sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Virkatut pöytätabletit ontelokuteesta


Ontelokuteesta virkatut pöytätabletit ovat viimein päässeet pöytää koristamaan!

Kauniita ovat kertakaikkiaan ja kaikessa jykevyydessään sopivat kivasti isolle pöydälle; kiitos äidille, joka otti virkkuutyön hoitaakseen - minä vastasin suunnittelusta ;)

Puutalossa pienikin lisälämpö on luksusta; siksi laitoin lampaantaljat jakkaroille peppua lämmittämään - ja ovathan ne  ihan kivan näköisetkin siinä. Vielä kun keksisi, miten ne pysyisivät siinä paremmin, eivätkä tipahtelisi lattialle koiran karvojen sekaan vähän väliä... Any ideas?

Välipäivät ovat menneet kertakaikkisen kipeissä ja väsyneissä oloissa; flunssan lisäksi näin eilen kaiken toisella silmällä neljänä + sumeana. Rakas ihana tyttäreni kun on niin nopea liikkeissään ja niin kova huitomaan, että ehti kynsi viuhahtaa äidin silmään. Päivystyksen lääkärisetä totesi onneksi, että vain sarveiskalvo oli rikkoutunut ja selvisin säikähdyksellä + antibioottikuurilla.

Mutta kaiken itkun ja jännityksen sekä päivystyksessä vietetyn kolmen tunnin jälkeen unohdin kaikki ikävät asiat; tyttömme nauroi ensimmäistä kertaa ääneen! Niin herttaisesti ja niin rakastavasti hän nauroi, että äidin silmät täyttyivät kyynelistä - ja nämä olivat suuren suuria ilon kyyneliä!!

Lopussa siis kiitos seisoo; vaikka välillä vähän koetellaankin. Kivoja hetkiä myös sinun kotiin, ja nautitaan pienistä sekä välillä vähän suuremmistakin iloista elämässä :)


torstai 27. joulukuuta 2012

Joulupyhien jälkeen...

Ruokailuhuoneessa kuusi jatkaa juhlintaansa. Paperienkelit ovat niin suloisia, ja piparit tuoksuvat niin hyville! Joulukuusi tuoksuu ... voimakkaalle. Äitini mielestä joululle, mutta minä olen taas niiskutellut pyhät ja toivon niiskutuksen olevan vain flunssaa, eikä kuusiallergiaa...

Piparit olivatkin tämän joulun pääteema; niitä oli ikkunoissa, ovissa, kuusessa, kattauksessa sekä lautasilla ;) Kun kerran leipoi niitä, leipoi kunnolla ja käytti jokaisen piparin viimeistä piparia myöden hyväksi.  

Vielä aattoaamuna pirtissä ei ollut kuin muutama sypressi joulukukkana - jäivät ristiäisistä - mutta onneksi vieraat ilahduttivat emäntää kukilla. Joulun ihanin kukka oli tällä kertaa valkoinen monilatvainen joulutähti; niin iso ja kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kaunis! Kääräisin kukan pikaisesti aamun kiireessä juuttikankaaseen, jota lojui pöydällä, ja siinä se komeilee vielä nytkin, kun vieraat ovat lähteneet ja juhlat ovat jo takanapäin.


Hieman haikein mielin, mutta toisaalta helpottuneena; joulu on ohi ja nyt suunta kohti uuttavuotta ja kevätaurinkoa :)

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Jouluna pöytä koriaksi!


Jouluaattona meidän pirtti täyttyi vieraista, minkä takia tällä emännällä oli entistäkin enemmän joulustressiä - vaikken sitä halunnut myöntääkään, mutta näin jäkeenpäin ajateltuna olihan minulla kyllä pipo verrattain kireällä...


Mutta lopputulos oli hyvä, vaikkakin aaton vieraiden kanssa en ehtinyt juuri seurustella kuin keittiössä, imettäessä ja vieraiden jo pois lähtiessä - mutta se lienee emännän rooli tai sitten vain suuren katraan emännöinti vaatii vielä harjoittelua..?

Tässä joka tapauksessa muutama otos aaton kattauksesta; varsin yksinkertaisilla jutuilla katoin pöydän; pellavaliinat ja sypressi, piparit ja porot sekä tummat lautasliinat luomaan vähän särmää kattaukseen.

Ja kyllä oli ruokaa, kun jokainen toi jotakin; napa naukui itse kullakin, eikä ehditty syödä edes jälkkäriä ennen kuin pukki jo tuli!
Hässäkän ja jouluaaton vastaisena yönä alkaneen flunssan takia jäi jouluntoivotuksetkin täällä jättämättä, mutta varmastikin teillä kaikilla oli ihana joulu myös ilman niitä! :) En tiedä, onko ihan jo historiaa laittaa vielä tapanin jälkeen joulukuvia, mutta niin kivoja otoksia sain tänään otettua, etten henno jättää niitä vain koneelle lojumaan... Jotenka luvassa on vielä muutamia jouluisia juttuja... Ja hei: joulun aikaahan tässä vielä elellään; loppiaiseen on vielä monta päivää!

Leppoisaa tapaninpäivän iltaa teidän koteihin!

perjantai 21. joulukuuta 2012

Kun risutähti valot sai...

... loistaa se nyt kauniisti porraskäytävää valaisten. Myös yöllä; joulun aikana pitää olla jouluvaloja päällä myös yöllä, sellainen hämyinen valaistus - siitä tuntee meidän kodin joulun, tai paremminkin myös siitä ;)

torstai 20. joulukuuta 2012

Paketit käärittynä ja luontoa säästäen!

Paketit alkavat olla paketeissa; tänä vuonna käärittynä:

* Sanomalehtiin; varsinkin näin joulun alla bongaa sanomalehdistä myös jouluisia kuoseja kuten tuossa tuo söpö tarina kuvineen piparkakkuTurunlinnasta :)

* Pakkauspaperiin; Oriflamen paketeista kerätty vuoden mittaan; luonnollista ja kaunista valkoisen paketointinarun kanssa. Ja kun tämä paketointinaru loppuu, ostan paperinarua; siitä saa vielä luonnollisemman ja nätimmän lopputuloksen!

* Vaaleanpunaiseen silkkipaperiin; älkää kysykö, mistä tämä on. Löysin sen kaappia siivotessa, mutta selvästikin olin ottanut sen jostain paketista talteen joskus aikoinaan.

* Kukkien paketointipaperiin; luonnonvalkoista ja niin kaunista sekin, kun siinä mukana silkki/satiininarut (paitojen henkarinaruina toimineet) sekä kiva teksti ruskealla pakkauspaperilla.

* Kortit pääosin leikattuna vanhoista pahvilaatikoista; osa tullut postin mukana ns. ilmaisjuttuja. Ikinä en ole ostanut valmiita pakettikortteja; jotenkin tuntuvat vähän turhille.

Ajatuksena oli, että pistän vielä paketteihin mukaan muutaman kävyn, mutta tuhlaan ne vasta, kun olen varma niiden menekistä muihin koristeluihin.

Ja eilinen lupaus ei pitänyt. LeenaElinan putiikista tuli FB-sivuille eilen ihana yllätystarjous joulupaperienkeleistä, jotka minun oli pakko käydä vielä tänään hakemassa. LeenaElinan putiikissa oli kuitenkin ihanan rauhallinen joulutunnelma, eikä sellaista kaaosta kuin Sokoksella maanantaina. Vielä enkelit ovat paketissa, mutta LeenaElinan FB-sivuilta voit käydä kurkkaamassa, mitä ihanuuksia sieltä löysin! Tulevat siis meidän joulukuuseen pipareiden seuraksi!

Ja huomautus; tämä ei ole sponsoroitu mainos eikä blogiyhteistyötä vaan ihka-aitoa tyytyväisyyttä pientä sisustusalan yrittäjää kohtaan :)

Nyt saunan pesuun; ja se on kuulkaas jouluna eka kerta, kun sauna lämpiää meidän aikana. Kahden viikon tyhjennysurakka takana (sauna toimi tähän asti meillä varastona), ja nyt olisi siis suunnitelmana saunoa ihan ihkaomassa saunassa jouluaattona. Se on ihana suunnitelma se. Mutta nyt siis hommiin; mukavaa päivän jatkoa myös sinulle!

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Piparit ikkunalla


Piparit pääsivät keittiön ikkunoita koristamaan. Samalla tekniikalla ajattelin toteuttaa myös joulukuusen koristelun. Huomasin nimittäin, että meillä on tosiaan ensimmäistä joulua joulukuusi, emmekä omista joulukuusenkoristeita kuin muutamia - saati valoja tai jalkaakaan. 

Maanantaina kävin kaupungilla, ja totesin, etten todellakaan löydä joulumieltä sieltä kaaoksesta; hirveästi ihmisiä säntäämässä paikasta toiseen, oli kuuma toppavaatteissa ja ahdistus, kun ei löydä, mitä haluaa. Päätin siis, että enää en käy kuin ruokakaupassa ennen joulua ja senkin torstai-illalla klo 19 jälkeen, jolloin toivon kaupan olevan jo lähes tyhjä - toivottavasti ei ruuasta kuitenkaan :)

Eli summa summarum: koska en mene enää kauppaan, pitää joulukuusi handlata vanhan ajan konstein; pipareita oksille - ja ehkä paperitähtiä, jos ehdin askarrella. Joulukuusen jalaksi ajattelin ämpäriä vuorattuna juuttikankaalla ja tähti meiltä ehkä löytyy, jos muistan oikein. Jos valoja alkaa kovasti kaipaamaan, haen pihan tuijasta led-valot oksille killumaan.

Mitä tuumit? Tuleekohan tuolla reseptillä näyttävää aikaan? Hope so!

Kiitos jälleen ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen; lämmittää kovasti mieltä! Ja hienoa, että tekin tykkäätte pöydästä; nyt on enemmän perustelumateriaalia miehelle, miksi pöydän on hyvä olla siellä ;)

Ja nuo piparit näyttävät superpaljon hienommille livenä ikkunoissa, joten suosittelen kokeilemaan! Kameran kanssa ikkunaa kohti kuvaaminen on aina haastavaa; varsinkin täällä kaupunkioloissa, kun vastassa ei ole kaunista lumista metsämaisemaa...

Nyt postiin hakemaan joulumekkoa ja ehkä huomenna ehdin napsaista teille kuvan meidän joulupaketeista; kierrätysmateriaaleista käärityt komeudet kun ovat ;) Rauhallisia hetkiä sinne jouluvalmistelujen lomaan; yritetään olla stressaamatta liikaa!


Keittiön "uudet" kalusteet

Vanha, aikoinaan kirpparilta löytämäni pöytä + siihen ostetut ruskeat tuolit aiheuttivat tälle emännälle päänvaivaa; kun ei ne sopineet meidän uuteen keittiöön, jossa kaikki oli niin valkoista ja uutta ja puhtoista. Ei vaan millään halunnut luopua tuosta vanhasta tammisesta pöydästä; niin oma yksilönsä se on ja monta kotia jo nähnyt....

Viikonloppuna sen sitten keksin; ruskeat tuolit pois ja valkoiset, kaatopaikalta viime talvena löydetyt tuolit tilalle, pöytä uuteen asentoon ja syöttötuolikin löysi paikan. Nyt näyttää paremmalle ja uskalsin viimein näpsäistä muutaman kuvan kokonaisuudesta tännekin.

Tavoitteena oli saada keittiöön sellaista vanhan kyökin tunnelmaa; kuluneet lautalattiat, ruututapetti, puiset tasot, räsymatot ja puiset kaapinovet valkoiseksi maalattuina - ja sellaista ei niin täydellistä ja suunniteltua...? Että ei haittaa, jos kattilankansi jää tasolle tai leivontatarvikkeet ovat levällään - silti kotoista ja mukavaa katsella...?

Ei saisi sanoa tätä varmaan ääneen, mutta salaa olen ollut tyytyväinen kolhuista ja jäljistä kaapinovissa, lattiassa ja pöytätasossa; niistähän tulee juuri sitä aitoa vanhaa kulunutta tunnelmaa?! Vanha puuhella olisi sopinut kuvan myös, mutta valitetavasti se oli purettu joskus muinoin pois.

Muuten keittiö onkin mielestäni lähes täydellinen; tarvitsee vain käyttöä ja kulmisen jälkiä - vai mitä tuumitte?

Mukavia hetkiä jouluvalmisteluihin!

P.S. Keittiön kaapithan maalattiin, josta voit lukea lisää tästä. Ja lautalattian tarinaan voit tutustua tästä. Vielä täältä puuttuu listoja, liesituulettimen kuvun viimeistelyä ja lautalattian korjausta... Mutta ne unohdetaan nyt jouluksi, ja jatketaan remontointia taas joulun jälkeen.

P.P.S. Kiitos ihanista kommenteistanne viime postaukseen; kakluuni on tosiaan tämän kodin sydän, ja sitä sietää kuvata - ja siitä nauttia.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

3. adventti ja uusi kranssi


Tänään käytiin siskon ja tyttöjen kanssa Suurtorin joulumarkkinoilla, ja voi; niin ihana tunnelma, niin ihania tuotteita ja kuinka muistorikas meidän matka Portsasta Suurtorille olikaan...! Täällä nimittäin lunta vain pyryttää, ja lunta on, ja kaupungin lumikalusto ei riitä. Mutta perillä kiitos seisoi :)

Ostin markkinoilta kuvissa näkyvän käpykranssin, joka tosiaan olisi myös itse toteutettavissa, jos vain ehtisi ja osaisi. Minä käytin helpointa tietä ja tuin samalla käsityöläistä.

Samalla sain muutamien yrittäjien yhteystiedot, jotta voin tutustua heidän valikoimaansa paremmin netissä + ajatuksena on myös tilata takkasetti suoraan sepältä, kun valmiina ei mieleistä tunnu löytyvän.

Mutta nyt; lähden tytön kanssa leikkimään, sillä huuto on sen mukainen, että nyt jos koskaan tarvitaan ÄITIÄ!

Mukavaa 3. adventtia myös sinun kotiin!


tiistai 11. joulukuuta 2012

Vihreä vaateostos

Blogissani en blogin nimen mukaisesti juuri muotia harrasta, mutta nyt oli pakko jakaa teidän kanssa tämä linkki, jonka kautta pääset ostamaan vihreitä vaatteita.

... ja mitähän ihmeen vihreitä vaatteita...?! ;)

Lainaus sinuilta:

Vihreä vaate on ekologinen ja eettinen koko elinkaarensa ajalta:

Ekologinen vaate:
- tuotteen koko elinkaari kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän
- tuotannossa käytetään mahdollisimman vähän energiaa, luonnonvaroja ja haitallisia kemikaaleja
- vaate on laadukas ja designiltaan pitkäikäinen

Eettinen vaate:
- valmistettu niin ihmisiä kuin eläimiäkin kunnioittaen
- työntekijöillä on turvalliset työolosuhteet ja kohtuudenmukaiset työajat
- työntekijät saavat reilun korvauksen työstään
- lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty

Kävin juuri ostamassa Nurmiclothing-putiikista tämän mekon.


Kaunis, enkä todennäköisesti näytä maailmanpelastajalta tämä päällä ;) Ja postituskulut sai nyt ilmaiseksi!

Meikäläinen ei jostain syystä tykkää juuri vaatekaupoissa kierrellä; siinä määrin hyvin erilainen nainen. Kirpparit ovat aivan eri asia; sieltä kun löytää jonkun kivan vaatteen, tulee sellainen ihana onnistumisen tunne! Enkä tunne niin suurta syyllisyyttä, vaikka ostan vaatteita kirpparilta myös ns. turhaan. 

Vaatekaupoissa kaikki on ilmeisesti aseteltu niin valmiiksi - ja kaikki on niin samasta muotista tehtyä. Lisäksi viime aikoina olen alkanut miettiä, minkälaiseen kulutuspolitiikkaan itsekin olen osallinen; vaikken välttämättä tarvitse uutta paitaa, ostan sen vaihtelun vuoksi. Ja se vaihtelun halu maksetaan Aasiassa, jossa pahimmassa tapauksessa lapset raatavat pitkää päivää huonoissa oloissa...

En ole itse varmasti paras kertomaan, miten pitäisi toimia, koska itsekin ostan paljon tuotteita, joiden alkuperästä ei ole tietoa. Nyt äitiyslomalla, kun on aikaa, olen ehtinyt miettiä asiaa, ja kyseenalaistaa omaakin toimintaani. 

Nyt siis lupaus: yritän ainakin muuttaa tapojani, ja yritän aloittaa tapojen muuttamisen pienellä askeleella ja nimenomaan vaateostoksien osalta. Koska ostan muutenkin vaatteita hyvin vähän uutena, yritän ostaa tästlähin omat uudet vaatteeni vihreinä.

Katsotaan, miten käy. Jos tästä asiasta ei enää ikinä kuulu mitään, olen ehkä luovuttanut ;) Mutta toivotaan, ettei niin käy! Saa tivata ja patistaa, jos mitään ei kuulu :)

Ja nyt odottamaan, saanko uuden mekon jouluksi päälle - toivottavasti!


maanantai 10. joulukuuta 2012

Joulutähti myrskyn runtelemista oksista


Itsenäisyyspäivän aattona tein sen; tähden ja jopa toisenkin, jota olin suunnitellut tekeväni about kaksi kuukautta. Syksyn myrskyjen jälkeen keräsin maahan tippuneita oksia ja kärräsin niitä vaunuissa kotiin. Sen jälkeen ne odottivatkin tovin kellarissa, että niille tehtäisiin jotain.

Idean nappasin Erican vaaleita unelmia -blogista; kiitos Ericalle kivasta vinkistä. Päätin tehdä tähdistä vain suuremmat; vielä suuremman olisin halunnut, mutta suoria oksia ei tähän hätään ollut tarpeeksi monta, joten tein kaksi keskikokoista.

Oksat suurin piirtein saman mittaisiksi, ja mieluusti suhteellisen suoria versioita - toisaalta käppyröistä tulee vähän persoonallisempia yksilöitä ;) Ja sitten rautalangalla oksat toisiinsa kiinni.

Vielä on ajatuksena, että ripustaisin jompaan kumpaan jouluvalot; tulisi vähän valoakin mukaan. Saas nähdä, onnistunko tässä suunnitelmassa kuitenkaan ennen joulua.

Tässä siis vinkki niille, jotka eivät eilisen aamun arvonnassa voittaneet tähteä; toisenlainen tähti on helposti ja halvasti myös toteutettavissa.

Mukavaa viikon alkua sinulle!

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Paperitähden saa...

Arvonta on suoritettu virallisen valvojan läsnäollessa.... ;)


Osallistujia arvontaan tuli mukavasti; samoin kivoja kommentteja, uusia lukijoita ja uusia blogeja minullekin seurattavaksi! Hyvä kokemus tämäkin siis; kiitos siitä kuuluu teille lukijani.

Virallisena valvojana toimivat tänään koko perhe, mutta pienokainen oli pääosassa. Hän suorastaan lumoutui lappusista ja jäi niitä tuijottamaan arvonnan jälkeenkin.

Ja arvonnan voitti...


... "T" Olispa aina kesä -blogista.

Ota T yhteyttä minuun marihilja(at)gmail.com, ja pistetään paketti postiin.

Kiitos kaikille osallistuneille ja tunnelmallista toista adventtia jokaisen kotiin!

lauantai 8. joulukuuta 2012

Muistutus arvonnasta

Kiireetön lauantai-aamu muuttuu varmasti pian hyvinkin sähläykseksi, mutta sitä ennen otan tämän tovin, ja  muistutan teitä ison hopeisen joulutähden arvonnasta, joka päättyy tänään klo 24! Osallistukaahan, jos yhtään sopii joulukotiinne tai jonkun ystävänne tai perheenjäsenen kotiin! Arvontaan pääset tästä.

Mukavia hetkiä sinun lauantaihin!


perjantai 7. joulukuuta 2012

Purkit, purnukat ja lasit


Keittiö sai uutta näköä vanhoista lasipurkeista, ja peltiset purkit menivät vuorostaan kaappiin piiloon. Lisäksi sekaan vanhoja puisia juttuja, joissa mausteita, leivontatarvikkeita ja teetä.

Olen äärimmäisen huono ostamaan jotain purnukkaa monta kappaletta. Mies ehdotti tätä; saataisiin hyllyistä siistit ja yhtenäiset. No näytin oman versioni siististä, kun kaivelin esiin vanhoja lasipurkkeja ja purnukoita. Mies oli tyytyväinen; kehui jopa kivasti talon henkeen sopivaksi.

Taustalla on tietenkin se, että ostan purnukat kirppareilta ja keräilen niitä sieltä täältä. Ruokailuastiat ovat poikkeus; niitä olen kerännyt uusina, mutta pääosin saanut ne lahjoina. Nyt on teeman lautasia sopivat kasat; ja nyt keräilen kastehelmeä, mutta sitäkin harkitusti ja vähän eri värisinä - tulee sitten kivaa vaihtelua kattaukseenkin.

Minä kipeänä ja tyttö kaipaa äitiään vieresensä nukkuessaan. Onneksi saan kuitenkin näpyttää konetta, vaikka onhan se ihanaa katsella vain häntäkin; niin suloinen söpöläinen voi pieni ihminen olla!

Nyt jos kuitenkin yritän hiipiä yläkertaan vaihtamaan vaatteet ja pesemään hampaat... Eipä olisi uskonut, että minusta aamuvirkusta tulee tällainen; klo 11 vasta pesen hampaat - oikeasti. Kyllä kotiäitiys muokkaa ihmistä - tai pikemminkin tuo pieni ihminen. Ja hyvä niin :)

Mukavaa perjantaita sinulle!


keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tuliaisena Wanhat Kastehelmet


Vanha kastehelmisokerikko ja -kermakko löysivät meidän kotiin viime viikonloppuna, kun siskon miehen äiti sai kuulla, että kerään kastehelmi-sarjaa: "Kelpaakohan hänelle vanhat kastehelmet? Kun saatiin nämä häälahjaksi aikoinaan, eikä ole kertaakaan käytetty." No kelpaa; nehän on vain parempia kuin uudet!!

Näin mainoksen, jossa oli kastehelmi-sarjan tuikkukippoja; siitä istumalta marssin keittiöön ja pistin tuikut näihin uusiin rakkaisiin. Ja voi, kyllä näyttää suloiselle!

Me täällä tytön kanssa vietetään kaksin iltaa; ollaan tehty jäälyhtyjä, askarreltu risutähtiä - ja siinä välissä syöty maitoa, vaihdettu vaippoja, syöty ja lennetty lentokonetta, tanssittu, ja mitä vielä... Illat ovat tämän tytön virkeintä aikaa, joten virikettä pitää keksiä - muutakin kuin äidin sisustusjuttuja :)

Tunnelmallista itsenäisyyspäivän aattoa ja itse itsenäisyyspäivää sinulle!


maanantai 3. joulukuuta 2012

Kuva menneisyydestä


Siirsin eilen kuvia muistitikulle, josta löysin vanhoja kuvia. Tämän aikaiset kuvat luulin jo hävittäneeni kokonaan, ja siksi tulikin niin outo olo; osin haikea, osin niin vain todella onnellinen. Kuvat olivat ensimmäisestä omistusasunnostani, ensimmäisestä oikeasta omasta kodistani keväältä 2007. Se oli kaunis koti se, 50-luvun kerrostalo-asunto, avara, puulattiat ja ikkunoita kolmeen ilmansuuntaan. Netti tökkii niin pahasti, etten jaksanut siirtää kuin tämän yhden kuvan tänne muistiksi. Jos joskus nimittäin käy niin, että nämäkin kuvat häviävät - löytyy yksi niistä sitten ainakin netistä.

Paljon on muuttunut sisustusmaku, mutta huomasin, että tässä kuvassa lähes kaikki sisustuselementit ovat jatkaneet kulkuaan myös seuraaviin koteihin. Paitsi että kukat onnistuin yhtä lukuun ottamatta (oli äidin hoidossa) tappamaan entisessä puukodissani kylmyyteen... Sohvasta luovun vasta muutamia viikkoja sitten, matto on nykyään pikkutaaperon huoneessa ja kattovalaisin uudessa prinsessojen vessassa, lipasto makkarissa ja iso kukka puolestaan ruokailuhuoneen nurkassa. Vihreää seinää en kyllä enää ottaisi missään nimessä vastaan - mutta silloin se oli hieno, ja tykkäsin - ja onhan se tässä kuvassakin ihan persoonallinen ja kiva.

Näihin tunnelmiin jätän tämän jutun, ja yritän saada asioita kotona eteenpäin. Muistutan nyt myös samalla joulutähtiarvonnasta, joka päättyy perjantai-iltana klo 24. Linkki arvontaan sivun oikeassa laidassa. Muistahan osallistua ja olen kovin iloinen myös arvonnan linkityksistä blogeissa.

Reipasta alkavaa viikkoa myös sinulle!

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukynttelikkö, tehty sammalista, ruukuista ja pienestä tilpehöörästä...



Eilen oli ensimmäinen päivä joulukuuta, ja alkoi tuntua jo, että joulukoristeet ovat pian paikallaan, mutta jouluun on vielä kaikki 24 päivää. Tässähän voi käydä niin, että kyllästyn näihin ja haluan jo vaihtelua ennen joulun saapumista...! Tämä blogeissa kiertely on innostanut vähän liiaksi joulun laittoon, mutta jospa sitten pian innostuisin joululahjojen osteluun ja ruokien valmistamiseen...

Eilen väkersin adventtikyntteliköt, joita näin viime vuonna paljon ruotsalaisissa blogeissa ja tänä vuonna ainakin Erican Unelmissa. Helppoa kuin heinän teko, ja halpaakin; itselläni kaikki materiaali löytyi kotoa ja sammal metsästä. Numerot keksin kirjoittaa itse, nimittäin joulukoristeiksi ostettujen lumihiutaleiden keskelle. Ostin koristeet joskus kirppikseltä; taitavat olla Ikean tuotantoa.

Voitin eilen Erican Unelmissa järjestetyn arvonnan sisustustarran. Tässä vielä pähkäilen, tilataanko pikkuprinsessan huoneeseen joku kuva-aihe, vai annanko joululahjaksi siskon kotiin jonkin riiminpätkän; olisi se varmasti kiva lahjanakin näes... Mutta voittaako itsekkyys; sen saa nähdä!

Mutta nyt, ihanaista iltaa sinulle, lämmintä tunntelmaa, kynttilöitä ja glögiä?! Multa vielä kynttilät puuttuu, ja voivat unohtuakin, sillä nyt pitää siirtyä prinsessan kylvetykseen, pyykin laittoon ja iltapalan tekoon. 

....

Mutta olihan tässä ihanaa tunnelmaa jo tässäkin, kun sai hetken bloggailla, haaveilla ja katsella muiden blogien jouluvalmisteluja!

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenterin ensimmäinen luukku


No nyt se saapui; joulukuu!
 
Sain siskolta viime jouluna ensimmäisessa kuvassa näkyvän tonttukalenterin ja sopimuksen mukaan sisko täytti kalenterin uudelleen myös tänä vuonna. Tänä vuonna avattiin sitten ensimmäinen luukku, ja suklaamunahan sieltä löytyi - nams! Mun vankka mielipide siis on, että myös aikuisilla pitää olla joulukalenteri; joulu kun on sellaista aikaa, jolloin aikuinenkin saa olla hyvällä luvalla lapsenmielinen - eikö?
 
Minä puolestani ostin siskoni perheelle, sekä kummitytölleni että vanhemmille, omat joulukalenterit tänä vuonna. Vaikeaa oli laittaa paremmaksi, sillä meidän tonttumollamaakari, mikä liekään, on vallan suloinen! Päätinkin sitten ostaa enemmän heidän kodin suhteellisen minimalistiseen tyyliin sopivat kalenterit, jotka löysin Pentikistä. Tällaisen olisi vallan hyvin voinut itsekin tehdä, mutta aika ei riittänyt nyt.
 
Huomenna onkin jo ensimmäinen adventti. Bikke oli saanut adventtikynttilät postissa kotiinsa, ja kovasti odottelen kuvia, mihin ne heidän suloisessa kodissaan päätyivät. Minulla olisi vielä suunnitelmissa yksien adventtikynttilöiden rakentelu ruukuista ja sammalista; katsotaan antaako tyttö mulle aikaa sellaiseen - kovin on ollut seurallista sorttia heti aamusta lähtien!
 
Lapsenmielistä joulukuun alkua myös sinulle!