torstai 28. kesäkuuta 2012

Remonttisaldo, kun 8 kk täynnä

Raskauden aiheuttaman uupumuksen takia ovat kirjoitukseni vähentyneet täällä kovasti. Tuli oikein tarve päivittää sivuja, kun esittelimme remonttiamme lomareissulla sukulaisille blogini kautta; huomasin, että onhan täällä tapahtunut valtavasti viimeisten kuvien jälkeen! Tässä kuva huhtikuun tilanteesta, kun 7 kuukautta remontista on takana päin. Ruokailuhuoneen, kirjaston ja keittiön lautalattiat maalattiin äitien voimien saattelemana perinteisellä Uula-lattiamaalilla (sävyttämätön) valkoiseksi. Erittäin pahanhajuista ja liuotinpohjaista maalia, enkä siis itse osallistunut tähän työvaiheeseen siksi ollenkaan - ja jouduin olemaan evakossa kotoa yli viikon. Ja kyllä nyt näyttää niin valkoiselle! Tässä vaiheessa vähän mietitytti, tuleeko tästä jo liian valkoinen - mutta onneksi aina voi maalata päälle tai laittaa värikästä tapettia... Välillä on maltissa pitelemistä, etten kanna tänne testiksi jo kalusteita, jotta saisin vähän kuvaa, millainen lopputuloksesta tulee.
Seuraava suuri muutos tapahtui toukokuussa, kun pääsimme äitini kanssa tapetoimaan ruokailu- ja kirjastohuonetta. Valittiin näihin kahteen huoneeseen suhteellisen neutraalit pystyraitaiset tapetit; valkoisella pohjalla harmaita raitoja. Erittäin helppoa tapetoida ja jälki hyvää; voin siis suositella (täydennän tapettimallin tänne myöhemmin). Kuva on kirjastohuoneesta, jossa tulevan pönttöuunin paikkaa päätettiin korostaa samoin kuin ruokailuhuoneessa harmaalla värillä. Emme ole saaneet vielä varmuutta, saadaanko pönttöuunia asentaa tähän, mutta jos ei saada toiminnallisena, laitetaan tähän vaikka pönttöuunin vanha runko ja poltellaan siellä sitten kynttilöitä - eikö kuulostakin järkevälle...?
Ja näinhän se on, että kun yksi paikka alkaa näyttää siedettävälle, sotku leviää seuraavaan. Tässä on keittiömme toukokuussa...! Keittiöhän oli paikka, joka meidän alun perin piti säilyttää entisellään; ottaa vain lautalattiat esille ja laittaa seiniin uudet tapetit. Noh, nyt on tulossa uusia kaappeja, kaapin ovet on hiottu ja odottavat maalausta, tasot vaihdetaan, samoin välitilan laatat. Keittiössä tehdään kuitenkin suuri muutos suhteellisen pienellä summalla, joten uskon, että tämä oli hyvä päätös. Keittiössä on muuten jo uudet tapetit seinillä; mutta se on sitten seuraavan kerran tarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti