maanantai 16. tammikuuta 2012

Porraskäytävä sai uuden värin

Viimein olen saanut porraskäytävän maalauksen valmiiksi. Ja kyllä, kyllä tuntuu niin ihanalle; saatiin viimein jotain näkyvää aikaan! Hymyilyttää. Seinän sävy muistuttaa usvaa. Portaat odottavat kesää ja tuuletusmahdollisuutta - lattiamaali kun oli sellaista myrkkyä, jota ei pystynytkään käyttämään näin talven pakkasilla ilman tuulettamismahdollisuutta.
Tässä kuvakollaasi siitä, minkälaista värimaailmaa portaikossa oli ennen; sanotaanko, että varsin puista... Katon rajan piilopaikkakin oli silloin vielä avoinna; täynnä listoja.
... ja tässä värimaailma jälkeen. Salaluukku on laitettu kiinni, katto saanut valkoisen värin, ja vanhauusi valokin sai uuden paikan. Keittiön ilmastointiputki menee varsin näkyvästi portaikossa, ja mies on kovasti sitä mieltä, että tämä pitäisi saada jotenkin piiloon. Minun mielestä se on hyvä näin - tuo sähköjohto vain piiloon. Mutta katsotaan, miten käy.

Tälle portaikossa ennen näytti, kun lähdit ullakolta alakertaan. Kuten jo sanoin; varsin puista...

Ja tälle - tai itse asissa tätä vielä valoisammalle näyttää nyt. Revin portaikon kaiteet (raa'alla omalla voimalla, hih) pois, sillä nehän olivat ihan hirvittävät... Nyt ollaan ilman kaiteita, mutta parempi näinkin. Joku kaunis päivä ehkä saadaan päätös aikaan, millainen kaide tähän sopii.

Kaiteista on vielä muistona tuo tolppa. Ja ne kaiteet vielä tosiaan puuttuu. Ja portaat pitää maalata. Mutta...

... kyllä maalauksella sai silti niin ihanaa aikaan - ja maalauksen jälkeen tämäkin pieni ikkuna katon rajassa näyttää yhtäkkiä niin somalta - niin somalta, että laitoin ikkunalaudalle Mari-skoolin ja sinne kynttilän toivottamaan herran kotiin, kun yllätys odotti häntä reissun jälkeen. Musta on vain niin kiva yllättää herra, vaikka tiedänhän minä, että omaan nilkkaan tämä kopsahtaa; alkaa pian odottaa, että joka kerta on yllätys odottamassa...

Mutta tämän yllätyksen valmistelu kannatti. Yllättävän paljon, mutta kuitenkin niin vähän suhteessa muutoksen suuruuteen tarvittiin. Maalaus on niin kivaa, etten malttaisi odottaa, milloin seuraavaksi pääsen taas maalisudin kanssa hommiin!

EDIT: Seinän maalina siis Remonttiässä sävy TVT5497. Katon maalauksessa käytin Siro himmeä sisäkattomaalia (sävyttämätön) ja listoilla kalustemaalia (myös sävyttämättömänä).

4 kommenttia:

 1. Portaikosta tuli tosi ihana ja valoisa. Ihastelin erityisesti noita upeita pariovia portaikon alapäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu; kiitos kehuista, mutta pariovet on ikkunat ;) Portaikko jatkuu siis siitä vielä eteenpäin, ja ikkunat ovat ihan portaikon juuressa; rakennettu myöhemmin, joten ratkaisut ovat omanlaisiaan... MUTTA mikäpä ettei joskus voisi kokeilla mennä ulos tästäkin ;)

   Poista
 2. Pystyittekö maalaamaan tämän porraskäytävän ilman rakennustelinettä? Vai minkälainen systeemi teillä oli apuna? Hih, kysyn taas, kun sama homma itsellänikin edessä + yksikseni näitä remonttihommia teen, niin vähän apuja kyselen sinulta.

  yks remonttiraija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoista taiteilua se tosiaan oli... Voisin jopa jakaa näistä "telineistä" muutaman kuvan; taiteilua jos jollakin tasolla. Rakennettiin isän avustuksella yksi teline vessan vanhasta puuovesta ja toisaalla kiikuin yhden tolpan päässä ja myöhemmin hoksasin rakennustikkaat, joita pystyi myös hyödyntämään. Mutta ei ollut siis helppo homma, mutta turvallisuuden - ja jäljenkin - kannalta näihin kannattaa satsata.

   Poista