sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pehmeyttä ja persoonallisuutta ystävän kotiin

Tänä viikonloppuna pääsin pitkästä aikaa Helsinkiin viettämään ystävien kanssa aikaa, ja ideoimaan heistä toisen kotia. Kodissa on nykyisellään valkoiset seinät, ja vuokra-asunnon ollessa kyseessä ne myös säilyvät valkoisena. Välttämättömimmät tavarat, eli keittiönpöytä tuolineen ja sohva on ostettu. Keittiökalusto musta ja sohva kirkkaan punainen. Musta-valko-punaisesta värimaailmasta siis lähdettiin liikkeelle.

Tässä yksi idekuva ystävän kotiin uusiksi verhoiksi. Nykyisten paneliverhojen sijaan pehmeät ja täyteläiset - mutta silti kevyet verhot. Ikkunoita asunnossa onkin paljon, joten pelkästään jo verhot luovat paljon tunnelmaa kotiin. Tästä kuvasta poimisin ideana kotiin myös tuon sohvapöydän, joka on rahi, jonka päällä on tarjotin; näin kotiin saataisiin yksi istumapaikka lisää vierailijoille. Tuo musta lamppukin on hieno, ja tällaisia runkoja löytää kirppareiltakin helposti; uusi kangas vain päälle - ja hieno tulee. Kuva Kikette Interiors.
Punaisesta ehdotin kotiin ns. tehostevärin, eli nykyisen punaisen sohvan lisäksi vain jotain pieniä punaisia juttuja kotiin. Esim. Koirien petauspatjoista punaiset - ja koirien ruokien säilytys tuollaisessa punaisessa tynnyrissä? Koti kaipaa myös uuden televisiotason - ja tässä yksi yksinkertainen esimerkki. Valko-musta-punaisen lisäksi toisin kotiin vähän luonnonläheisyyttä mukaan rottinkisilla ja puisilla tehoste-esineillä, ja tällaiseen televisiotasoon sopisivat juuri rottinkiset laatikot. Kuva: The Locals.
Toisen seinän ikkunoille voisi haluttaessa ommella tässä kuvassa näkyvänlaiset verhot - eivät veisi niin paljon huomiota ja varsinkin valkoisina päästäisivät hyvin myös valon läpi. Nykyisin sohva on selin ruokaryhmään, ja ehdotinkin, että sohva käännettäisiin niin, että ruokaryhmä ja sohva yhdessä muodostaisivat sellaisen oleskeluympyrän. Tämän oleskeluympyrän keskelle laittaisin pehmeän maton, jonka väri koiraperheessä olisi hyvä olla tumman harmaa - tuon taljan värinen harmaa. Kuva:  House of Philia.
Tässä muutama esimerkki siitä, miten suhteellisen minimaaliseen sisustukseen saa luonnonläheisyyttä mukaan; oksa maljakossa, oksista koottu tähti seinällä ja lampaantalja. Johonkin kivaan maljakkoon tai vaikka viinipulloon muutama isompi risu + valkoinen seinä taustalla = näyttää kivalle! Kuva: Helt Enkelt.
Lamppuja ei paljon ehditty miettiä, mutta mustaa voisi viljellä sisustukseen lampuilla + esimerkiksi tauluilla. Tässä ihana esimerkki siitä, miten erilaisilla keittiöntuoleilla saa persoonallisen ruokaryhmän aikaiseksi. Kuva: Annaleenas Hem.
Tämän kuvan nappasin noiden tyynyjen sekä jakkaran takia. Olohuoneen sohvalle mustia ja valkoisia tyynyjä luomaan pehmeyttä. Kukat on nostettu koirilta turvaan jakkaroiden päälle. Mitä jos jakkarat maalattaisiin mustiksi yhtenäistämisen nimissä - tai kirppikseltä jotain vanhoja tuoleja, joista selkänojien poissahaamisen ja maalaamisen jälkeen saa persoonallisia kukkatasoja? Tyynyjä voi helposti ommella itse, jos haluaa säästää budjetissa - ja halpoja pieniä kangaspaloja saa tilkkulaareista. Kuva: Lene Bjerre.
Näin talvella pitää olohuoneen sohvalla olla myös ihana täkki, jonka alle kääriytyä lämpimään. Tällainen täkki esim. Indiskasta sopisi sohvalle kivasti. Kuva: Indiska.
Myös makuuhuoneeseen kaivataan lisää särmää. Tämä kuva löytyy Kodin ykkösen sivuilta. Kodin Ykköseen siis ainakin päiväpeiteostoksille + sängyn päälle paljon erinäköisiä ja kuvioisia tyynyjä; harmaata, hopeaa ja turkoosin sinistä. Kuva: Kodin Ykkönen.
Olohuoneessa ovat myös koirien nukkumapaikat, joten pelkästäään niihin satsaamalla saadaan nykyinen romunurkka siistimmäksi. Rottinkiset korit ovat varmasti halvin keino kaunistaa koirien nukkumanurkkaus - ja omalla koirallani on tavallinen kori, johon olen vain ommellut pehmusteet paikoilleen. Tämä kuva Pippuriprinsessat-blogista, ja kaunis esimerkki siitä, että koiren petien ei tarvitse olla tylsiä ja rumia. Toinen ehdotus pediksi on metallinen prinsessasänky, joita myydään ainakin Kodin Ykkösessä, ja ovat tarkoitettu juuri koirille. Ehkä kevyempi ja budjettiin sopivampi keino olisivat kuitenkin tällaiset rottinkikorit, vaikka mustan tai valkoisen värisinä - ja ainakin Apilan petiin punainen pehmuste, sillä onhan hän talon prinsessa. Toivottavasti pääsit ystävä hyvä sisustuksen makuun ja sait uusia vinkkejä kotiinne. Jotain vanhaa olisi kotiin kiva myös löytää - jotain puun väristä kenties? Mutta mitä se on, sen tietää vasta, kun sen löytää. Etsimisen iloa siis kirppareille! Kuva: Pippuriprinsessat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti