lauantai 7. tammikuuta 2012

Talven tuntua - niin ulkona kuin sisällä

Viime yönä täällä satoi lunta; niin ihanaa. Siivosin loppiaisen aattona kodin, ja pistin joulukoristeet piiloon. Vaikka kevät on tulossa, on ihanaa fiilistellä talven tuntua vielä sisustuksessa. Tämä kuva oiva otos siitä fiilistelystä; kirpparilta nyt lomalla löytämäni rottinkituoli ja siihen lampaan talja. Ajattelin tuolin uloskurkkimispaikaksi koiralle, mutta koska hän ei saisi hypätä omin luvin sohvalle eikä nojatuoleille, olen hiljaa tyytyväinen, jos hän kurkkii tästä ulos meidän ollessa poissa kotona - ja kenties silloin loikoilisi vähemmän sohvalla...?

... Tarkka silmä huomaa, että ulkona on jopa kolme astetta pakkasta, ja meillä sisällä hädin tuskin 16 astetta, hih!
Meillä oli tänä vuonna erilainen joulukuusi - saksalaista mallia; ostin kuusen siis juurineen, eikä ole varissut! Välillä kastelen, ja hienolle näyttää edelleen, ja ajattelinkin jättää sen vielä vähäksi aikaa meidän viherkasviksi tänne sisälle, sillä normaalit isot viherkasvit varmaan kuolisivat tänne kylmyyteen, heh-heh. Piti ostaa kuuselle kaunis kori jouluksi, mutta enhän minä ehtinyt sellaisia ajatella. Kaunis kuitenkin näinkin.

Talviseen sisustukseen sopii lapsenmielisyys - kahvipaussi on kiva kruunata tällä Pikku Myy - emalimukilla, jonka ostin ihan itselle joululahjaksi.

 Kevättalven sisustusväriksi tuli vähän kuin vahingossa vihreä. Huomasin tämän väriskaalan siis vasta siivottuani ja haalittuani tavaroita laatikoista esille. Tykkään vihreästä sisustuksessa; pirteä, muttei silti liian pirteä.

Saatiin joululahjaksi ihana torkkupeitto. Tämän alla olen illat pötkötellyt, ja lukenut joululahjaksi saamani Härkösen kirjaa; kiva lukea taas pitkästä aikaa.
Tästä torkkupeitosta ei varmaan valmista tule ihan heti, mutta kovasti yritän. Kiva on kutoakin, mutta miten musta tuntuu, etten vain ehdi tehdä kaikkea kivaa...?
Aamulla kävin salilla, ja sen jälkeen söin ihanan kevyen bataatti-porkkanakeiton kera tuoreen ruisleivän. Nams! Ja ajattelin ihan vain nopeasti ottaa muutaman kuvan ja jakaa talviset tunnelmat myös teidän kanssa, mutta tunti tässä taas vierähti...

Nyt kuitenkin remppavaatteet päälle, ja alas hommiin. Herra on reissussa, ja valmistelen täällä hänelle yllätystä. En uskalla jakaa sitä yllätystä vielä osaksikaan täällä teidän kanssa, jos hän erehtyykin vierailemaan täällä blogissa. Mutta kerron teille varmasti tästä aikaansaannoksesta jo ensi viikolla. Siihen asti moikka, ja nauttikaa talvisista hetkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti