhjennät kaupasta ostamasi ruman pahvipurkin sisällön vaikka lasiseen purkkiin ja laitat esille - vaikka kahvinkeittimen viereen. Ja kyllä; hyvälle se näyttää! Näitä purkkeja myy halvalla Ikea.

Tässä tämä tarina kaunis.

Tulipa hyvä mieli kauniista asioista kirjoitellessa; toivottavasti sinulla tuli hyvä mieli niistä lukiessa ja sait uusia ideoita keittiöösi.

P.S. Muista säilyttää kauniit pelti- ja lasipurkit tai pahvilaatikotkin - saatat kaivata niitä vielä sisustuksessasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti